2010-dane-deaner-284390-unsplash Zo Kies Je
Zo kies je voor geliefde medewerkers met storytelling

Zo kies je voor geliefde medewerkers met storytelling

Je ziet het vaak genoeg. Klanten richten zich op dat vaste gezicht in de winkel, meestal de eigenaar. Dat is een afhankelijke en daarmee kwetsbare situatie en niet erg motiverend voor je verkopend personeel. Je medewerkers zijn namelijk ook goed getraind en hebben meer passie voor je zaak dan je misschien denkt. Tijd om dat in beeld te brengen en te gaan vertellen. Lees de tips voor storytelling door je medewerkers.

storytelling medewerkers Stel je voor met Storytelling

Klanten willen weten wie hen helpt. Klantenbinding begint nu eenmaal bij kennen en gunnen. Laat je medewerkers vertellen over hun dromen, inspiraties en overtuigingen. Dat geeft meer vertrouwen en spreekt aan. Deze aanpak is een onderdeel van storytelling. Je verhaal vertellen vanuit de oprechte emotie en passie.

storytelling personeel Laat je visie dragen

Met inzet van storytelling laat je mensen natuurlijk communiceren. Want persoonlijke, warme verhalen zijn een sterk communicatiemiddel om de visie en strategie van een bedrijf uit te dragen. Naar klanten en stakeholders om maar eens een begin te maken. Een treffend voorbeeld van een praktische klantervaring geeft vaak een goed beeld van waar je medewerker en daarmee je service voor staat.

teamgeest storytelling Versterk de teamgeest

Door medewerkers met een beeldend verhaal in de zonnige etalage te zetten, wil de klant bovendien niet meer perse alleen door de (winkel)eigenaar geholpen worden. Storytelling versterkt als instrument voor teambuilding de teamgeest en kwalitatieve uitstraling. Iedereen heeft de passende expertise om de klanttevredenheid te verhogen.

storytelling medewerkersacties storytelling Maak je actie concreet

Door je medewerkers te (laten) interviewen, krijg je de juiste verhalen. Laat de journalist of copywriter er een krachtig verhaal van maken. Regel ook  foto’s van bijvoorbeeld opleidingsdiploma en hobby. Zo combineer je tekst en beeld tot een complete ‘story’ per medewerker.

presentatie storytelling medewerkers Presenteer online en offline

Je kunt je voorstellen dat deze medewerkersprofielen zo bij elkaar een prachtige etalage vormen. Deze presentatie kan gewoon op je site als apart onderdeel ‘even voorstellen’ of als aanvulling op je profiel van bedrijf of team. Maar denk ook aan:

Stel je eens voor...

voorbeelden storytelling Leuke voorbeelden?

Het lijkt ons leuk hieronder jouw voorbeeld te tonen. Geef je linkje naar je voorbeeld graag door via de contactpagina.

 

Schrijf je in voor gratis nieuwsbriefverhalen

 

 

[Foto van Gustavo Fring via Pexels]

27-02-2022

Tags: ondernemen storytelling personeel storytelling medewerkers

Deel
Deze website is gemaakt met Websitemachine.nl