2010-dane-deaner-284390-unsplash Zo Kies Je
Wat doen op Koningsdag 2022? Hier je programma

Wat doen op Koningsdag 2022? Hier je programma

Wat kan je doen op Koningsdag 2022? Voor jouw gemak hebben we hieronder je oranje agenda met je programma voor 27 april gemaakt. Zo beleef je op een leuke en verrassende wijze de eerste Koningsdag na coronatijd. Het is weer mogelijk: vrijmarkten, een tocht op een volle boot door de grachten en feesttenten. Bouw daarom samen je feestje met deze agenda met tips voor de hele oranje dag. We wensen koning Willem-Alexander een fijne verjaardag, ook met dit programma!

De oranje 'Wat doen op Koningsdag 2022'-agenda

Niets hoeft en alles mag van de koning. Dat is het ultieme oranjegevoel dus hou je niet strikt aan deze oranje agenda. De tips zijn bedoeld om ideetjes op te doen. Je kunt natuurlijk ook gewoon een perfecte vrije dag vieren voor jezelf: lekker uitslapen, badderen, een beetje tuinieren of een langere wandeling maken of films en series kijken. Het is allemaal fijn, doe vooral wat je wil! En goed om te weten: de bekende Koningsspelen vonden al plaats op vrijdag 22 april!

Koningsdag 2021 Agenda activiteiten oranje ochtend

oranje verkleden7.30 uur: Aankleden in feestelijke oranje outfit. Rood, wit en blauw mag ook hoor of gewoon deze strik.

8.00 uur: Vlag in top, liefst met oranje wimpel (maar vanaf zonsopkomst mag ook hoor)

8.05 uur: Huis versieren

8.30 uur: Je eigen Oranjeontbijt met een Koningsdag playlist of neem gezellig deel aan het Koningsontbijt

9.30 uur: Luister naar het 'FitTop10' Koningsspelenlied van de 10e editie Koningsspelen.

Kijk daarna eerst eens wat de lokale oranje vereniging bij jou in de buurt organiseert. Op deze pagina van de KBOV (Koninklijke Bond van Oranjeverenigingen) vind je verwijzingen naar websites van plaatsen waar Koningsdag wordt gevierd. Staat je woonplaats er niet bij? Check dan de site van je gemeente of de lokale media.

10.00 uur: Oranje ommetje door de buurt en/of doe mee met het lokale kinderprogramma. Geniet van je eigen buurt tijdens je ommetje (dat is nu iets positiefs dat we overhouden van Corona!) en bewonder de lokale vlaggenparade en de kleedjes op de oranjemarkt, ook voor de huizen.

11.00 uur: Zijne Majesteit de Koning, leden van het Koninklijk gezin en leden van de Koninklijke Familie wonen op de viering bij van Koningsdag in Maastricht. Reis tijdig naar Maastricht of volg de live- uitzending bij NOS of BVN vanaf 10.50 uur. Op NPO Radio 1 is de Koningsdag te beluisteren. Bekijk voor details hier het programmaboekje. Muziek, dans en het Zuid-Limburgse verenigingsleven staan centraal bij de viering. De koninklijke bus stopt om 11.00 uur op de Sint Servaasbrug. Daarna gaat het gezelschap te voet verder via:

Rond 13.00 uur eindigt het officiële gedeelte van het koninklijk bezoek en begint er een groot feest op het Vrijthof met muziekoptredens, sport en een vrijmarkt. Het grote podium op het
Vrijthof staat centraal met La Pegatina, de coverband The Dirty Daddies en Martijn Fischer als jawel, André Hazes! Verder vinden er verspreid over de stad nog meerdere side-events plaats.

12.00 uur en later: In heel Nederland kan je feesten en festivals bezoeken. Trek je oranje outfit dus aan en ga naar Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Breda, Arnhem of één van de andere Koningsdag-partyspots. Vervelen is niet mogelijk vandaag: kies hier uit alle festivals

Wat doen op Koningsdag 2021 tips Agenda activiteiten Koningsdag middag

13.10 uur: Oranjelunch met deze lekkere Koningsdag recepten

13.40 uur: Omroep MAX zendt op NPO 1 de speciale live-uitzending MAX Koningsdag uit vanaf Paleis Soestdijk. Tijdens deze feestelijke uitzending ontvangt Jan Slagter diverse gasten

14.00 uur: Speel de echte oranje spelletjes thuis zoals koekhappen of spijkerpoepen. Of speel afhankelijk van het weer een van deze gezelschapsspellen met elkaar binnen, buiten in de tuin of het balkon.

nationale toast

16:30 uur: Nationale toast, ja ook na Corona, op de verjaardag van Zijne Majesteit en op de gezondheid van iedereen. Laat de Prosecco of Jip & Janneke champagne maar knallen!

agenda Koningsdag 2021 Agenda avondactiviteiten Koningsdag

19.00 uur: Livestream of uitzending gemist? Ga voor de herkansing en bekijk de samenvatting van de feestelijke dag op NPO 1.

20.00 uur: Organiseer je eigen offline party of als het eerder is bevallen toch nog een online oranjeparty. Dit regel je het beste van tevoren met je vriendengroep of familie met gebruik van Skype of Facetime. Quizen, dansen, kletsen, darten etc. kan op een plek of online overal, bedenk het maar. Bekijk ook deze digitale spelletjes op afstand. En wat dacht je van een silent disco op Koningsdag! Je huurt daarvoor dan wel van tevoren silent disco-koptelefoons.

20:55 uur: Vergeet je vlag niet binnen te halen voor zonsondergang.

Wat doen op Koningsdag 2021 bloemenWat doe jij deze Koningsdag 2022?

Met bovenstaande tips geniet je hopelijk nog meer deze Koningsdag. Heb je ook een agendatip voor dit oranjeprogramma, laat het dan hier snel weten. Haal van te voren ook nog een oranje voorjaarsboeket in huis. Veel oranje plezier!

Meer tips voor er op uit vind je hier >>


Schrijf je ook in voor de feestelijke nieuwsbrief

 

 

[Beeld:] © RVD | Koningsspelen | Nationale Toast | Bol.com

27-04-2022

Tags: Koningsdag Wat doen op Koningsdag 2021

Deel
Deze website is gemaakt met Websitemachine.nl