2010-dane-deaner-284390-unsplash Zo Kies Je
Zo vier je de lente met een voorjaarsboeket

Zo vier je de lente met een voorjaarsboeket

Haal bij de eerste zonnestralen de lente in huis met een boeket vrolijke lentebloemen. Zo’n voorjaarsboeket kan je zelf maken, bijvoorbeeld met hyacinten, tulpen of een combinatie van beide bloemen.

voorjaarsboeket hyacint Hyacinten als geurig en kleurig voorjaarsboeket

Hyacinten behoren tot de vroegst bloeiende geurplanten en horen daarom gewoon bij de lente. Met hyacinten geniet je optimaal van de lente. Hun vrolijke en sprekende kleuren brengen iedere kamer tot leven. Er bestaan ongeveer 25 soorten hyacinten, die worden ingedeeld naar kleur. Er zijn blauwe, paarse, gele, rode, roze, oranje en witte rassen.

voorjaarsboeket hyacint

Zelf hyacinten schikken

Om een leuk boeket te maken met hyacinten moet je rekening houden met de dikke stelen. Ze zijn daarom moeilijk te binden en je kunt beter handmatig een boeket schikken. Kies bij hyacinten voor een lage vaas. Hyacinten moet je vooraf afsnijden en dan laten uitlekken, omdat het slijm uit de stelen slecht is voor andere bloemen. Als je ze in de winkel koopt, kan je ze het beste direct na aankoop in een vaas water zetten waarvan ze zoveel mogelijk kunnen opnemen. Daarna zet je ze in een vaas met schoon water.

Bloemen en bladeren combineren

Het is mooi om verschillende groene bladeren te mengen met hyacinten zoals bijvoorbeeld Hederablad of Eucalyptusblad. De blauwpaarse kleur van de hyacint combineert ook heel mooi met zachte pasteltinten van lathyrus en sering. Let wel op dat wanneer de hyacint met andere bloemen wordt gecombineerd, je om de dag het water moet verversen. In tegenstelling tot andere bloemen kunnen hyacinten en narcissen goed samen gaan in een boeket. Hyancinten zijn ongeveer een week houdbaar. 

voorjaarsboeket tulpen Tulpen in alle soorten en maten

Een andere voorjaarsbloem die momenteel volop te koop is in de winkels is de tulp. De van oorsprong Turkse bloem is verkrijgbaar in vele soorten en kleuren. Al vanaf de 16e eeuw is de tulp ook een zeer geliefde bloembol. Er zijn meer dan 3000 geregistreerde variëteiten bekend. Ieder jaar komen er weer nieuwe soorten bij en verdwijnen er ook weer een aantal. Nieuwe kleuren en vormen worden gemaakt door tulpen te kruisen (ze brengen het stuifmeel van de ene tulp naar de andere stamper). Nederland is beroemd om zijn gecultiveerde tulpen en is een van de meest dominante exportlanden van tulpen en tulpenbollen.

voorjaarsboeket kiezen

Schuin afsnijden

Als snijbloem dien je tulpen goed kort af te snijden, want ze groeien nog een heel stuk door. Vul de vaas met een beetje koud water, zodat de stelen ca 1.5 tot 2 cm onder water staan. De kans dat de tulpen gaan hangen wordt zo stuk kleiner. Je moet dan wel de stengels schuin afsnijden en een schone vaas gebruiken.

Waterniveau

Ook moet je regelmatig controleren of er nog voldoende water in de vaas staat. Na de aankoop kun je met een speld vlak onder de bloemknop een gaatje in de steel prikken. Gaan de tulpen dan toch nog hangen, maak ze dan korter, rol het boeket in een krant en zet gedurende een nacht in een vaas water.

Juiste plek

Zet tulpen niet op een warme plek en gebruik kraanwater op kamertemperatuur. De laatste tip is om tulpen niet in de buurt te zetten van rijpend fruit, waardoor de bloemen sneller verouderen.

online boeket kopen Een voorjaarsboeket kopen

Zo kom je aan je mooiste voorjaarsboeket:

Pluktuinen

Het allerleukste is zelf je bloemen plukken voor je voorjaarspakket in een van deze pluktuinen in Nederland. Hou wel rekening met de tulpentijd; deze loopt van eind maart tot half mei waarbij de tulpen rond half april op hun mooist zijn.

Markt of bloemist

Even geen tijd? Je kunt de bloemen voor je voorjaarsboeket anders natuurlijk bij voorkeur op de markt in de buurt of bij je lokale bloemist halen, bijvoorbeeld van Fleurop.

Webshops met online voorjaarsboeketten

Word jij blij van bloemen? Ook online zijn er volop fleurige mogelijkheden.

Een bloemrijke selectie van A tot Z:

online adressen bloemen Weet je meer online verkoopadressen? Laat het weten!  

Let bij je online aanschaf wel op deze criteria:

thuiswinkel waarborg bloemen en bollen

 

 

 

 

- direct van de kweker ja/nee;
- levertijd;
- verzend-/bezorgkosten;
- afleveringsgebied;
- veilig betalen;
- garantie (bij bollen);
- reviews;

- lidmaatschap van de Stichting Kwaliteitskeurmerk Holland Selection
- Thuiswinkel waarborg voor webshops.

Welk voorjaarsboeket maak jij?

Met bovenstaande tips kan je nog langer genieten van je voorjaarsboeket. Haal allemaal de lente in huis met vrolijke bloemen en geniet ervan! Ook tijdens de Paasdagen.

Meer tips voor je huis vind je hier >>

 

Schrijf je ook in voor de fleurige nieuwsbrief

 

30-03-2023

Tags: Huis Bloemen Lente

Deel
Deze website is gemaakt met Websitemachine.nl