2010-dane-deaner-284390-unsplash Zo Kies Je
Zo behandel je een schimmelende vloer

Zo behandel je een schimmelende vloer

Het is een zeer onaangename ontdekking: schimmel in je vloer. Schimmel is naast onaangenaam ook nog eens erg ongezond. Het is dus van groot belang om direct op bestrijding over te gaan. In dit artikel lees je alles over de behandeling van een schimmelende vloer.

schimmel Het ontstaan van schimmel op de vloer

De veroorzaker van een schimmelvloer – een eigenlijk alle soorten schimmel – is vocht. Schimmels worden namelijk gevoed door vocht. Vaak verspreidt het zich van vochtige wanden naar de vloer. Het vochtprobleem kan ontstaan van buitenaf (bijvoorbeeld door lekkage), maar ontstaat ook van binnenuit. Vaak onbewust door te koken, te douchen en te ademen. Zo creëer je namelijk ook als bewoner veel vocht. Goed ventileren is dan ook van groot belang.

schimmelende vloer Hoe herken je schimmel op de vloer?

Zo herken je een schimmelende vloer:

  1. Kleur: De vloer krijgt een licht bruinige tot roestbruine of zelfs zwarte kleur;
  2. Vocht: De vloer houdt veel vocht vast;
  3. Structuur: Delen van de vloer zijn zacht geworden of vallen uit elkaar;
  4. Vervorming: De vloer zet uit en/of krimpt;
  5. Loszittende houtverf: De verf op uw houten vloer bladdert langzaam af of laat geheel los.

schimmelvloer Is een schimmelende vloer gevaarlijk?

Schimmels horen niet in huis, waar dan ook. Schimmels ontwikkelen naast aanslag en een muffe geur, namelijk ook een hoge(re) concentratie bacteriën in de lucht. Deze bacteriën zijn schadelijk, ze verzwakken je immuunsysteem en kunnen allergieën en ademhalingsproblemen veroorzaken. Het is dus behoorlijk ongezond om te leven in een huis met een schimmelvloer. De oplossing: de schimmel vloer behandelen!

Schimmelende vloer

schoonmaken vloer De bestrijding van een schimmelende vloer

Schimmel verwijderen kan gelukkig relatief gemakkelijk en snel. Als je te maken hebt met zeer beperkte schimmelvorming op een klein oppervlakte, kun je de schimmel zelfs zelf bestrijden. Gebruik hiervoor gedenatureerde alcohol (70 procent) – ook wel gebruikt om medische instrumenten te steriliseren. Spiritus is ook effectief tegen schimmels. Gebruik in ieder geval een product dat minimaal 70 tot 80 procent alcohol bevat. Lukt het je niet om de schimmel zelf te verwijderen? Schakel dan professionele hulp in.

Lees meer over producten en diensten voor een fijn huis >>

Schrijf je ook in voor de huiselijke nieuwsbrief

 

16-09-2021

Tags: schimmelende vloer

Deel
Deze website is gemaakt met Websitemachine.nl