2010-dane-deaner-284390-unsplash Zo Kies Je
De programmeertaal die het beste bij jou past

De programmeertaal die het beste bij jou past

[Gastbijdrage] Is het jouw droom om programmeur te worden? Programmeren kan zeker een leuke taak zijn! Daarbij komen veel mensen echter voor een dilemma te staan. Er bestaan namelijk talloze programmeertalen. Welke taal is het beste? Dit verschilt vanzelfsprekend per persoon. Daarom hebben we in deze blog uiteengezet wat de voordelen zijn van programmeertalen voor beginners. Zo kies je een programmeertaal die uitstekend bij je past.

programmeertalen De verschillende programmeertalen voor beginners

In de eerste plaats is het handig om de twee voornaamste programmeertalen voor beginners te duiden, namelijk Python en Javascript. Waarom worden deze talen aangeraden? Python is een taal die erg geschikt is voor beginners. Dit komt doordat het systeem van de taal simpeler in elkaar steekt. Verder is de code makkelijker te lezen in vergelijking met andere talen. Dit maakt het fijn voor beginners die snel willen leren programmeren.

Ook Javascript wordt vaak aangeraden aan beginners. Dit komt mede door de vele online tutorials die beschikbaar zijn. Daarnaast is het mogelijk om heel snel resultaten te zien in de vorm van een website of een app. Doordat Javascript wordt gebruikt in veel populaire websites, is het ook aan te raden om deze taal onder de knie te krijgen.

Python leren Voordelen van Python leren

Nu je weet welke programmeertalen voor beginners aan te raden, wordt het tijd om te weten wat de voordelen van Python leren zijn. Dit heeft verschillende redenen. In de eerste plaats is Python erg makkelijk te leren. Beginners die geen voorkennis hebben van programmeertalen, zullen dit als groot voordeel ervaren. Python heeft daarnaast ook veel toepassingen. Denk hierbij aan webapplicaties, automatisering of data-analyse. Dit maakt de taal erg veelzijdig en interessant voor beginners. Je zult dus niet snel uitgeleerd zijn met Python.

Javascript leren Voordelen van Javascript leren

Tot slot is het ook essentieel om de voordelen van Javascript leren te kennen. Dit heeft te maken met het feit dat Javascript overal terug te vinden is. Denk hierbij aan websites en apps. Ook zijn er steeds meer toepassingen voor de virtuele wereld, zoals Augmented Reality (AR) en Virtual Reality (VR). Wanneer je Javascript leert, zul je dus niet snel vervelen. Bovendien is het mogelijk om met Javascript snel flink geld te verdienen. Dit kan bijvoorbeeld door een website of app te maken die populair wordt.

Programmeertaal gekozen?

Al met al zijn Python en Javascript leren zeker uitstekende keuzes voor wanneer je een programmeur wilt worden. Maak daarbij een goed doordachte afweging zodat je de juiste programmeertaal kiest. Op deze manier zal je carrière als programmeur zeker een goed begin kennen.

Meer voor je ontwikkeling lees je via de Categorie Studie >>

[Gastauteur Programmeertaal en beeld:] Icttrainingen.nl


Ontvang de nieuwsbrief voor meer over programmeertaal

 

 

17-11-2022

Tags: Programmeertaal Ondernemen

Deel
Deze website is gemaakt met Websitemachine.nl