2010-dane-deaner-284390-unsplash Zo Kies Je
Benieuwd naar de opbouw van een sedumdak?

Benieuwd naar de opbouw van een sedumdak?

[Gastbijdrage] Wil je weten hoe de opbouw van een sedumdak eruit ziet? Bij NatureGreen leggen we het voor je uit! Wij vinden het belangrijk dat onze klanten toegang hebben tot alle benodigde informatie. Er is op internet namelijk heel veel te vinden over sedumdaken, maar dit is niet altijd even overzichtelijk. Daarom hebben wij op onze website zoveel mogelijk informatie verzameld zodat onze klanten op één plek alle antwoorden terug kunnen vinden. Bijvoorbeeld over de opbouw van een sedumdak. Dat is wel zo makkelijk!

Verschillende lagen sedumdak opbouw Hoe ziet de opbouw van een sedumdak er uit?

Een sedumdak is opgebouwd uit verschillende lagen. Deze zorgen er voor dat de plantjes goed kunnen groeien en dat je dak niet beschadigd! De lagen zijn meestal niet zo dik, want sedumplantjes hebben een ondiep wortelsysteem. Meestal is het dak uit de volgende lagen opgebouwd:

De wortelwerende laag en het beschermdoek zijn er om je onderliggende dakbedekking te beschermen. Zo kan deze niet stuk gaan door de wortels van het sedum en zitten deze netjes ingepakt in het dak. De drainagelaag en het filterdoek voeren het overtollige water af en filteren de substraatdeeltjes eruit, zodat deze geen verstoppingen kunnen veroorzaken. De bovenste lagen zijn het substraat en het sedum. Substraat is de voedingsbodem voor het sedum, waardoor ze goed kunnen groeien!

sedumdak leggen Leggen of laten leggen?

Deze opbouw lijkt misschien erg uitgebreid, maar in de realiteit heb je het sedumdak zo gelegd. Vind je dit toch een beetje spannend? Kies er dan voor om het sedum te laten leggen! Ook dit is mogelijk bij NatureGreen.

Dakdekker

Wil je eerst je dak laten controleren en/of je dak vernieuwen voor een goede basis? Gebruik deze handige offerte tool om een dakdekker te vinden:

Bestel bij NatureGreen Bestel nu bij NatureGreen!

Wil je meer weten over een sedumdak van NatureGreen? Op onze website vindt u nog veel meer informatie, bijvoorbeeld over de subsidiemogelijkheden of de verschillende toepassingen van een groendak. Liever meteen een gesprek? Neem dan gauw contact op met één van onze adviseurs!


Schrijf je ook in voor de handige nieuwsbrief

 

 

21-06-2022

Tags: Opbouw van een sedumdak Huis Tuin

Deel
Deze website is gemaakt met Websitemachine.nl