2010-dane-deaner-284390-unsplash Zo Kies Je
Kastdeurgreep: zo kies je een kastknop

Kastdeurgreep: zo kies je een kastknop

Heb je een kastje bij het grofvuil gevonden dat een tweede leven verdient? Wil je saaie keukenkastjes pimpen? Of de schuifdeur van je kledingkast moderniseren? Natuurlijk kun je aan de slag gaan met een schuurpapiertje en wat verf, maar het kan veel simpeler. In plaats van een nieuwe handgrepen kast kan je ook een kastdeurgreep vervangen en je kast(je) lijkt weer als nieuw! Maar wat past het beste bij welke kast? Wij helpen je in dit artikel: Zo kies je een kastdeurgreep!

kastdeurgreep Stijl van de kastdeurgreep

Goed, je wil dus je keuken-, voorraad-, kleding- of boekenkast pimpen en gaat op zoek naar nieuwe deurgrepen. Het eerste waar je naar zal willen kijken is de stijl van de kast in kwestie:

Onthoud wel: dit is slechts een richtlijn, je kan ook juist outside-the-box (of kast) denken en verschillende stijlen en tijdvakken combineren. Een antieke kast met een strakke, metalen knop erop kan heel uniek zijn! Let ook op wat voor soort kastdeurgreep je het meest handig vindt: een klink, (draai)knop of  handgreep werken allemaal net op een andere manier.

materiaal kastknop Materiaal van de greep

Als je voor metalen kastdeurgrepen kiest, kijk dan goed naar de kleur van het metaal in de rest van je interieur. Heb je voornamelijk bronzen items, accentueer die dan met een bronzen deurgrepen. Hetzelfde geldt voor goud en zilver.

Let wel op: sommige kleuren metaal zijn erg trendgevoelig. Zo was het een aantal jaar geleden erg in de mode om veel metalen voorwerpen in het rosé-goud te kiezen in je woning, maar dat is nu al weer een beetje achterhaald. Wil je dat je kast lang mee gaat? Kies dan voor een tijdloze kastdeurgreep: brons, hout, zilver of (mat) goud.

DIY Kastje en kastdeurgreep

In onderstaande 'do-it-yourself' volstond zelfs het goud schilderen van een oude, andere meubelknop. Dat gaf een mooi contrast met het moderne blauw. Nadeel is wel dat die verf niet lang blijft zitten door het veelvuldige openen en sluiten van het kastje. Zo'n knopje geef je nog een extra accent door er een leuk, gek hangertje aan te hangen.

kastdeurgreepjes weg?diy kastje vervenafstylen kastjekastdeurgreepjes kiezen

maat kastgreep Fit op je kast

Heb je een deurknop uitgekozen, meet dan goed op in welke maat je hem nodig hebt. Op een kast waar nog een vorige kastdeurgrepen zaten maakt de grootte niet veel uit, maar wanneer er een voorgeboord gat in de kast zit, is het het gemakkelijkste wanneer de nieuwe knop hier wel inpast. Vaak staat er op websites met verschillende kastdeurgrepen een duidelijke uitleg over welke maat deurknop je moet hebben en hoe de deurgrepen montage werkt.

Meer grip op je kastdeurgreep?

Heb jij al zin om aan de slag te gaan en je kast een make-over te geven! ZoKiesJe.nl ziet graag de resultaten tegemoet. Klus-ze!


Schrijf je voor meer inspiratie in voor de gratis nieuwsbrief

 

 

18-01-2022

Tags: Kast Klussen Deur Huis Hobby

Deel
Deze website is gemaakt met Websitemachine.nl