2010-dane-deaner-284390-unsplash Zo Kies Je
Zo vind je de juiste gordijnen voor je woning

Zo vind je de juiste gordijnen voor je woning

Ze zijn sfeervol, bieden privacy en zijn bovenal erg praktisch. Hoe je het ook wendt of keert: gordijnen zijn van belang voor iedere woning. Ze kunnen een interieur maken of breken en het wooncomfort verminderen of juist bevorderen. Toch wordt het belang van goede gordijnen nog wel eens onderschat. Ons advies: wil je besparen op je interieur? Doe dit dan niet op de gordijnen! De juiste gordijnen vormen samen met de vloeren en muren dé basis van jouw interieur. Het is belangrijk dat dit goed zit.

Maar hoe vind je de gordijnen die bij jou passen als het aanbod zo ontzettend groot is? Kies je voor fluwelen gordijnen, rolgordijnen, jaloezieën of misschien zelfs wel plissé gordijnen? De keus is reuze! Met behulp van de volgende drie tips maak jij altijd de juiste beslissing:

functie gordijnen 1. De functie bepalen

Voordat je gordijnen kunt kopen is het eerst belangrijk om de functie hiervan te bepalen. Gordijnen kunnen namelijk heel veel rollen in huis vervullen. Ze kunnen gebruikt worden om extra sfeer in huis aan te brengen, maar ze kunnen ook praktische functies hebben. Denk bijvoorbeeld aan het creëren van meer privacy in huis of het verduisteren van de slaapkamer. Op die manier kan je het wooncomfort van je woning enorm verhogen. Wil je weten welke gordijnen het meest geschikt zijn? Vertel dan aan gordijnenexperts welke functie zij moeten vervullen in huis en ze helpen je direct met het zoeken naar de juiste raambekleding.

interieurstijl gordijnen 2. Let op de interieurstijl

Het is heel belangrijk dat de gordijnen aansluiten op jouw huidige interieurstijl. Is dat niet het geval, dan kan dit ertoe leiden dat de gordijnen de sfeer teniet doen in de ruimte. Zo zullen klassieke gordijnen zwaar misstaan in een modern en industrieel interieur. Kies voor gordijnen, kleuren en stoffen die bij jouw interieur passen. Denk bijvoorbeeld aan lichte vitrage in een modern interieur, overgordijnen voor een warme sfeer en praktische rolgordijnen voor de slaapkamer.

de juiste gordijnen velours

Houd er tevens rekening mee dat gordijnen een ruimte optisch kleiner of groter kunnen laten kijken. Kies in kleine ruimtes voor niet-geplooide gordijnen of gordijnen die net nog wat meer licht doorlaten. Op die manier voorkom je het ‘gesloten’ gevoel.


Je kunt bij het kiezen van gordijnen ook op de stijl van het huis letten. Hoe zou je jouw woning omschrijven? Is dit een oude woning? Dan staan klassieke, geplooide gordijnen vaak het mooist. Is het een nieuwbouwwoning? Kies dan voor modernere, strakke gordijnen.

gordijnen inmeten 3. Laat de gordijnen inmeten

Als een gordijn niet goed past, kan dit de gehele sfeer teniet doen. Daarom is het belangrijk om de gordijnen zo goed mogelijk in te meten. Je kunt om tips vragen wanneer je raambekleding van Veneta koopt, maar je kunt ook vakmensen inschakelen om dit voor je te doen. Zo weet je zeker dat dit op de juiste wijze wordt gedaan.

Extra tip voor de juiste gordijnen

Laat de gordijnen altijd tot de grond vallen. Dit geeft het mooiste resultaat.

De juiste gordijnen gevonden?

Goed zo, je zult er vast lang van genieten omdat je alles hebt meegewogen bij je beslissing. Lees hier meer tips voor plezierig wonen >>

[ Foto's & tekst De juiste gordijnen :] Met dank aan Veneta raamdecoratie.


Schrijf je ook in voor de informatieve nieuwsbrief

 

 

07-06-2022

Tags: De juiste gordijnen Huis

Deel
Deze website is gemaakt met Websitemachine.nl