2010-dane-deaner-284390-unsplash Zo Kies Je
Zo kies je de beste traplift op maat

Zo kies je de beste traplift op maat

[Gastbijdrage] Het besluit om een traplift in huis te laten installeren is niet lichtzinnig genomen. Dat gebeurt alleen als het écht niet anders kan. Hoe kies je de beste traplift?

Welke traplift past in ons huis? De kans is vrijwel honderd procent dat je daar tot voor kort nooit één seconde bij hebt stilgestaan. Helaas dwingt de realiteit jullie om dat nu wel te doen. Hoe kom je tot de beste oplossing voor in jullie woning?

de beste traplift Oriënteren op de beste traplift

Het begint met een goed beeld krijgen van wat er op de markt beschikbaar is. Tegenwoordig hebben we daar het internet voor. Nederland huisvest diverse grote trapliftleveranciers. Er zijn meerdere vergelijkingswebsites waarop de verschillende trapliftmodellen naast elkaar worden gezet. De traplift van tegenwoordig is compact vormgegeven: het zijn al lang niet meer die ‘lompe’ dingen van vroeger. Wil je graag een testrit maken? Bezoek dan een showroom. Ervaar zo zelf wat het beste bij je past.

Thuisadvies Thuisadvies

Na de oriëntatiefase en het eerste contact met de leverancier, is een thuisadvies de eerste vervolgstap. De adviseur brengt de mogelijkheden en onmogelijkheden in kaart. Gecombineerd met jullie persoonlijke wensen is de vorm van de trap en de omgeving eromheen bepalend voor de keuzemogelijkheden. Is montage aan de binnenzijde of buitenzijde mogelijk? Heeft jullie trap bochten? Hoeveel ruimte is er in de hal en op de overloop? Allemaal factoren die meewegen.

Passende kleuren Passende kleuren

Veel mensen vinden het fijn als de traplift zo min mogelijk opvalt. Dat is mogelijk door de kleur van bijvoorbeeld de stoelbekleding te laten matchen met het interieur. Van veel modellen trapliften is de bekleding in een tiental kleuren beschikbaar. De rail, het gedeelte waarover de traplift rijdt, wordt standaard geleverd in crème wit, maar is in elke RAL-kleur te coaten.

Budget Budget

Vaak wordt de aanschaf van een traplift vergoed vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Je betaalt dan meestal alleen een eigen bijdrage, nu vastgesteld op maximaal 19 euro per maand. De keuzemogelijkheden bij een traplift vanuit de Wmo kunnen beperkt(er) zijn dan wanneer je zelf een exemplaar aanschaft. Huren kan een aantrekkelijk optie zijn voor de portemonnee. Veel trapliften zijn ook te huur. Dat kan al voor een periode vanaf één maand.

[ Gastauteur :] Koninklijke Otolift is inmiddels de grootste leverancier van innovatieve, veilige trapliften in Nederland dankzij hun gedrevenheid om klanten optimaal te helpen om langer thuis te blijven wonen. 

[ Foto De beste traplift :] Type Modul-Air van Otolift.


Kies ook voor de fijne nieuwsbrief 

26-10-2022

Tags: Traplift Huis Mobiliteit

Deel
Deze website is gemaakt met Websitemachine.nl