2010-dane-deaner-284390-unsplash Zo Kies Je
Zo kies je snel de beste flitsbezorger

Zo kies je snel de beste flitsbezorger

[Gastbijdrage] Wil jij razendsnel jouw boodschappen laten bezorgen? Dan kan je tegenwoordig gebruik maken van een zogeheten flitsbezorger. Dit zijn supersnelle supermarkten die jouw favoriete producten binnen 10 minuten thuisbezorgen. In Nederland zijn er inmiddels flink wat aanbieders ondanks frequente verschuivingen en overnames. Op dit moment maken meer dan 270.000 consumenten regelmatig gebruik van een flitsbezorgservice om hun bestellingen te plaatsen. In dit blog van Snellesupers.nl lees je precies hoe het werkt en hoe je de beste snelle boodschappenservice kunt kiezen.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Wat zijn flitsbezorgers?

Flitsbezorgers zijn de razendsnelle boodschappen bezorgservices die actief zijn in de grote steden. Voorbeelden van leveranciers zijn Gorillas, Flink, (voorheen) Zapp en Getir. Zij werken vanuit dark stores die op strategische punten (vaak net buiten het centrum) gelegen zijn. Vanuit deze hubs worden bestellingen klaargezet en supersnel bij jou bezorgd. Je kunt de boodschappen thuis laten bezorgen, maar ook op elke andere locatie. Bijvoorbeeld op je werk of in een park. Zo lang de locatie maar binnen het bezorggebied van de flitsbezorger valt.

de beste flitsbezorger gorillas

Hoe werkt het?

Boodschappen bestellen bij de Snelle Supers is heel eenvoudig. Je download de App van jouw favoriete supermarkt en registreert een account. Op basis van jouw locatie zie je direct of bezorging mogelijk is en hoe lang dit ongeveer duurt. Vervolgens kies je al jouw benodigde boodschappen. Je hebt een ruime keuze uit fruit, groenten, dranken, snacks, maaltijden, zuivel en andere handige non-food producten zoals toiletpapier, shampoo of opladers. Betalen kan met iDeal, Paypal, Apple Pay of CrediCard. In de App zie je precies hoe laat de koerier bij jou is. Meestal is dit binnen 10 minuten, soms duurt het net iets langer.

nieuwe flitsbezorgers

Tips bij het kiezen van de beste snelle bezorgservice

In Nederland groeide het aantal flitsbezorgers aanvankelijk snel. Zo kon je tot medio vorig jaar nog kiezen uit vier leveranciers: Gorillas, Flink, Getir en Zapp. Na het vertrek van Zapp afgelopen zomer is er opnieuw een grote verandering opgetreden in het concurrentieveld van snelle bezorgdiensten. Gorillas, een toonaangevend platform voor on-demand boodschappen, is recentelijk overgenomen door hun rivaal Getir. Met deze overname blijven er per saldo nog twee belangrijke spelers over: Flink en Getir ook al is Gorillas nog actief onder de eigen merknaam.Het laatste nieuws is dat Getir overweegt om te vertrekken uit Nederland maar daar zal vast nog wel wat tijd over heen gaan.

Het is echter vermeldenswaardig dat zowel supermarkten als non-foodwinkels ook experimenteren met vergelijkbare diensten, waardoor er een breder scala aan opties beschikbaar is voor consumenten. Ook via Uber Eats kan je tegenwoordig naast maaltijden ook al andere handige boodschappen bestellen. In de tabel hieronder vind je belangrijke informatie per leverancier (tarieven 1/5/23).

  Drempelbedrag Bezorgkosten Openingstijden
Flink €10,00 €1,80* 08:00 tot 00:00
Gorillas €0,00 €1,99** 08:00 tot 23:00
Getir €10,00 €1,80*** 08:00 tot 00:00

 

* < €20: €2,90

** < €20: €3,00

*** gratis vanaf €20,00

 

welke flitsbezorgers Tip 1: Check welke flitsbezorgers er actief zijn in jouw stad

Bekijk eerst welke supers er allemaal zijn. In Amsterdam heb je de keuze uit vier leveranciers. Maar in veel andere steden is de keuze kleiner. Op Snellesupers.nl kan je eenvoudig alle flitsbezorgers vergelijken en zie je welke supermarkten al in jouw stad actief zijn.

assortiment flitsbezorgers Tip 2: Check het assortiment

Download de App van een van de flitsbezorgers om alvast het assortiment in te zien. Zo krijg je alvast een goed beeld bij het aanbod en de prijzen. Het is ook interessant om te zien wat voor non-food producten er allemaal aangeboden worden.

Of je nu op zoek bent naar verse groenten en fruit, vleeswaren, vis, brood, zuivel, eieren, dranken, snacks, diepvriesproducten of zelfs huishoudelijke artikelen, medicijnen en kantoorbenodigdheden, je kunt het allemaal bestellen bij flitsbezorgers zoals Flink, Getir en Gorillas.

Eten en drinken

Eten en drinken staan centraal bij deze flitsbezorgers. Ze bieden een scala aan producten, variërend van populaire A-merken tot lokale producten. Gorillas heeft zelfs een aparte categorie gewijd aan lokale producten, zoals lokaal brood, gebak, koffie, eieren, zuivel en zelfs lokale alcoholische dranken. Bovendien hebben flitsbezorgers een ruim aanbod aan biologische en duurzame producten, waaronder biologische merken zoals 'Smaak', 'Bio Today', 'Arla' en Zonnatura. Flink en Gorillas hebben een groter assortiment aan biologische en duurzame producten dan Getir, met Gorillas als koploper. Ze bieden zelfs gerecycled wc-papier, ecologisch wasmiddel en composteerbare koffiecups.

Voor mensen met speciale dieetwensen bieden flitsbezorgers ook voldoende opties. Vegetarische en veganistische producten van populaire merken zijn verkrijgbaar zoals van:

Gorillas heeft zelfs een assortiment aan veganistische kazen en Getir biedt veganistische wijnen aan. Daarnaast zijn er diverse flitsbezorgers die een 'vrij van' categorie hebben, waar je glutenvrije, lactosevrije en suikervrije producten kunt vinden, zoals plantaardige sauzen, zuivel en glutenvrije broden.

Als het op dranken aankomt, is er voor elk wat wils. Van frisdranken tot verse smoothies, limonadesiropen, sport- en energiedranken, en zelfs alcoholische dranken zoals bieren en wijnen in verschillende varianten. Voor degenen die geen alcohol drinken, zijn er ook non-alcoholische bieren, wijnen en mocktails verkrijgbaar. Koffie- en theeliefhebbers zullen ook blij zijn met het uitgebreide assortiment aan koffie en thee dat beschikbaar is bij flitsbezorgers. Van filterkoffie tot verse bonen, en van cups tot pads, alles is verkrijgbaar. Er zijn ook verschillende soorten (verse) thee, zowel van bekende merken als van lokale ondernemers. Daarnaast bieden flitsbezorgers ook chocolademelk en ijskoffies aan.

Huishoudelijke artikelen

Naast eten en drinken hebben flitsbezorgers ook aandacht voor huishoudelijke artikelen. Of je nu vuilniszakken, schoonmaakmiddelen, theedoeken of wc-papier nodig hebt, je kunt alles wat je voor het huishouden nodig hebt bestellen bij flitsbezorgers. Sommige flitsbezorgers, zoals Flink, bieden zelfs keukengerei en huishoudartikelen aan, zoals een garde, blikopener, afwasborstel of gasaansteker.

Persoonlijke verzorging en drogisterijproducten

Voor persoonlijke verzorging en drogisterijproducten hoef je niet verder te zoeken. Flitsbezorgers hebben een breed scala aan producten, waaronder zelftesten, mondkapjes, pijnstillers, vitaminen, shampoos, zeep, zonnebrand, deodorant en meer. Er zijn zelfs beautysecties waar je items zoals borstels, haarspeldjes en nagelvijlen kunt vinden. En voor degenen die een ladder in hun panty hebben, kunnen flitsbezorgers zoals Zapp en Gorillas je binnen de kortste keren voorzien van een nieuwe panty!

Vrije tijd, feestjes en kantoorbenodigdheden

Deze komen ook aan bod bij flitsbezorgers. Je kunt er spelletjes, cadeaus en kantoor- en feestartikelen vinden. Zapp heeft zelfs bierpongsets en party cups in hun assortiment. Je kunt er last-minute cadeautjes kopen, geboortekaartjes kopen of je huis versieren. En voor degenen die thuiswerken, bieden flitsbezorgers alle kantoorbenodigdheden die je nodig hebt.

Seizoensartikelen

Voor seizoensartikelen hoef je niet verder te zoeken dan de flitsbezorgers. Ze hebben aparte categorieën voor feestdagen, zoals Kerstmis, waar je allerlei feestelijke lekkernijen en decoraties kunt bestellen. Je kunt bijvoorbeeld amandelstaven, glühwein, rollades, gourmetschotels, desserts en alles voor een heerlijk kerstontbijt vinden. Flitsbezorger Gorillas bezorgde zelfs kerstbomen!

Aanbiedingen

En laten we de aanbiedingen niet vergeten. Gorillas en Getir bieden dagelijkse aanbiedingen en acties aan, waarmee je flink kunt besparen. Persoonlijke kortingen zijn ook beschikbaar en kunnen verschijnen bij het openen van de app of in het hoofdmenu van de flitsbezorgers. Het loont dus zeker de moeite om de apps van de flitsbezorgers goed in de gaten te houden.

bezorgtijd flitsbezorger Tip 3: Vergelijk bezorgtijden

Veel flitsbezorgers beloven binnen 10 minuten te bezorgen. In de praktijk is het vaak wat langer. Heel precies is het niet te zeggen wie er nu steevast de rapste is. Het hangt toch af van de lokale situatie, de locatie, het verkeer en de tijdstip van je order.In de App zie je - op basis van jouw locatie - direct hoe lang het duurt tot de bezorger bij jou thuis is.

openingstijden bezorgen Tip 4: Bekijk openingstijden

Flitsbezorgers worden met name gebruikt wanneer de supermarkt gesloten is. Kijk dus goed naar de openingstijden van de verschillende snelle boodschappendiensten.

korting bezorgen Tip 5: Bekijk aanbiedingen en kortingsacties

Een laatste tips is het checken van actuele acties en aanbiedingen. Veel flitsbezorgers werken met speciale actiecodes voor nieuwe klanten. Je kunt dan soms wel voor €15,00 gratis boodschappen doen bij Gorillas. Bij Getir vind je bijvoorbeeld weer veel aanbiedingen en acties in de App.

GezondheidGezondheid

snelle bezorging

Toelichting 'dark stores'

Dark stores, ook wel bekend als donkere winkels, zijn fysieke winkellocaties die zijn geoptimaliseerd voor online bestellingen en afhalingen, in plaats van voor traditionele winkelervaringen. In tegenstelling tot reguliere winkels, zijn dark stores niet gericht op het bedienen van klanten die ter plekke komen winkelen.

Dark stores zijn meestal gevestigd in magazijnen, voormalige winkelpanden of andere afgelegen locaties. Ze zijn ontworpen om efficiënt orderpicken mogelijk te maken en hebben vaak een beperkte of geen winkelruimte voor klanten. In plaats daarvan zijn de ruimtes ingericht met stellingen, schappen en opslagfaciliteiten voor het verwerken van online bestellingen.

Dark stores worden voornamelijk gebruikt door e-commercebedrijven en supermarkten die online boodschappen doen aanbieden. Deze winkels fungeren als distributiecentra waar medewerkers bestellingen verzamelen, verpakken en klaarmaken voor afhaling of bezorging. Klanten kunnen online producten bestellen en vervolgens hun bestellingen ophalen bij de dark store of laten bezorgen op hun gewenste locatie.

Het concept van dark stores is gegroeid als reactie op de groeiende populariteit van online winkelen en de behoefte aan snelle en efficiënte orderverwerking. Dark stores stellen bedrijven in staat om hun online winkelactiviteiten te stroomlijnen en te optimaliseren, wat resulteert in snellere levertijden en een betere klantenservice.

Snelle tips?

We zijn benieuwd naar jouw ervaringen en tips over deze en misschien alweer nieuwe flitsbezorgers. Laat het gerust weten via onze contactpagina. En bekijk hier meer nieuws over Eten & Drinken >>

[Gastauteur en visuals:] Snellesupers.nl laat je eenvoudig flitsbezorgers van boodschappen aan huis vergelijken. Tekst en beeld is door hun aangeleverd.


Ja, bezorg mij ook die flitsende nieuwsbrief

 

 

03-01-2024

Tags: de beste flitsbezorger

Deel
Deze website is gemaakt met Websitemachine.nl