2010-dane-deaner-284390-unsplash Zo Kies Je
After sales tips voor de beste klantenbinding

After sales tips voor de beste klantenbinding

Doe je als ondernemer aan after sales? Hoe bind jij je klanten? Met de juiste activiteiten verkoop je zo maar meer aan dezelfde klant. Analyseer goed wat er gebeurt na de aankoop, liefst als onderdeel van de klantreis en zorg voor terugkeer. Dat doe je door je klant een positief gevoel te geven dat terugkomst stimuleert. Besef dat klanttevredenheid niet altijd iets zegt over je salesactiviteiten. Het is gewoon de perceptie van de klant en zijn verwachtingen. ZoKiesje.nl geeft graag wat tips hoe je met after sales je klanten loyaler maakt.

after sales definitie Dit is after sales

After sales is het totaal van de acties die je als verkopende partij uitvoert als de verkoop is afgerond (of een ander soort transactie). Denk daarbij aan:

  1. informatievoorziening;
  2. technische hulpverlening;
  3. instructie of advies over de aankoop van andere producten of diensten.

after sales After sales tips

Voor je after sales zijn er legio mogelijkheden. Daarom hebben we de tips verder onderverdeeld zodat je er zelf ook makkelijk iets voor kunt bedenken. Verhoog de retentie!

Intern

Bedanken

Uitvragen

Vervolg de verkoop

Contact houden

Voorbeeld after sales Voorbeeld after sales

after sales tips

 

 

 

 

 

 

 

 

De Klantenservice Medewerkers van Coolblue sturen hun relaties elke dag meer dan 150 kaartjes. Dat kan een kaartje zijn als hart onder de riem-actie, als felicitatie of om beterschap te wensen. Maar ook om simpelweg even te bedanken voor de koffie of een leuk praatje.

Je kunt je op hun site zelfs aanmelden voor de praatjes update. Zo sturen zij toch maar mooi weer hun laatste Coolblue-nieuwtjes naar je mailbox.

Alvast bedankt

Ga je nu verder aan de slag met je after sales of heb je een goede aanvulling? Laat het hier weten dan wordt dit hulpbericht steeds completer!

Meer tips voor je onderneming vind je hier >>

 

Schrijf je ook in voor de nieuwsbrief voor meer after sales

 

20-09-2022

Tags: after sales tips after sales sales verkoop customer journey klantreis onderzoek

Deel
Deze website is gemaakt met Websitemachine.nl