2010-dane-deaner-284390-unsplash Zo Kies Je
Zo kies je voor een aanvulling op je voeding

Zo kies je voor een aanvulling op je voeding

ZoKiesJe.nl stimuleert je graag om voor een gezonde levensstijl te kiezen. Dat begint bij uitgebalanceerde voeding volgens de schijf van vijf of misschien wel zes. Maar ook voldoende beweging en ontspanning. Voor momenten dat je juist veel energie verbrandt en toch wat minder goed op je voedingsstoffen let, is een aanvulling op je voeding wel zo handig en verstandig. Er is veel mogelijk en zo blijf je toch net wat beter in balans. Lees snel verder voor zo'n makkelijke oplossing om fit te blijven.

Aanvulling op je voeding een boost

Zoals gezegd en overbekend is een gezonde levensstijl echt van belang. Enerzijds om je fit en energiek te voelen. Anderzijds om er het maximale aan te doen om zo gezond als mogelijk zo oud als mogelijk te worden met kwaliteit van leven. Misschien zit jij ook wel teveel met je neus in de boeken in plaats van tussen de pannen? Dit is gezond eten volgens de Schijf van Vijf van het Voedingscentrum: 

Het is dus goed om te beseffen dat voedingssupplementen geen vervanging zijn van reguliere, gevarieerde voeding. Ze kunnen echt wel een bijdrage leveren aan je algehele fitheid en vitaliteit. Goed voor de gezondheid zeggen ze dan.

Je gebruikt een voedingssupplement in feite als een voedingsmiddel voor een aanvulling op je normale, dagelijkse voeding. Onze wetgeving vermeldt officieel dat zo'n supplement bestaat uit een geconcentreerde basis van:

Deze voedingssupplementen gebruik je dus met als doel gezondheidsbevordering ook al is de werking niet altijd wetenschappelijk bewezen. Je ziet daarom op de verpakking een welbekende term staan op elk etiket: 'Een voedingssupplement is geen vervanging van een gevarieerde voeding'. 

Voorbeeld: Natuurlijk presteren met 'Green Juice'

Natuurlijk presteren is de treffende naam voor een bedrijf dat natuurlijke voedingssupplementen met bovengenoemde wetenschappelijk onderbouwde werking aanbied.

green juice natuurlijk

superfood aanvulling voeding Superfoods

Met de aanschaf van hun "HealthBoost Green Juice" heb je echt een superfood-sapje in handen. Het groene sapje ondersteunt de werking van je darmen en activeert de natuurlijke energie in je lichaam. Het maakt dat je snel en gemakkelijk 35+ superfoods binnenkrijgt, zonder gehannes. Met een enkele verpakking ben je namelijk al verzekerd van maar liefst 25 soorten groenten en fruit, superfoods als tarwegras, clorella en groen thee. Maar zeker ook enzymen, probiotica en vezels!

green juice mixen Mixen

Green Juice is makkelijk te doseren door de poedervorm. Je lichte dosering van maar 5 of 10 gram mix je zo met 200 ml water of vruchtensap (liefst suikervrij!). Net zoals je het zelf wilt en lekker(der) vindt en ook voor de afwisseling.

voeding gezond Lekkere aanvulling op je voeding

Nu denk je misschien dat al die smaken bij elkaar wat raar zullen smaken maar de proef op de som ontkracht dit direct. Superfood kan blijkbaar gewoon heel lekker zijn. De smaak is aangenaam zodat je er makkelijk en graag dagelijks aan denkt en het drinkt voor een natuurlijke prestatie.

Ervaring met groene sapjes?

Hopelijk weet je nu nog wat beter hoe je op je voeding kunt letten. Wanneer gebruik jij een voedingssupplement en heb je ook al kennis gemaakt met dit groene sapje? Of weet je zelf met gewone voeding altijd al afwisselend te koken en te eten? Deel je ervaring via de contactpagina. Meer voedingsnieuws en gezonde recepten lees je via onze pagina Eten & Drinken.


Ja, ik wil ook de sappige nieuwsbrief

 

[Foto's:] hoofdvisual door George Milton via Pexels | Video van Voedingscentrum | Productfoto en -info van Natuurlijk presteren.

 

20-11-2021

Tags: Zo kies je voor een aanvulling op je voeding aanvulling op je voeding voeding eten & drinken

Deel
Deze website is gemaakt met Websitemachine.nl