2010-dane-deaner-284390-unsplash Zo Kies Je
Zo kies je de webdesigner die bij jou past

Zo kies je de webdesigner die bij jou past

[Gastbijdrage] Het ontwerpen van een website is een proces dat veel vaardigheden en ervaring vereist. Webdesigners moeten de nieuwste trends en technologieën kennen, zodat ze het best mogelijke ontwerp voor hun klant kunnen leveren. Webdesigners moeten zich ook bewust zijn van wat de klant wil bereiken met hun website, wat voor soort publiek ze willen bereiken en wat het beste voor hen werkt. Een goede webdesigner weet ook wat werkt vanuit SEO-perspectief en hoe het ontwerp moet worden geoptimaliseerd voor verschillende mobiele schermen of apparaten. Lees hier meer over een passende keuze.

goede webdesigner Wat doet een webdesigner?

Voor aanvang van het ontwerpen van een website, begint een goede webdesigner met het begrijpen van de behoeften van de klant en schetst vervolgens een idee op basis van die vereisten. Daarna wordt een wireframe (een schematische weergave) gemaakt met daarin alle belangrijke informatie zoals navigatie, content, afbeeldingen etc., gevolgd door een 'mock-up' (een visuele weergave).

Ook zorgt een goede webdesigner voor goede zoekmachineoptimalisatie!

inhuren webdesigner Hoeveel kost het om een website ontwerper in te huren?

Website-ontwerpkosten is de prijs die je betaalt voor het laten bouwen van jouw website. De prijs is afhankelijk van veel factoren, zoals de complexiteit van de website, de vaardigheden van de ontwerper en de specifieke diensten die hij aanbiedt.

Het is moeilijk in te schatten hoeveel het zou kosten om een ontwerper in te huren, omdat er veel factoren een rol spelen bij het ontwerpen van een website. Als je bereid bent te investeren in het bouwen van een doe-het-zelf-vriendelijke website, dan kun je tot 50% besparen van wat je zou hebben uitgegeven aan het inhuren van een ontwerper. Maar als u wilt dat iemand anders alles voor je regelt, dan hangt hier uiteraard een prijskaartje aan.

gratis site service Bestaat er zoiets als gratis webdesign service?

In de wereld van vandaag is website ontwerp een essentieel onderdeel van het hebben van een succesvol bedrijf. Als je een goede aanwezigheid op het web wilt hebben en klanten wilt aantrekken, dan is het van vitaal belang dat je een aantrekkelijke site hebt waar jouw doelgroep gemakkelijk doorheen kan navigeren. 

Er zijn websites waar je zelf aan de slag kunt om een website te bouwen, maar aan een goed website ontwerp hangt een prijskaartje. Via Siteraket is het mogelijk om een website abonnement af te sluiten zodat je geen initiële kosten hoeft te maken.

verschillen design en ontwikkelen site Wat is het verschil tussen webdesign en web-ontwikkeling?

Hoewel de twee verwant zijn, zijn ze niet hetzelfde. Webdesign gaat over het regelen van een aantrekkelijke lay-out voor jouw website, terwijl web-ontwikkeling meer technisch van aard is.

Een goede webdesigner is niet altijd een goede web-ontwikkelaar en andersom. Een webdesigner met een goed netwerk is hier van belang. Zeker als het gaat om maatwerkfuncties op een website wordt vaak gebruik gemaakt van een web-ontwikkelaar. 

Keuzetips webdesigner Tips voor het kiezen van de juiste website-ontwerper

Het kiezen van de juiste website ontwerper is geen gemakkelijke taak. Het is belangrijk om een betrouwbare ontwerper te vinden, zodat je met hen kunt werken aan een vruchtbare samenwerking.

Tips:

  1. Houd rekening met het budget: als je budget beperkt is kun je dat het beste direct
    aangeven bij het contact met de webdesigner.
  2. Overweeg het type website: Heb je een bedrijfssite, blog of webshop nodig?
  3. Kijk, net als bij je keuze voor een SEO bureau, eerder werk: Alle bedrijven hebben portfolio's, maar sommige tonen hun werk prominenter dan andere. Bekijk de portfolio van elk bedrijf voordat je een beslissing neemt over welk bedrijf je wilt inhuren.
  4. Vraag rond in je netwerk, bekijk waar mensen goede ervaringen mee hebben. Op deze manier kies ook jij de webdesigner die bij jouw past!

Meer online tips voor je onderneming lees je hier >>

 

Schrijf je ook in voor de online nieuwsbrief

 

 

[Gastauteur:] Marc Korthout van SiteRaket.nl

02-12-2021

Tags: webdesigner internet ondernemen

Deel
Deze website is gemaakt met Websitemachine.nl