2010-dane-deaner-284390-unsplash Zo Kies Je
Jura koffiemachine kopen: welke past bij jou?

Jura koffiemachine kopen: welke past bij jou?

[Gastbijdrage] Je wilt een nieuwe koffiemachine kopen, maar weet niet goed waar je op moet letten. Het is tenslotte alweer een hele tijd geleden dat je voor het laatst een nieuw koffiezetapparaat hebt gekocht. Je keuze is gevallen op Jura, omdat het een duurzaam merk is met een uitstekende bouwkwaliteit en heerlijke koffie. Maar nu ben je er nog niet, welke Jura koffiemachine gaat het nu worden?

Zoals je waarschijnlijk al gezien hebt is een Jura koffiemachine nou niet bepaald goedkoop. De goedkoopste Jura koffiemachine is zo’n 600 euro en zet alleen maar zwarte koffie. Waar je bij andere merken voor 600 euro een luxe apparaat in huis haalt met veel mogelijkheden (waaronder een cappuccino zetten) kom je met 600 euro bij Jura nou niet bepaald ver.

Waarom zijn Jura koffiemachines zo duur?

Ten eerste omdat Jura zichzelf wil neerzetten als een premium merk; en ik moet bekennen dat dit ze goed gelukt is. Jura is een beetje de Apple onder de koffiemachines. De koffiemachines van Jura werken smooth, gaan lang mee en de meeste gebruikers zijn er heel tevreden over. De reden dat Jura koffiemachines zo duur zijn is omdat ze duurdere materialen gebruiken en constant nieuwe producten aan het ontwikkelen zijn, wat gewoon heel veel geld kost. 

jura koffiemachines Welke Jura koffiemachine is het beste?

Dit verschilt per persoon. Als je een kleinere keuken hebt en dus ruimte wilt besparen, maar niet wilt inleveren op luxe? Dan zou ik niet verder kijken en voor de Jura Ena 8 gaan. Dit een volautomatische koffiemachine met heel veel mogelijkheden, waaronder 10 koffiesterktes waar je uit kunt kiezen. Heb je iets meer geld te besteden en ben je op zoek naar het meest luxe koffiemachine dan kies je voor de Jura S8 - welke door baristaworden.nl als beste koffiemachine van dit jaar  is uitgeroepen.

instapmodel koffiemachine Instapmodel voor alleen zwarte koffie

Als je alleen zwarte koffie drinkt, kom je al gauw bij de Jura D4 of de Jura A1 uit. Beide apparaten zijn vrij simpel en zetten alleen een espresso, lungo of heet water. Heb je een gebrek aan ruimte, dan kies je voor de Jura A1 die er tevens ook veel eleganter uitziet dan de Jura D4 of Jura D6.

beste Jura De beste Jura voor Luxe

Het meest luxe Jura koffiezetapparaat is de Z10, maar niet iedereen heeft natuurlijk zin om meer dan 2.000 euro uit te geven. De Jura Z10 neemt ook veel ruimte in, waardoor deze eerder geschikt is voor op het kantoor. Voor de meest luxe en betaalbare koffiemachine van Jura raden we de Jura E8 of de Jura S8 aan. 

duurzaam koffiezetten Het meest duurzame model

Als we de test van baristaworden.nl mogen geloven dan is de Jura D4 één van de meest duurzame koffiemachines, wat betekent dat het het minst energie verbruikt. Dit zegt meer over hoe efficiënt het apparaat met energie omgaat dan over het totale vermogen (Watt). Dit komt natuurlijk ook omdat de Jura D4 geen melkfunctie heeft, wat het gelijk een stuk duurzamer maakt.

koffiemachine kantoor Het beste Jura machine voor een klein kantoor

Voor grote kantoren en bedrijven heeft Jura speciale koffiemachines voor het bedrijfsleven. Heb je een klein kantoor aan huis of minder dan 10 medewerkers dan volstaat een Jura koffiemachine voor thuis ook. Je klanten en personeel zullen de kwaliteit van de koffie in ieder geval waarderen. De beste Jura koffiemachines voor een klein kantoor zijn de Jura WE8 en de Jura Z10, maar ook de kleinere versie Jura Z6 biedt voldoende capaciteit voor kleinere bedrijven.

onderhoud jura Onderhoud Jura koffiezetapparaat

Mensen gaan er automatische vanuit dat een volautomatische koffiemachine betekent dat het al het onderhoudswerk voor je uit handen neemt, maar dat is niet helemaal waar. Het is nog steeds belangrijk om onderhoud zelf uit te voeren, zoals: het wekelijks reinigen, het ontkalken van het apparaat wanneer je geen waterfilter gebruikt en het schoonmaken van de waterleidingen. 

Dit doet de machine weliswaar, maar je zult het nog steeds moeten instellen. Wat de verkopers je niet vertellen is dat de onderhoudskosten bij Jura best hoog liggen. Voor optimaal onderhoud dien je een reinigingsmiddel, een reinigingsmiddel voor het melksysteem en een waterfilter aan te schaffen. Je bent al gauw 100 - 300 euro op jaarbasis kwijt. 

En dan hebben we het nog niet eens gehad over de schoonmaakbeurt die het apparaat eens in de 2- 3 jaar nodig heeft. Dit laat je doen door een Jura reparatiecenter om de zetgroep te reinigen (deze zit namelijk vast bij Jura). Hier zitten uiteraard kosten aan verbonden. 

Conclusie: wel of geen Jura koffiemachine kopen?

Als je voor kwaliteit met een lange levensduur wilt gaan is het absoluut een aanrader om voor Jura te kiezen. Houd de hoge onderhoudskosten alleen wel in gedachten. Jura zet naar onze mening de beste koffie en als je eenmaal een Jura koffiezetapparaat gewend bent, wil je niks anders meer. Drink je alleen maar zwarte koffie, dan zou je ook een goedkoper merk kunnen nemen. 

Lees hier nog meer keuzenieuws over Eten & Drinken >>


Schrijf je in voor de geurige nieuwsbrief

 

 

[Gastauteur Jura koffiemachine kopen, incl. foto:] Baristaworden.nl publiceert jaarlijks nieuwe testen voor koffiezetapparaten, koffiemolens en koffiebonen. Zo willen zij je helpen met het maken van de juiste aankoopkeuzes in koffie en apparatuur.

01-12-2021

Tags: Een Jura koffiemachine kopen huis lifestyle ondernemen

Deel
Deze website is gemaakt met Websitemachine.nl