2010-dane-deaner-284390-unsplash Zo Kies Je
Logistiek medewerker: de leukste baan!

Logistiek medewerker: de leukste baan!

Als logistiek medewerker werk je in een magazijn of distributiecentrum. Van de levering tot de verzending van producten ben je er verantwoordelijk voor dat alles goed verloopt. Wil jij ook als logistiek medewerker aan de slag? In dit artikel lees je alles over de leukste baan die er is!

logistieke baan Wat is een logistiek medewerker?

Als logistiek medewerker, ook wel magazijnmedewerker genoemd, werk je in een magazijn of distributiecentrum. Denk bijvoorbeeld aan distributiecentra van groothandels, supermarkten of webshops. Je taken zijn vaak uitvoerend of organiserend en je bent er verantwoordelijk voor dat alle processen goed verlopen.

Wil je als magazijnmedewerker aan de slag? Bekijk dan de magazijnmedewerker Breda vacature.

functie logistiek Wat doet een logistiek medewerker?

Een logistiek medewerker laadt en lost vrachtwagens, sorteert en verpakt producten, maakt bestellingen verzendklaar, inventariseert de voorraad en verwerkt retouren. Ook houdt een logistiek medewerker zich bezig met het controleren van alle producten op onder andere kwaliteit en hoeveelheid. Het is handig om resultaatgericht, flexibel en stressbestendig te zijn, omdat snelheid en het halen van deadlines essentieel is in deze functie. Als een klant vragen of klachten heeft, kunnen ze hiermee bij jou terecht. Je bent dus communicatief sterk. Ben je goed met computers? Dan is dat een groot voordeel, want als logistiek medewerker krijg je ook regelmatig te maken met administratieve werkzaamheden. Tot slot is het belangrijk om fysiek sterk te zijn, omdat er veel fysieke werkzaamheden bij de functie komen kijken.

magazijnmedewerker Hoe word je logistiek medewerker?

Wil je logistiek medewerker worden, dan zijn er verschillende opleidingen die je kunt volgen. Een opleiding gericht op logistiek is in principe voldoende, bijvoorbeeld de opleidingen:

Op het studiekeuze portaal voor het middelbaar beroepsonderwijs KiesMBO staat meer informatie over deze logistieke opleidingen. Vaak kun je ook binnen het bedrijf waar je gaat werken een opleiding volgen en kun je uiteindelijk doorgroeien naar een leidinggevende functie.

Werkplezier

Hopelijk weet je nu meer over deze leuke logistieke banen en maak je een nieuwe stap in je leven. Je kunt ook zoeken per provincie zoals in deze vacaturebank Brabant en dan filteren op 'Logistiek, Transport & Inkoop'. Als je nog meer tips hebt, horen we het graag hier. Veel werkplezier!

Lees ook meer tips over studie of werk.


Ontvang de werkzame nieuwsbrief

 

 

[Foto:] Van Tiger Lily via Pexels

19-11-2021

Tags: Logistiek medewerker: de leukste baan die er is! Logistiek medewerker

Deel
Deze website is gemaakt met Websitemachine.nl