2010-dane-deaner-284390-unsplash Zo Kies Je
5 Feiten over chocolade die je nog niet wist

5 Feiten over chocolade die je nog niet wist

Veel mensen weerstaan de verleiding van chocola maar al te vaak omwille van hun figuur. Dat hoeft niet, want chocolade is niet alleen lekker, maar ook een schoonheids- en gezondheidswondertje, een snoepje met traditie en nog veel meer. Hier zijn vijf interessante chocolade-gerelateerde feiten die je zeker gaan verrassen. Lees snel verder!

chocolade huid #1 – Chocolade maakt je huid mooi

Chocolade opeten is niet altijd gezond voor je huid, maar opsmeren en verzorgen kan wél. Niet voor niets is chocolade een belangrijk onderdeel van veel schoonheidsproducten, bijvoorbeeld in gezichtsmaskers of lotions. De aanwezige polyfenolen vangen vrije radicalen op en zorgen zo voor een egale tint. Tip: Je kunt heel eenvoudig zelf een gezichtsmasker maken van gesmolten chocolade met een scheutje verzorgende olijf- of amandelolie. Een soort gezondheidssupplement, maar dan van buitenaf.

chocolade zonde #2 – Chocolade als zonde

In de Middeleeuwen was chocolade in drinkbare vorm in Europa in opkomst. Veel christenen stonden nu voor een belangrijke beslissing. De vraag rees of chocolade als drankje moet worden beschouwd en dus ook tijdens de vastentijd genuttigd mocht worden. Als het als een dessert wordt beschouwd, zou het een zonde zijn om het tijdens de vastentijd te consumeren. Naar verluidt was Paus V zo enthousiast over het snoepgoed, dat hij de chocolade liet eten.

haar en choco #3 – Chocolade maakt je haar mooi

Het hoge vetgehalte en de vele mineralen in chocolade kunnen je haren nieuwe soepelheid geven.

chocoladefeit

luxe cacao #4 – Chocolade is een luxe

Toen in de 16e eeuw bij Spaanse zeelieden chocolade in de vorm van cacao naar Europa kwam, was dat een zeldzaamheid. De adel hield van de dure drank. Dus de volgende keer dat je een mok warme chocolademelk drinkt, mag je jezelf zeker bevoorrecht voelen 😉.

chocoladehart #5 – Chocolade is goed voor het hart

Polyfenolen – de kleine 'multitaskers' in chocolade – gaan vetophopingen in de bloedvaten tegen. Af en toe witte chocolade snacken kan verharding van de slagaders en zelfs hartaanvallen voorkomen.

Meer feiten over chocolade?

Loopt het water je al in de mond? Eet uiteraard uitgebalanceerd, dat kan ook smakelijk zijn. Ken je een 6e feitje over chocolade dan horen we het graag via onze contactpagina.

Bekijk ook deze wereldtoetjes en of meer nieuws en recepten op Eten & Drinken >>

 


Schrijf je ook in voor de smulnieuwsbrief

 

 

[Foto's via Pexels:] Hoofdfoto door DRAKE NICOLLS | Inzetfoto door RODNAE Productions

23-11-2021

Tags: 5 Feiten over chocolade die je nog niet wist Feiten over chocolade eten & drinken gezondheid

Deel
Deze website is gemaakt met Websitemachine.nl