2010-dane-deaner-284390-unsplash Zo Kies Je
Wat is het voordeel van een composiet vlonder?

Wat is het voordeel van een composiet vlonder?

Er zijn eigenlijk twee terrasbedekkingen; plavuizen of sierbestrating en vlonders. Kies je voor vlonders dan is er de keuze van hout, composiet of kunststof. Maar wat zijn nu eigenlijk de voor- en nadelen?

Composiet vlonderplanken

Composiet vlonderplanken bestaan voor minimaal 50% uit houtvezels en voor de rest uit kunststof vezels. Het materiaal oogt als hout, maar heeft een hogere duurzaamheid. Massieve composiet planken hebben een duurzaamheid van klasse 1. Andere voordelen zijn dat het materiaal kleurecht is, niet kan rotten en veilig is omdat het geen splinters heeft. Vlonderplanken kunnen ook hol of semi massief zijn. Deze planken hebben een lagere belastbaarheid en zijn vooral geschikt voor een harde ondergrond.

leggen vlonder Verschillende legmogelijkheden

Vlonderplanken worden los van elkaar gelegd of in een verband. Planken zijn verkrijgbaar met verschillende breedtes en lengtes en kunnen zijn voorzien van een tand- en groefverbinding. Om uitglijden te voorkomen zijn de planken voorzien van een grove of fijne ribbel. Vlonderplanken hebben nagenoeg geen onderhoud nodig. Af en toe schoonmaken met een milde zeep is voldoende.

houten vlonder Houten vlonderplanken

Hout heeft van nature een warme uitstraling. Hardhout is een houtsoort wat uitermate geschikt is voor buitengebruik zoals vlonders. Het is duurzaam, mits het jaarlijks behandeld wordt met een olie of beits. Naaldhout is ook geschikt, maar heeft een mindere duurzaamheid. Door zacht hout te impregneren heeft het een redelijke duurzaamheid van zo’n 15 jaar. Hardhout overtreft dat ruimschoots met een levensduur van ruim 25 jaar. Hardhout heeft de neiging om te vergrijzen. De een kiest hier bewust voor, de ander geeft de voorkeur aan een bruine kleur. Met olie voorkom je het vergrijzingsproces.

kunststof vlonderplanken Vlonderplanken van kunststof

Kunststof vlonderplanken bestaan uit uitsluitend kunststof vezels. De planken zijn weersbestendig en vergen nauwelijks onderhoud. Nadeel is de outlook. Dit is niet te vergelijken met een houten of composiet vlonder. Het mist de natuurlijke uitstraling en het kan in de zomer warm worden. Het enige voordeel is de voordelige prijs.

Composiet vlonder gekozen?

Als je gaat voor een composiet vlonder zijn we benieuwd naar jouw toepassing in je tuin of balkon. Stuur je mooiste foto via onze contactpagina ter inspiratie voor andere terrasliefhebbers. Kijk voor meer tuintips en -klussen op de  overzichtspagina Tuin >>


Krijg jij de woon & leef nieuwsbrief al?

 

 

[Foto:] ProDeck(TM) - WoodComposiet

17-11-2021

Tags: Terras Vlonder Tuin

Deel
Deze website is gemaakt met Websitemachine.nl