2010-dane-deaner-284390-unsplash Zo Kies Je
Zo kies je het beste hondentuig voor je hond

Zo kies je het beste hondentuig voor je hond

Ben je ook zo gek met je trouwe viervoeter? Misschien heb je zelfs een hond gekozen met verdacht bekende trekjes of uiterlijk. Dat komt omdat we ons nu eenmaal graag begeven onder gelijkgestemden en dat geldt dus ook voor de hond die je kiest. Andersom hebben honden ook ons sociaal gedrag maar ook kwaaltjes overgenomen. Van een hond met ADHD, autisme, overgewicht of zelfs dementie kijken we al niet meer op. Kortom, hond en mens zijn steeds meer een en daarom geven we ook alle liefde aan elkaar. Je hond het beste gunnen begint bij het beste hondentuig. ZoKiesje.nl zoekt de soorten uit en bekijkt hier de items van Julius-K9 voor je hond.

Hondentuig of toch een lijn?

Zodra je met je hond op stap gaat, moet je hem aan kunnen lijnen. Een rondje langs de dierenwinkels levert diverse tuigages op. Je kunt kiezen uit een halsband, slipketting, tuigje, prikband, half-check of een jachtlijn. Ga echter voor het product dat zowel praktisch als echt diervriendelijk is. Dan blijven er maar drie soorten over: de halsband, het tuigje en de jachtlijn met twee stops. Weet dat ook deze drie voor- en nadelen hebben en dat kan verschillen voor jouw hond.

halsband Halsband

Met een halsband kan je hond weliswaar onbelemmerd bewegen maar het nadeel is dat je zodra je hard aan de lijn trekt dit de kwetsbare nek belast en een blessure kan veroorzaken. Gebruik zeker bij pups
een lichtgewicht versie met kleinere gespen en een lijntje met een mini musketon om vrij te kunnen spelen. 

Hondentuig Hondentuig

hondentuigje

Deze leg je aan om de borstkas van je hond. Zodra je viervoeter aan de lijn trekt, verdeelt het tuigje de krachten over de hele borstkas. Dat is veel minder schadelijk! Je hebt Y-tuigjes en tuigjes met een horizontale borstband. Bij het Y-tuigje loopt er een band over het borstbeen en dat vindt niet iedere hond even fijn. De versie met een horizontale borstband doe je makkelijk om maar heeft als enige nadeel dat de horizontale band voorlangs loopt en over de schoudergewrichten. Als je hond amper aan de lijn trekt, maakt dit niet uit maar bij een continue druk op de lijn heeft dit een beperkend effect op de bewegingsvrijheid

Jachtlijn Jachtlijn (met twee stops)

Hiermee lijn je je hond heel eenvoudig aan want de lijn eindigt in een lus. Deze leg je simpel om de nek van je hond. Een goed exemplaar bevat twee lijn-stops die je wel goed moet afstellen om de jachtlijn 'hond-vriendelijk' te laten zijn. Jachtlijnen met één stop raden we af want dat is in feite een sliplijn die bij druk de luchtpijp dichttrekt. Doordat de lijn met twee stops ook af kan waar het mag, kan je hond dan lekker vrij ronddartelen zonder enige belemmering. Besef wel dat je je hond bij nood niet bij de halsband kunt te pakken. Deze is dus voor honden die voor de volle 100% naar je luisteren.

Zo kies je het beste hondentuig!

Kies het tuig dat geen druk geeft op de luchtpijp, de schouders ontlast en afdoende ruim achter de ellenbogen zit. Daardoor behoudt de voorpoot bewegingsvrijheid naar achter. En zorg dat de buikband eindigt op het borstbeen! De enige die bepaalt welke van de drie soorten de juiste is, is jouw hond. Maar let in ieder geval op:

K9 Shop voor elk tuig, lijn én huisdier

De K9 Shop is al weer bijna 20 jaar de 'place to be' als je snel goede producten nodig hebt voor je hond en overige huisdieren. Je vind er namelijk een royaal assortiment aan producten voor hond, kat, knaagdier, vogel en elke vis. Heel plezierig, vooral online, is de voortreffelijke klantenservice. Zo krijg je altijd het beste advies voor je lievelingsdier.

Honden specialist

Daarbij zijn zij deskundig gespecialiseerd in hondenproducten zoals:

De K9 Shop is ontstaan uit liefde voor huisdieren. De deskundigheid als hondentrainers in binnen en buitenland onderscheidt K9 Shop van andere (online) dierenwinkels. Dankzij de jarenlange ervaring met honden weet K9 Shop wat de beste producten voor je hond zijn en zijn klanten verzekerd van het juiste advies op maat.

Kwaliteit met Julius K9

Voor Nederland en Vlaanderen is K9 Shop de exclusieve importeur van het kwaliteitsmerk Julius-K9. Dit merk ken je vast al en dat is niet voor niets. Het staat wereldwijd bekend om de hoogwaardige en uniek hondentuigen en –lijnen. Deze vind je in de K9 Shop tussen het super assortiment aan alle innovatieve Julius-K9-producten. Er bestaan veel verschillende soorten, maten en modellen want er is niet één enkel tuig dat iedere hond past. De pasvorm hangt af van de lichaamsbouw maar ook de persoonlijke voorkeur van je hond en dat merk je snel genoeg.

Kortingscode Julius-K9 hondentuig of hondenlijn

Exclusief voor alle ZoKiesje.nl-lezers en volgers is er voordeel te halen voor je portemonnee én je hond. Gebruik voor het beste hondentuig de unieke kortingscode ZoKiesje10 direct in de K9 Shop voor een voordelig tuig of lijn van Julius-K9 met 10% korting (niet op al bestaande acties). Ga je voor 'glowing in the dark'?

Julius K9             

Ervaring met het beste hondentuig?

Heb je nog andere aanlijntips voor honden of heb je ervaring met een bepaald het beste hondentuig of type lijn? Laat het weten via een berichtje via de contactpagina. Zo wordt dit een steeds completer bericht.  

Lees hier ook tips voor andere hobby's >>

 

Schrijf je ook in voor de dierzame nieuwsbrief

 

16-11-2021

Tags: Zo kies je het beste hondentuig dier hond hobby

Deel
Deze website is gemaakt met Websitemachine.nl