2010-dane-deaner-284390-unsplash Zo Kies Je
Zo kun je je regenpijp beschermen

Zo kun je je regenpijp beschermen

Veel mensen denken niet na over de gezondheid van hun regenpijp totdat ze een probleem hebben. Het is belangrijk om je dakgoot te beschermen tegen bladeren en ander afval, omdat dit je regenpijpen kan verstoppen en overstromingen in je huis kan veroorzaken als dit niet correct gebeurt. Hier zijn enkele manieren waarop je kan helpen je dakgoten schoon te houden! Ook je regenpijp beschermen is noodzaak. 

Hoe je dakgoten schoon te maken

De eerste stap is het verwijderen van alles wat zich in de dakgoot heeft verzameld. Dit kan worden gedaan door in de regenpijp te reiken en alles eruit te trekken. Zorg ervoor dat je waterdichte handschoenen dragen, want dit houdt je handen droger en schoner dan als je gewoon je blote handen te gebruiken. Vervolgens kan je een bladblazer of bezem gebruiken om ervoor te zorgen dat er geen bladeren in de dakgoten achterblijven. Het is ook belangrijk om de daklijn niet te vergeten, controleer op bladeren die zijn afgewaaid voordat je ze terug op het gazon of trottoir legt, anders waaien ze zo terug de dakgoot in.

De herfst en lente schoonmaak

De regen in de herfst nodigt uit om je huis schoon te maken. Er zijn vele methoden om een heel huis te wassen in de herfst. Je kunt beginnen met een veegbeurt van alle oppervlakken, veranda of tuin, inclusief dakgoten en veranda daken. Daarna moet je de ramen van binnen en buiten wassen met lauw water. Het laatste wat je wilt doen is langer wachten dan nodig is totdat de bladeren nat worden en het moeilijker wordt om deze taak te volbrengen.

Is je regenpijp verstopt?

Het komt vaak voor dat je regenpijp verstopt raakt tijdens de herfst en de lente, wanneer bladeren en ander afval in uw dakgoot vallen. Als je een probleem met je dakgoten wilt voorkomen, zijn hier enkele stappen die je kunt nemen:

schoonmaken dakgoot Maak de dakgoten schoon door alles te verwijderen wat zich erin heeft verzameld;

regenpijp beschermen blazer Gebruik een bladblazer of bezem om alle bladeren in je daklijn en dak te verwijderen;

Als je in de herfst en de lente bladeren of ander afval ziet, is het belangrijk dat je regenpijpen vrij zijn van deze zaken. Zo voorkomt je dat ze overlopen en overstromingen in je tuin en huis veroorzaken.

Mocht je dit nu een echt vervelend klusje vinden en heb je er daarom ook echt geen zin in, kijk dan eens of er een professional in de buurt is die het werk voor je kan doen! Er bestaan zelfs professionele ontstoppingsservices. Dat is zeker handig als de verstopping niet zichtbaar is of je er niet goed bij het punt van de verstopping kunt komen. Je ziet het: preventief je regenpijp beschermen kan lonen!

Regenpijp beschermen gelukt?

Dat moet toch wel met deze simpele maar doeltreffende tips. Er zijn nog meer klussen voor in de tuin: lees verder via onze overzichtspagina Tuin >>


Krijg jij die groene nieuwsbrief al?

 

 

Foto Regenpijp beschermen door Eva Elijas via Pexels

12-11-2021

Tags: Zo kun je je regenpijp beschermen Regenpijp beschermen tuin huis

Deel
Deze website is gemaakt met Websitemachine.nl