2010-dane-deaner-284390-unsplash Zo Kies Je
Geniet van schaduw met het juiste schaduwdoek

Geniet van schaduw met het juiste schaduwdoek

De beste manier om van schaduw te genieten in je eigen huis is met een schaduwdoek. Of je nu graag leest of op de computer werkt, het kan moeilijk en oncomfortabel zijn om de hele dag in direct zonlicht te zitten. Een schaduwdoek biedt zowel verlichting tegen de zon als mooi gedimd licht als het door de stof filtert. Er zijn veel mooie ontwerpen beschikbaar voor dit type doek dat er fantastisch uit zal zien op je veranda of terras, afhankelijk van waar je het wilt gebruiken.

Hoe kies je het juiste schaduwdoek voor je huis

Er zijn veel verschillende soorten rolgordijnen waaruit je kan kiezen, maar ze zijn niet allemaal geschikt voor je huis. Gebruik deze stappen voor het juiste schaduwdoek:

schaduwdoek opmeten Opmeten

Het allereerste wat je moet doen is het opmeten van de ramen in je woon- of slaapkamer. Je kan ook de ruimte opmeten waar je het scherm wilt plaatsen. Je kan het beste een meetlint gebruiken, zodat je een nauwkeurige meting krijgt. Zonweringsschermen worden meestal in de breedte gemeten, dus zorg ervoor dat je zowel verticaal als horizontaal meet. Als de ene kant van je huis bijvoorbeeld 10 bij 10 meter is, dan heb je een schaduwdoek nodig dat ook 10 bij 10 meter is.

materiaal juiste schaduwdoek Materialen en kleuren

Nu je weet hoe groot je gebied moet zijn, is het tijd om te beslissen wat voor soort materiaal je wilt waarvan het scherm moet worden gemaakt. De meest voorkomende materialen zijn hout, metaal of aluminium, vinyl en stof. Deze zijn er in verschillende kleuren, zodat je het scherm kan kiezen dat het best bij je interieur past.

ophangen schaduwdoek Ophanging

Stoffen jaloezieën worden meestal van bovenaf opgehangen aan houten deuvels met plastic ringen aan elk uiteinde om ze gemakkelijk te kunnen ophangen. Veel mensen vinden dit soort jaloezieën erg aantrekkelijk omdat ze licht doorlaten maar toch privacy bieden wanneer dat nodig is. Maar je kunt een schaduwdoek ook over je raam hangen ter bescherming.

schaduwdoeken

 

Lekker genieten in de gecreëerde schaduw

Met je stoel naar de schaduw gaan is een heerlijke manier om van de gecreëerde schaduw te genieten als je een buiten veranda of -terras hebt, maar soms is dat niet genoeg. Voor mensen die in regio's wonen waar weinig bomen staan, kan het moeilijk zijn om voldoende bescherming tegen de zon te vinden. Voor mensen die overdag binnenshuis zitten, kun je een schaduwdoek over je raam hangen voor bescherming.

Veel mensen denken dat alleen oude mensen schaduwdoeken nodig hebben omdat het niet zonnig is waar zij wonen. Dit is echter niet altijd waar. Als je overdag veel tijd binnen doorbrengt, kunnen zij het op prijs stellen wat extra bescherming tegen de zon te hebben. Zelfs als je niet de hele dag thuis bent, laat je waarschijnlijk je ramen openstaan waardoor dit betekent dat je huis in direct zonlicht staat en het binnen erg warm wordt.

Het juiste schaduwdoek gevonden?

Met deze tips ben je vast dichter bij je doel gekomen: schaduw, bescherming en een fijne temperatuur binnen. Bij een wel erg zonnige, droog grasveld is kunstgras ook een optie. Lees meer over keuzes maken voor je tuin >>

 


Krijg jij de groenste keuzes nieuwsbrief al?

 

 

[Beelden:] Hoofdvisual door Adeolu Eletu - Unsplash. Productfoto van Wovar.

11-11-2021

Tags: Geniet van schaduw met het juiste schaduwdoek Het juiste schaduwdoek tuin huis

Deel
Deze website is gemaakt met Websitemachine.nl