2010-dane-deaner-284390-unsplash Zo Kies Je
Pallets vervoeren met folie is veiliger

Pallets vervoeren met folie is veiliger

Folie is een onmisbaar product om goederen veilig te verplaatsen. Handwikkelfolie of stretchfolie wordt gebruikt om producten die geplaatst zijn op pallets te stabiliseren. De goederen blijven op hun plek en kunnen niet gaan schuiven. Het wordt dan ook veelvuldig gebruikt in magazijnen en bij transport in bakwagens. De folie is gemaakt van een lage dichtheid polyethyleen en is volledig recyclebaar. Lees hier meer over vervoeren met folie.

vervoeren met folie op pallets Omwikkelen met machine of met de hand

Veelal wordt gebruik gemaakt van een wikkelmachine om de folie aan te brengen. Wordt het handmatig gedaan met een afroller dan dient de juiste zijde van de folie gebruikt te worden. Handwikkelfolie heeft namelijk een kleefzijde. Deze zijde dient tegen de lading aangebracht te worden. Folie heeft verschillende diktes waarbij geldt hoe zwaarder de lading hoe dikker de folie dient te zijn. Richtlijn voor vervoeren met folie is om de folie aan de boven- en onderkant van de lading meerdere malen te omwikkelen.

verschillende folies Verschillende folies voor specifieke producten

Voor specifieke verpakkingen zijn er ook speciale folies. De transparante wikkelfolie wordt het meest gebruikt. Voor elektronica is er antistatische folie. Voor producten die niet luchtdicht afgedekt mogen worden, is er elastisch palletnet. De folie is een net met mazen. Het voorkomt schade door condens, maar de producten blijven wel droog. Gekleurde folie wordt gebruikt om palletladingen te kunnen herkennen. Wikkelfolie is verkrijgbaar in wit, rood, geel, groen en blauw. Zwarte folie is ondoorzichtig.

folie Folie uit een doosje

Vervoeren met folie? Een ander product om producten te stabiliseren is Sanstrap. Het is een rekband dat verpakt is in een handige dispenserdoos. Omdat er geen afroller of wikkelmachine nodig is, kan er zeer efficiënt palletladingen worden omwikkeld. Het is een alternatief voor wikkelfolie, plakband of spanbanden.

Wikkelfolie is ook leverbaar in een mini-variant. Het zijn kleine rolletjes folie met een breedte van 9 tot 12 cm. Het wordt gebruikt voor het omwikkelen van kleine of lange producten. Deze folie is in zwarte of transparante vorm verkrijgbaar.

Vervoeren met folie?

Je ziet het: veilig vervoeren met folie kan met stevige wikkelfolie maar helpt ook bij palletopslag en een efficiënter produktiebedrijf en de beste heftruck. We zijn benieuwd welke toepassingen je nog meer in de praktijk brengt.

Lees ook meer over Ondernemen >>


Laat je vervoeren door de nieuwsbrief

 

10-11-2021

Tags: Producten op pallets veilig vervoeren met folie vervoeren met folie

Deel
Deze website is gemaakt met Websitemachine.nl