2010-dane-deaner-284390-unsplash Zo Kies Je
Enkele tips om inkt en toner te besparen

Enkele tips om inkt en toner te besparen

De prijzen voor printers zijn de afgelopen jaren sterk gedaald. Hier is ook bewust voor gekozen, want de fabrikanten verdienen vooral erg veel aan de toner- en inktcartridges. Deze prijzen zijn dan ook gestegen! Wanneer een nieuwe set inktcartridges 25% of meer van de initiële printeraanschafprijs kost, kan dit op termijn heel veel geld gaan kosten. Gelukkig zijn er een paar tips en trucs die je kunt gebruiken voor inkt en toner besparen. Dit verlaagt jouw printkosten op langer termijn. Lees snel verder!

afdrukinstellingen toner besparen Tip 1 – Kies de juiste afdrukinstellingen en papier

Op de lange termijn wordt winst gemaakt met de printercartridges, omdat fabrikanten weten dat we niet veel taken kunnen uitvoeren zonder printer. Niet afhankelijk zijn van hulp van buitenaf bij het printen mag geen overbodige luxe worden. Het begint met de juiste printinstellingen, waarmee veel inkt en toner kan worden bespaard. Stel dat je een document wilt afdrukken vanuit Word of Adobe Acrobat Reader. Terwijl je de pagina’s selecteert, kun je ook de eigenschappen van je printer wijzigen. Afhankelijk van de software verschijnt nu een venster in beeld: printen in kleur, grijstinten printen, dubbelzijdig printen et cetera. Moeten afbeeldingen ook worden afgedrukt en zo ja, is het niet voldoende als het document in grijstinten wordt geprint? Houd ook het aantal afgedrukte pagina’s tot een minimum beperkt. Zijn de pagina’s allemaal echt nodig voor je volgende presentatie? Print alleen wat je echt nodig hebt!

printer uit Tip 2 – Schakel de printer correct uit en bespaar inkt

Koppel je inkjet nooit helemaal los van de stroomvoorziening, dus dit betekent ook niet de tuimelschakelaar op een verdeelstopcontact uitzetten. Hier zijn twee redenen voor: de volgende keer dat de printer wordt gestart, activeren veel printermodellen een reinigingsprogramma voor de printkop. Hierdoor gebruikt de printer meer inkt. Als je het apparaat uitschakelt met de knop op de printer, beweegt ook de printkop in een parkeerstand waarin deze beschermd is tegen uitdrogen. Als hij volledig is losgekoppeld van de elektriciteit, doet hij dat niet.

losse toner Tip 3 – Koop een printer uitgerust met losse inktcartridges

Veel fabrikanten hebben inkjetprinters en multifunctionele apparaten in hun assortiment die afzonderlijke inkttanks hebben voor alle kleuren in plaats van slechts één grote cartridge. Als je HP 304 inkt geel bijvoorbeeld leeg is, hoef je geen nieuwe complete cartridge te kopen. Je verwisselt gewoon de tank met de gele kleur. Op deze manier hoef je nooit een cartridge weg te gooien die mogelijk nog niet helemaal leeg is.

Ga je zo inkt en toner besparen?

Als je deze tips volgt, zal je vast zien dat op inkt en toner besparen echt kan. Heb je meer tips? Stuur deze dan in via onze contactpagina.


Schrijf je in voor de besparende nieuwsbrief

 

04-11-2021

Tags: Enkele tips om inkt en toner te besparen ondernemen hobby studie werk

Deel
Deze website is gemaakt met Websitemachine.nl