Pilaf variaties: recept kleurig rijstgerecht
Het Midden-Oosten bracht ons het heerlijk rijstgerecht Pilaf, ook wel Pilav. Het heeft zich ontwikkeld van een bijgerecht tot serieus hoofdgerecht. We laten je hier graag kennis maken met de basisbereiding en tonen je mogelijke Pilaf variaties. Wat dacht je van deze feestelijke, kleurrijke variant met een alternatief voor perzik, snelkookrijst en varkenspoulet? Veel plezier met de bereiding! Pilaf variaties: recept voor een kleurrijk rijstgerecht.
Basisrecept met Pilaf variaties
De in het bereidde recept gebruikte andere ingrediënten staan in onder de basis ingrediënten in cursief vermeld.
Inhoud: 4 personen
Ingrediënten pilaf:
- 2 Uien (groot), maar 3 kleinere mag ook
- 2 Paprika groen*
- 1 Blik (halve) perziken op siroopsap*
- 2 Blikjes tomatenpuree
- 1/5 Ketjap (v/d fles)
- 1 Theelepel sambal
- 1 Pak rijst
- 700 Gram varkenspoulet*
- 75 Gram (bak)boter
* In ons recept gebruikten we voor een extra feestelijk recept 3 paprika's in de kleuren rood, geel en oranje, een blik fruitcocktail op siroop en nasi/bami-vlees. Maar kip kan ook heel goed natuurlijk!
Bereiding pilaf:
Het rustigste is eerst even alles neerzetten en voorbereiden:
Zet een pan water op voor de rijst. Snij de uien en paprika's in stukjes, schenk het sap van de perziken in een glas. Snij de halve perziken in vieren. Snij de varkenspoulet tot klein(re) stukjes.
- Kook de rijst
- Smelt de boter in een grote hapjespan en smoor de gesneden uien
- Schep de uien even uit de pan bewaar ze apart
- Braad de varkens poulet
- Als vlees wit is: voeg paprika toe en bak 2 minuten mee
- Voeg nu ui, tomatenpuree, sap van de perziken, de ketjap en sambal toe
- Goed doorroeren en 20 minuten laten pruttelen
- 2 Minuten voor serveren doe je de perziken erbij.
- Intussen kan je de rijst afgieten en mooi even laten staan met de deksel erop en kan je rustig de tafel dekken
- Serveer in een diep bord de rijst en schep daar de pilav over. Hou je van wijn? Neem dan bij voorkeur een wat zwaardere rode wijn en een glas water.
Welke pilaf variaties kies jij?
Eet smakelijk met jou een van jouw pilaf variaties. Stuur je een foto van jouw bordje pilav via onze socials of contactpagina? De mooiste voegen we graag toe aan dit kookbericht.
Bekijk hier meer nieuws en recepten over Eten & Drinken >>
Schrijf je ook in voor de heerlijke nieuwsbrief