2010-dane-deaner-284390-unsplash Zo Kies Je
Pilaf variaties: recept kleurig rijstgerecht

Pilaf variaties: recept kleurig rijstgerecht

Het Midden-Oosten bracht ons het heerlijk rijstgerecht Pilaf, ook wel Pilav. Het heeft zich ontwikkeld van een bijgerecht tot serieus hoofdgerecht. We laten je hier graag kennis maken met de basisbereiding en tonen je mogelijke Pilaf variaties. Wat dacht je van deze feestelijke, kleurrijke variant met een alternatief voor perzik, snelkookrijst en varkenspoulet? Veel plezier met de bereiding! Pilaf variaties: recept voor een kleurrijk rijstgerecht.

Basisrecept met Pilaf variaties

De in het bereidde recept gebruikte andere ingrediënten staan in onder de basis ingrediënten in cursief vermeld.

pilaf variaties inhoud Inhoud: 4 personen

 

pilaf ingrediënten Ingrediënten pilaf:

pilaf variaties ingediënten

* In ons recept gebruikten we voor een extra feestelijk recept 3 paprika's in de kleuren rood, geel en oranje, een blik fruitcocktail op siroop en nasi/bami-vlees. Maar kip kan ook heel goed natuurlijk!

bereiding pilav Bereiding pilaf:

Het rustigste is eerst even alles neerzetten en voorbereiden:

Zet een pan water op voor de rijst. Snij de uien en paprika's in stukjes, schenk het sap van de perziken in een glas. Snij de halve perziken in vieren. Snij de varkenspoulet tot klein(re) stukjes.

Welke pilaf variaties kies jij?

Eet smakelijk met jou een van jouw pilaf variaties. Stuur je een foto van jouw bordje pilav via onze socials of contactpagina? De mooiste voegen we graag toe aan dit kookbericht.

Bekijk hier meer nieuws en recepten over Eten & Drinken >>


Schrijf je ook in voor de heerlijke nieuwsbrief

 



03-11-2021 Deel
Deze website is gemaakt met Websitemachine.nl