2010-dane-deaner-284390-unsplash Zo Kies Je
Zo kies je een smakelijke detoxkuur met sapjes

Zo kies je een smakelijke detoxkuur met sapjes

Voel je lusteloos en moe, heb je een opgeblazen gevoel of brandend maagzuur? Veel onduidelijke klachten zijn terug te leiden tot ons voedingspatroon. Dat ingesleten gedrag is lastig te veranderen en het vraagt dan ook een sterke drive om een nieuw begin te maken met gezondere voeding. Gelukkig zijn er oplossingen die deze eerste stap gemakkelijker maken. ZoKiesje.nl geeft je hier graag meer informatie over gezonde, biologische, vloeibare voeding: suikervrije sapjes waarmee ook een detoxkuur met sapjes smakelijk én culinair wordt.

Culinaire sapjes

Niet alles wat we tot ons nemen is zo gezond als we denken. Dat geldt ook voor vloeibare 'voeding'. Wist je dat een glas appelsap of sinaasappelsap maar liefst zeven suikerklontjes bevat? Het Voedingscentrum geeft niet voor niets het advies om zo min mogelijk suikerhoudende dranken te drinken. Zij noemt ook limonade, frisdrank en andere sappen zoals grapefruitsap en zelfs zelf geperst sap. 

Dat het anders en gezonder kan, bewijst SAPJE met sapjes in duurzame glazen flesjes die voor minimaal 85% uit rauwe groenten bestaan. Wat dacht je bijvoorbeeld van een verfrissend glas rode bietensap? Verder bevat elk flesje 15% fruit en smakelijke kruiden, zeewier en specerijen. De feiten liegen er niet om en laten je vast watertanden:

groentesap Pure & raw groentesap;

biologisch sap 100% biologisch;

seizoensgroente Seizoensgebonden en lokale groente;

slowjuicer sap Ambachtelijke geperst met de slowjuicer. 

Met deze sapjes kan je ook een detoxkuur volgen. Dat geeft wel aan hoe gezond de sapjes zijn.

Wat is een detoxkuur?

Dit noem je ook wel een ontgiftingskuur of gewoon detoxen. Je reset er actief je stofwisselingssysteem mee. Zo'n kuur helpt je om giftige (toxische) stoffen uit je lichaam af te voeren. Detoxen klinkt misschien heftig maar je kunt het ook als een gezellige vakantietrip zien want dat is wat je je eigen in feite geeft. Met een detoxkuur geef je lichaam én je geest even rust cadeau met een bewuste reset en zo laadt de boel weer op. Kortom, het helpt je lichaam om zijn natuurlijke functies zo goed mogelijk uit te blijven uitvoeren.

Dat ontgiften doet je lichaam ook dagelijks van nature; je laat dit dit fabriekje misschien wel erg hard werken om schadelijke gifstoffen te neutraliseren en af te voeren. Waarschijnlijk denk je beter na nu je weet dat je lichaam stoffen afvoert via je dikke darm, lever, nieren, longen, lymfeklieren en zelfs je huid!

detoxkuur sapje 3 dagen

SAPJE's sapkuur

Met de detox sapkuur van SAPJE kan je culinair kuren door een of meerdere dagen vooral biologisch, slowjuice groentesap te drinken. Daarmee belast je je organen tijdelijk minder. Dankzij de gezonde voedingsstoffen in hun biologische sapjes geef je je immuunsysteem een boost. Door dit af en toe in te bouwen in je 'voedingspatroon' maak je dit onderdeel van een gezonder en meer gebalanceerd leven. Zeg nou zelf: wie wil nu niet zijn of haar gezondheid ondersteunen?

Ervaring met detoxkuur met sapjes?

Heb je meer tips of ervaring met een detoxkuur met sapjes of op andere wijze? Laat het weten via de contactpagina. Bekijk meer culinair nieuws en gezonde recepten via onze pagina Eten & Drinken.


Ja, ik wil de gezond goede nieuwsbrief

 

 

29-10-2021

Tags: detoxkuur met sapjes eten & drinken gezondheid

Deel
Deze website is gemaakt met Websitemachine.nl