2010-dane-deaner-284390-unsplash Zo Kies Je
Zo kies je voor nieuwe keukenkastgrepen

Zo kies je voor nieuwe keukenkastgrepen

Al die woonprogramma's op tv en glossy woonbladen confronteren je helaas met regelmaat op de staat van je huidige keuken. Het lijkt een makkelijke keuze: 'Doen we een eiland of en schiereiland'. Maar een complete verbouwing is natuurlijk niet voor iedereen weggelegd en niet elke keuken heeft daar de ruimte voor. En zeg nou zelf: alleen wat keukenonderdelen vervangen is toch wel wat duurzamer dan een complete keukenverbouwing. Met zo'n simpele ingreep geef je je keuken toch een frisse, trendy look mee. Dat hoeft echt niet veel te kosten. ZoKiesje.nl helpt je op weg met de keuze in nieuwe keukenkastgrepen!

Nieuwe keukenkastgrepen als interieur-boost

Ook een keukenkastdeurgreep is ook een wezenlijk onderdeel van je interieur. Die deurtjes moeten toch open en dicht... Daarom is het eenvoudig om juist die onderdelen die je dagelijks tegenkomt en ter hand neemt wat extra aandacht te geven. Daar knapt je keuken echt van op! Voor een interieur-boost hoef je alleen een even de tijd te nemen om een nieuwe kastdeurgreep te kiezen, dat kan gewoon online!

Keuzeaspecten

Omdat de ene keukenkastgreep de ander niet is, benoemen we hieronder de aspecten waar je bij deze interieurobjecten op kunt letten. Zorg daarbij dat de kastgrepen niet alleen passen bij je keukenkastdeurtjes, maar ook bij de rest van je interieur.

keukenkastgreep Kleur en afwerking nieuwe keukenkastgrepen

Meestal zie je kastdeurgreepjes met een blijvend moderne RVS-look of -afwerking. Er is niets mis mee om daarin een eigentijds model te kiezen. Helemaal van nu is echter de (mat) zwarte trend. Daarmee geeft je keuken direct een stoerder karakter; Ook een keukenkastdeurgreep is dus onderdeel van jouw interieur door de kleur, afwerking of gewoon het basismateriaal. Er is veel mogelijk, zo kan je in bij greep keukenkast in deze shop onder andere filteren op de 'kleuren' goud, staal of zwart.

keukendesign kastje Design van de greep

Kijk ook goed of de nieuwe keukenkastgreep past bij je woonstijl en karakter van je woning. Zo vertegenwoordigt elk greep weer een bepaald design. Kijk dus naast het materiaal ook goed naar de vormgeving van een handgreep. Hou je van industrieel dan is een trendy zwarte keukenhandgreep in een strakke vormgeving een goede keuze. Met wat meer organische, sierlijke vormen ogen je kastjes weer eerder klassiek of romantisch. Ook met RVS kan je door verschillende vormen toch een exemplaar vinden met een match bij de juiste bouwstijl. Die metaallook hoeft heus niet alleen maar modern te zijn.

maat keukenkastgreep Steekmaten

Let bij de aanschaf van de grepen voor je keukenkastjes goed op de maatvoering. De technische term is de steekmaat. Deze bepaal je door de afstand te meten tussen het midden van de twee gaatjes waar je oude greep in je keukenkast zat. In de webshops staat ook vaak goed uitgelegd wat dit is en hoe je natuurlijk ook je oude grepen kunt gebruiken voor het opmeten. Die steekmaten kunnen namelijk variëren van 64 tot maar liefst 224 mm. Zo voorkom je onnodig huilen en ruilen. Met bijpassende schroeven zitten je greepjes er dan met een schroevendraaier zo weer op in de bestaande boorgaten.

Ogen en kastjes geopend?

Heb je nu nieuwe wooninspiratie voor een kleine keukenmetamorfose? Stuur gerust je keuzes in via onze contactpagina om hier te tonen. O ja, deurgrepen zijn er trouwens ook als lade handgreep en voor dressoirs, binnen- en voordeuren, dus leef je maar uit!

Meer interieurtips vind je hier >>

Schrijf je ook in voor de lifestyle nieuwsbrief

 

 

27-10-2021

Tags: nieuwe keukenkastgrepen huis keuken

Deel
Deze website is gemaakt met Websitemachine.nl