2010-dane-deaner-284390-unsplash Zo Kies Je
Zo kies je snel de beste flitsbezorger

Zo kies je snel de beste flitsbezorger

[Gastbijdrage] Wil jij razendsnel jouw boodschappen laten bezorgen? Dan kan je tegenwoordig gebruik maken van een zogeheten flitsbezorger. Dit zijn supersnelle supermarkten die jouw favoriete producten binnen 10 minuten thuisbezorgen. In Nederland zijn er inmiddels flink wat aanbieders ondanks frecente verschuivingen en overnames. Op dit moment maken meer dan 270.000 consumenten regelmatig gebruik van een flitsbezorgservice om hun bestellingen te plaatsen. In dit blog van Snellesupers.nl lees je precies hoe het werkt en hoe je de beste snelle boodschappenservice kunt kiezen.

Wat zijn flitsbezorgers?

Flitsbezorgers zijn de razendsnelle boodschappen bezorgservices die actief zijn in de grote steden. Voorbeelden van leveranciers zijn Gorillas, Flink, (voorheen) Zapp en Getir. Zij werken vanuit dark stores die op strategische punten (vaak net buiten het centrum) gelegen zijn. Vanuit deze hubs worden bestellingen klaargezet en supersnel bij jou bezorgd. Je kunt de boodschappen thuis laten bezorgen, maar ook op elke andere locatie. Bijvoorbeeld op je werk of in een park. Zo lang de locatie maar binnen het bezorggebied van de flitsbezorger valt.

de beste flitsbezorger gorillas

Hoe werkt het?

Boodschappen bestellen bij de Snelle Supers is heel eenvoudig. Je download de App van jouw favoriete supermarkt en registreert een account. Op basis van jouw locatie zie je direct of bezorging mogelijk is en hoe lang dit ongeveer duurt. Vervolgens kies je al jouw benodigde boodschappen. Je hebt een ruime keuze uit fruit, groenten, dranken, snacks, maaltijden, zuivel en andere handige non-food producten zoals toiletpapier, shampoo of opladers. Betalen kan met iDeal, Paypal, Apple Pay of CrediCard. In de App zie je precies hoe laat de koerier bij jou is. Meestal is dit binnen 10 minuten, soms duurt het net iets langer.

nieuwe flitsbezorgers

Tips bij het kiezen van de beste snelle bezorgservice

In Nederland groeide het aantal flitsbezorgers aanvankelijk snel. Zo kon je tot medio vorig jaar nog kiezen uit vier leveranciers: Gorillas, Flink, Getir en Zapp. Na het vertrek van Zapp afgelopen zomer is er opnieuw een grote verandering opgetreden in het concurrentieveld van snelle bezorgdiensten. Gorillas, een toonaangevend platform voor on-demand boodschappen, is recentelijk overgenomen door hun rivaal Getir. Met deze overname blijven er per saldo nog twee belangrijke spelers over: Flink en Getir ook al is Gorillas nog actief onder de eigen merknaam. Het is echter vermeldenswaardig dat zowel supermarkten als non-foodwinkels ook experimenteren met vergelijkbare diensten, waardoor er een breder scala aan opties beschikbaar is voor consumenten. Ook via Uber Eats en Deliveroo kan je tegenwoordig naast maaltijden ook al andere handige boodschappen bestellen. In de tabel hieronder vind je belangrijke informatie per leverancier (tarieven 1/5/23).

  Drempelbedrag Bezorgkosten Openingstijden
Flink €10,00 €1,80* 08:00 tot 00:00
Gorillas €0,00 €1,99** 08:00 tot 23:00
Getir €10,00 €1,80*** 08:00 tot 00:00
       

 

* < €20: €2,90

** < €20: €3,00

*** gratis vanaf €20,00

 

welke flitsbezorgers Tip 1: Check welke flitsbezorgers er actief zijn in jouw stad

Bekijk eerst welke supers er allemaal zijn. In Amsterdam heb je de keuze uit vier leveranciers. Maar in veel andere steden is de keuze kleiner. Op Snellesupers.nl kan je eenvoudig alle flitsbezorgers vergelijken en zie je welke supermarkten al in jouw stad actief zijn.

assortiment flitsbezorgers Tip 2: Check het assortiment

Download de App van een van de flitsbezorgers om alvast het assortiment in te zien. Zo krijg je alvast een goed beeld bij het aanbod en de prijzen. Het is ook interessant om te zien wat voor non-food producten er allemaal aangeboden worden.

bezorgtijd flitsbezorger Tip 3: Vergelijk bezorgtijden

Veel flitsbezorgers beloven binnen 10 minuten te bezorgen. In de praktijk is het vaak wat langer. In de App zie je - op basis van jouw locatie - direct hoe lang het duurt tot de bezorger bij jou thuis is.

openingstijden bezorgen Tip 4: Bekijk openingstijden

Flitsbezorgers worden met name gebruikt wanneer de supermarkt gesloten is. Kijk dus goed naar de openingstijden van de verschillende snelle boodschappendiensten.

korting bezorgen Tip 5: Bekijk aanbiedingen en kortingsacties

Een laatste tips is het checken van actuele acties en aanbiedingen. Veel flitsbezorgers werken met speciale actiecodes voor nieuwe klanten. Je kunt dan soms wel voor €15,00 gratis boodschappen doen bij Gorillas. Bij Getir vind je bijvoorbeeld weer veel aanbiedingen en acties in de App.

snelle bezorging

Toelichting 'dark stores'

Dark stores, ook wel bekend als donkere winkels, zijn fysieke winkellocaties die zijn geoptimaliseerd voor online bestellingen en afhalingen, in plaats van voor traditionele winkelervaringen. In tegenstelling tot reguliere winkels, zijn dark stores niet gericht op het bedienen van klanten die ter plekke komen winkelen.

Dark stores zijn meestal gevestigd in magazijnen, voormalige winkelpanden of andere afgelegen locaties. Ze zijn ontworpen om efficiënt orderpicken mogelijk te maken en hebben vaak een beperkte of geen winkelruimte voor klanten. In plaats daarvan zijn de ruimtes ingericht met stellingen, schappen en opslagfaciliteiten voor het verwerken van online bestellingen.

Dark stores worden voornamelijk gebruikt door e-commercebedrijven en supermarkten die online boodschappen doen aanbieden. Deze winkels fungeren als distributiecentra waar medewerkers bestellingen verzamelen, verpakken en klaarmaken voor afhaling of bezorging. Klanten kunnen online producten bestellen en vervolgens hun bestellingen ophalen bij de dark store of laten bezorgen op hun gewenste locatie.

Het concept van dark stores is gegroeid als reactie op de groeiende populariteit van online winkelen en de behoefte aan snelle en efficiënte orderverwerking. Dark stores stellen bedrijven in staat om hun online winkelactiviteiten te stroomlijnen en te optimaliseren, wat resulteert in snellere levertijden en een betere klantenservice.

Snelle tips?

We zijn benieuwd naar jouw ervaringen en tips over deze en misschien alweer nieuwe flitsbezorgers. Laat het gerust weten via onze contactpagina. En bekijk hier meer nieuws over Eten & Drinken >>

[Gastauteur en visuals:] Snellesupers.nl laat je eenvoudig flitsbezorgers van boodschappen aan huis vergelijken. Tekst en beeld is door hun aangeleverd.


Ja, bezorg mij ook die flitsende nieuwsbrief

 

01-05-2023

Tags: de beste flitsbezorger

Deel
Deze website is gemaakt met Websitemachine.nl