2010-dane-deaner-284390-unsplash Zo Kies Je
Zo kies je het juiste klusmateriaal 

Zo kies je het juiste klusmateriaal 

Als klusser krijg je te maken met veel verschillende materialen die je kunt of zelfs moet gebruiken tijdens het klussen. Zo krijgt elke klusser eigenlijk wel te maken met tape, lijm en een schroevendraaier. Naast deze materialen zijn er wellicht nog vele materialen waar jij gebruik van maakt. Als je op zoek bent naar de juiste klusmaterialen, is het erg handig om te kijken naar de kwaliteit van het gereedschap. Dat bepaalt mede of je fatsoenlijk en veilig je klus kunt afronden. Het juiste klusmateriaal is soms lastig snel te vinden. Toch heb je de mogelijkheid om al je producten te kopen bij één aanbieder... Zo ben je verzekerd van goede materialen zonder enige problemen. ZoKiesJe.nl helpt je alvast op weg met keuze-informatie over tapesoorten en tweecomponentenlijmen.

tapesoorten Welke soorten tape heb je?

Als het om tape gaat, dan zijn er veel verschillende soorten tape’s die je kunt gebruiken. Als elektricien maak je bijvoorbeeld gebruik van PVC isolatietape. Dit is geen tape om mee te isoleren zodat de kou buiten blijft. Met isolatietape kun je draden en kabels markeren in verschillende kleuren waardoor je de kabels gemakkelijk kunt herkennen. Een elektricien heeft namelijk wel tien verschillende kleuren tapes bij zich.

kleurentape

PVC tape wordt ook gebruikt voor het markeren van vloeren. In coronatijd heb je dit veel kunnen zien op de grond. Dit werd gedaan om de anderhalve meter aan te houden. Naast de markeringstape heb je ook nog PVC drager tape. Met deze tape heb je de mogelijkheid om spullen te dragen. Erg handige tape voor een snelle oplossing dus. Let wel op, dit is geen vaste oplossing. 

tweecomponentenlijm Producten vastlijmen? Doe dat met tweecomponentenlijm 

Als je producten moet vastlijmen, dan kan het wel eens voorkomen dat de lijm niet aan elkaar hecht waardoor het product niet goed vast blijft zitten. Als klusser kan je hier erg geïrriteerd van raken. Een hobbylijmpistool zoals op de foto werkt natuurlijk ook niet afdoende. Gelukkig is er een goede oplossing voor. Je hebt namelijk de mogelijkheid om gebruik te maken van tweecomponentenlijm. Deze lijm maakt het mogelijk om zware verbindingen met elkaar vast te lijmen. Doordat je zware producten goed vast kunt lijmen, is het mogelijk om de producten met een nette afwerking te maken.

Het juiste klusmateriaal lijm

Mengneus

Als je gebruik wilt maken van de tweecomponentenlijm, dan heb je een mengneus nodig. De mengneus zorgt namelijk voor een perfecte vermenging tussen de lijm. Via een aanbrengpistool lijm je de producten aan elkaar vast. Met een lijmpistool kan je de lijm goed verdelen. Hierdoor voorkom je dat de lijm tussen de producten weg lekt. 

Hoe werkt de tweecomponentenlijm?

Wanneer je gebruik wilt maken van de tweecomponentenlijm, dan is het erg handig om te kijken hoe je eigenlijk gebruik kunt maken van de lijm. Als eerst is het van belang om de lijm te mengen. Doordat je de lijm mengt, zal de lijm sneller uitharden en daarom kun je ook sneller door werken. Na het vermengen gaat de lijm pas uitharden. Doordat de lijm erna pas uithardt, zorgt dit voor een duurzame oplossing. Er wordt namelijk geen gebruik gemaakt van een extreem warme temperatuur. 

Veel klusplezier! Lees hier door voor meer oplossingen voor een fijn huis >>

Schrijf je ook in voor de huiselijke nieuwsbrief

 

[Visuals:] Hoofdfoto door Thirdman via Pexels, productfoto's Tapir Tapes

21-10-2021

Tags: Het juiste klusmateriaal

Deel
Deze website is gemaakt met Websitemachine.nl