2010-dane-deaner-284390-unsplash Zo Kies Je
Wat te doen in West Canada?

Wat te doen in West Canada?

Zit jij te denken aan een rondreis West Canada? Wat een goede plannen! Weet je al wat je tijdens je rondreis wilt bezichtigen? Daar helpen wij je een handje bij met enkele bezienswaardigheden die je hieronder aantreft. Laat je inspireren door de mooiste plekjes van het westen van Canada!

Rondreis West Canada Lake Louise Lake Louise

Tussen Banff National Park en Jasper National Park ligt één van de mooiste plekjes van Canada! Dit is Lake Louise. Een felblauw meer omringt door hoge besneeuwde bergen en dichte bossen. Het water in dit meer is zó enorm blauw dat het enorm fotogeniek is. Je kunt aan de rand van het meer een kano huren en over het felblauwe meer varen.

Tofino Tofino

Tofino is de plek bij uitstek om walvissen te spotten. Deze reusachtige zeedieren zwemmen voor de westkust van Canada. Op verschillende plekken langs de westkust kun je mee met een bootexcursie. Echter, de beste plek om dit te doen is in Tofino. Hier heb je de allerbeste kans om zoveel mogelijk walvissen tijdens een bootexcursie op open zee te spotten. Het is een adembenemend moment wanneer een walvis vlak naast de boot boven het water uitkomt!

Wells Gray Wells Gray

In Wells Gray Provincial Park vind je gigantisch veel watervallen. Na een wandeling door de dichtbegroeide bossen kom je uit bij idyllische watervallen in alle soorten en maten. De allermooiste waterval van Wells Gray Provincial Park is de Helmcken Falls. Ga naar het uitkijkpunt voor het mooiste zicht op deze hoge waterval!

Banff National Park Jasper en Banff National Park

De meest spectaculaire natuur van Canada vind je in deze twee natuurparken. In zowel Banff als Jasper National Park tref je grote bosgebieden, torenhoge bergen, prachtige watervallen, kristalheldere meren en kabbelende beekjes aan. Je kunt hier eindeloos wandelen en naar de mooiste uitzichtpunten lopen. Om je bezoek aan Banff en Jasper extra bijzonder te maken kun je deelnemen aan een excursie waarbij je grizzlyberen kunt spotten in het wild. Onder begeleiding van een parkranger ga je de natuur in op zoek naar de grizzlyberen.

Wat te doen in West Canada reisbureau

Icefield Parkway Icefield Parkway

Tussen Banff en Jasper National Park ligt een fantastische autoroute. Het is een autoroute waar je veel tussenstops kunt maken. Op de route van de Icefield Parkway liggen onder andere veel gletsjers. Zo kun je naar de Columbia Icefield. Met de Ice Exlporer kun je gletsjer op en op grote hoogte kun je uitstappen om over de gletsjer te wandelen. Naast gletsjers vind je langs de Icefield Parkway prachtige watervallen en schitterende meren zoals Lake Peyto.

Vancouver Vancouver

Vancouver is eigenlijk de enige echte grote stad van West-Canada. Het centrum staat vol met hoge wolkenkrabbers, groene stadsparken en een grote jachthaven. Hoogtepunten die je zeker moet bezoeken tijdens je stadsbezoek aan Vancouver zijn Stanley Park, Chinatown, Granville Island en Gastown. Net buiten Vancouver kun je naar de Capilano Suspension Bridge. Dit is een grote hangbrug in een bosrijk gebied waar je overheen kunt lopen. Het is een ware belevenis om over zo’n lange brug te lopen op een angstaanjagende hoogte!

Wil je jouw plannen voor een rondreis concreet maken? Vraag advies aan een reisbureau Canada!

Lees hier meer reisberichten >>

Met meer dan 2 miljoen geverifieerde beoordelingen plus exclusieve video's en insider-reistips, heeft Viator (van Tripadvisor) alles wat een reiziger nodig heeft om wereldwijd bijzondere reizen en trips te vinden en te boeken. Bekijk er de Canada Tours, tickets, activiteiten en bezienswaardigheden.

Schrijf je ook in voor de avontuurlijke nieuwsbrief

 

 

17-10-2021

Tags: Wat te doen in West Canada rondreis West Canada Reizen

Deel
Deze website is gemaakt met Websitemachine.nl