2010-dane-deaner-284390-unsplash Zo Kies Je
Werkschoenen zijn onmisbaar veiliger

Werkschoenen zijn onmisbaar veiliger

De kracht van werkschoenen mag niet onderschat worden. En al helemaal niet wanneer je gevaarlijk werk uitvoert. Aangezien de gevaren per werkplek kunnen verschillen, is het belangrijk om te weten waar je op moet letten bij het kopen van veiligheidsschoenen. We hebben alvast een aantal belangrijke kooptips voor je op een rijtje gezet. Lees snel verder!

Waar moet je op letten?

In diverse sectoren zijn werkschoenen van Grisport onmisbaar. Vallende voorwerpen, gevaarlijke stoffen, bewegende apparaten: er zijn veel factoren die kunnen leiden tot een arbeidsongeval. Werkschoenen bieden dan bescherming tegen deze gevaren en zijn daarom een essentieel onderdeel van de werkkleding. Werkschoenen zijn er in allerlei verschillende soorten en maten die voldoen aan verschillende wensen en eisen. Maar hoe kies je de juiste werkschoenen?

werkschoenen model 1. Het model van de werkschoenen

Allereerst heb je de keuze tussen hoge werkschoenen, lage werkschoenen en werklaarzen. Lage werkschoenen zorgen voor meer bewegingsvrijheid en zijn daarom zeer geschikt voor werkzaamheden waarbij veel geknield moet worden. Hoge werkschoenen bieden bescherming aan de enkels en de achillespees en zijn daarom zeer geschikt voor logistiek werk. Werklaarzen beschermen de kuiten en zijn gemakkelijk aan en uit te trekken. Deze zijn ook min of meer waterdicht. Dit is een groot voordeel ten opzichte van de andere twee soorten werkschoenen.

materiaal werkschoenen 2. Het materiaal

Ook veiligheidsschoenen zijn verkrijgbaar in verschillende materialen. Werkschoenen zijn verkrijgbaar in leer en synthetisch leer, en werklaarzen zijn gemaakt van rubber. Elk materiaal heeft zijn voor- en nadelen. Zo is leder ademend en heeft het een lange levensduur, echter is dit materiaal niet geschikt voor een werkomgeving die nat of vochtig kan worden.

veiligheid werkschoen 3. Veiligheidsnormen

Werkschoenen zijn onderverdeeld in verschillende veiligheidsnormen. Afhankelijk van het soort werk en het potentiële gevaar dat het werk met zich meebrengt, moeten werknemers werkschoenen van een bepaalde klasse/categorie dragen. In Europa is de norm EN ISO 20345:2011 (CE EN-345) van toepassing. Hierbij wordt onderscheid gemaakt tussen 5 beschermingsklassen, namelijk van S1 t/m S5.

Ga je aan de slag met werkschoenen?

Ben je overtuigd van het nut van veiligheidsschoenen? Mooi! Let ook op of anderen ook veilig klussen en wijs hen op de gevaren. Je helpt ook mee door dit bericht te delen. 

[Bron en beeld:] Bowork Safety Shoes & Workwear


Schrijf je in voor de verstandige nieuwsbrief

 

29-09-2021

Tags: Werkschoenen klussen

Deel
Deze website is gemaakt met Websitemachine.nl