2010-dane-deaner-284390-unsplash Zo Kies Je
Waar let je op bij het kopen van een smart-tv?

Waar let je op bij het kopen van een smart-tv?

Een nieuwe smart-televisie kiezen hoeft helemaal geen lastige keuze te zijn, zolang je maar weet waar je op moet letten bij het aanschaffen van een smart-televisie. De belangrijkste zaken waar je rekening mee moet houden is waar je naar kijkt en wat je kijkt. Wil je apps zoals Netflix of Youtube op je tv gebruiken? Dan kan je dit doen met een smart-tv. Je streamt eenvoudig programma’s, films en series op het grote scherm van je tv. Voor de goedkoopste internet en tv abonnementen kan je een online vergelijker inzetten. Internet providers bieden namelijk verschillende pakketten aan. In dit artikel vertellen we je de belangrijkste dingen waar je op moet letten bij het kopen van een smart-tv.

smart-tv kiezen Wat is een smart-tv?

Een smart tv is een televisie die je op het internet kunt aansluiten. Dit kan je doen met een 'internetkabel of via je eigen WiFi-netwerk. Dat betekent dat je naast het 'gewone' televisie kijken, ook toegang hebt tot alles wat het internet te bieden heeft. Op een smart-tv zijn apps geïnstalleerd zoals de Netflix of Youtube app. Daarnaast kun je ook andere apps downloaden die te vinden zijn in de app-store op de tv. Toch zijn niet alle apps terug te vinden op elke smart-tv. De grote tv-merken hebben ieder een eigen smart tv-systeem met een eigen uiterlijk en app-store. Sony en Philips maken bijvoorbeeld gebruik van Android TV en Samsung maakt gebruik van Tizen

lcd of oled LCD versus OLED

OLED schermen zijn tegenwoordig erg populair en als je besluit om een smart-tv te kopen zul je opmerken dat er televisies zijn met verschillende panelen. Als je LED ziet staan, betekent dit in de meeste gevallen dat een LCD-scherm wordt verlicht door LED-lampjes. Bij deze LED televisies zijn de lampjes ook direct achter het scherm geplaatst, waardoor je mooie diepe zwarte kleurnuances krijgt. Doordat bepaalde lampjes uitgeschakeld kunnen worden achter de tv, kunnen de zwarte vlakken nog zwarter worden gemaakt. Het nadeel van hiervan is dat na een tijdje sommige delen van het scherm lichter of donkerder kunnen lijken. 

Dunnere smart-tv

Met een OLED scherm heb je hier geen last van want dan wordt er gebruik gemaakt van pure LED-technologie. De kleuren op je tv worden gevormd door elektriciteit die wordt verstuurd waardoor verschillende materialen gaan gloeien. Afgezien van het feit dat je geen donkerdere delen op je schermen krijgt, kunnen de tv’s met een OLED-scherm dunner worden gemaakt.

Meer is wel beter

Check bij het kopen altijd aan de zijkant of achterkant van je nieuwe smart tv hoeveel HDMI poorten er aanwezig zijn. Soms proberen fabrikanten kosten te besparen door minder poorten in de tv te implementeren. Bedenk daarom goed wat je allemaal aan je televisie wilt aansluiten. Wellicht wil je al een soundbar, chromecast en game console aansluiten op je smart tv? Dan heb je al drie hdmi poorten verbruikt en kun je een bluray speler niet meer aansluiten. Als je kiest voor een 4K smart tv, controleer dan ook hoeveel van de hdmi poorten 2.0 ondersteunen om toekomstige Ultra HD bronnen ook aan te kunnen sluiten. Gebruik een coax kabel die de hoogfrequente signalen voor je televisie goed doorgeeft.

Ga jij voor de smart-tv?

We zijn benieuwd of je nu voor de smart-tv gaat en waar je je keuze op baseert. Geef het door via de contactpagina. En meer tips voor thuis vind je hier >>

Schrijf je ook in voor de klinkende nieuwsbrief

 

 

27-09-2021

Tags: kopen van een smart-tv smart-tv

Deel
Deze website is gemaakt met Websitemachine.nl