2010-dane-deaner-284390-unsplash Zo Kies Je
Zo maak je heerlijke salades voor bij de BBQ!

Zo maak je heerlijke salades voor bij de BBQ!

Bij een geslaagd avondje barbecueën, mag een lekkere salade toch echt niet ontbreken. Als fris bijgerecht én voor de nodige vitamines. Met deze tips tover jij in een handomdraai een overheerlijke salade op tafel. Wedden dat je gasten er niet vanaf kunnen blijven?

De basis

Het fijne aan salades is dat je er eindeloos mee kunt variëren. Kies eerst voor een basis voor je salade, zoals sla, pasta, rijst, couscous of aardappel – een combinatie kan natuurlijk ook. Daarna kan het aankleden beginnen. Kies voor groente, fruit, vlees, vis, kaas, peulvruchten of noten die jij het lekkerst vindt en maak het af met een frisse dressing.

Inspiratie

Hier geven we drie tips voor een originele 'salade BBQ':

heerlijke salades bbq 1. Frisse tegenhanger:

Met een zelfgemaakte coleslaw verover je ongetwijfeld de harten van je gasten! Deze frisse salade met een dressing op basis van zuivel is een aangename tegenhanger bij vlees. Traditioneel wordt coleslaw gemaakt van witte kool, maar je kunt ook spitskool of rode kool gebruiken.

snelle salade 2. Salade à la minute:

Besluit je spontaan te gaan barbecueën? Geen nood, de salade bereiden kan ook tijdens het barbecueën zelf. Wat dacht je van een fruitsalade met geroosterde stukken watermeloen, ananas en geitenkaas? Doordat het fruit wordt geroosterd, smaakt het nóg intenser en zoeter dan normaal.

sla grillen 3.Gegrild slaatje:

Het is misschien niet het eerste waar je aan denkt, maar je kunt sla erg lekker roosteren op de barbecue, bijvoorbeeld op een van The Bastard kamado's. Vooral stevige slakroppen, zoals little gem of ijsbergsla, zijn daar erg geschikt voor. Snijdt ze door midden, besprenkel ze met een beetje olijfolie, zorg dat de barbecue niet al te heet is en leg ze met de snijkant op het rooster. Serveer ze met kaas en nootjes!

Houd het fris

Zet je je verse salade in de zon, dan heb je kans dat ‘ie snel verpietert. De koelkast dan? Die ligt hoogstwaarschijnlijk al vol met vlees, vis en drankjes… Gelukkig is er een handig trucje om je salade ook buiten de koelkast koel te houden: zet de saladeschaal in een grotere schaal die je vult met water en ijsblokjes. Vul eventueel tussendoor bij met nieuw ijs. Ideaal!

Veel plezier met je BBQ en lees hier meer nieuws over Eten & Drinken >>

 

Ja, ik wil de heerlijke nieuwsbrief

 

 

[Visual:] Boodschappen | Superunie

15-09-2021

Tags: overheerlijke salades BBQ eten en drinken BBQ recept

Deel
Deze website is gemaakt met Websitemachine.nl