2010-dane-deaner-284390-unsplash Zo Kies Je
Zo kies je de beste e-commerce trainingen

Zo kies je de beste e-commerce trainingen

Meer sales, minder kosten en een betere klantbeleving... Ben jij een MKB Ondernemer, retailer of marketeer of student met online ambities? Dan zouden deze doelen je moeten aanspreken. Het accent en de kansen voor mooie verkoopcijfers verschuiven nog steeds van offline naar het efficiëntere online. Online marketing is de gouden graal! Verdiep je daarom bewust in e-commerce, zowel voor B-to-B of B-to-C! De concurrentie is groot dus geef aandacht aan je positionering en blijf competitief. Zokiesje.nl vertelt je hier meer over e-commerce en motiveert daarmee graag om e-commerce trainingen te volgen.

markt e-commerce De noodzaak van e-commerce trainingen

E-commerce is een online marketing activiteit: het verkopen van producten of diensten via internet, maar dan zonder de prijs- en product strategie. Het neemt nog steeds een vogelvlucht en de mogelijkheden zijn door technische innovaties eindeloos. Het is wel zaak om bij te blijven en in te spelen op alle voortrazende online mogelijkheden. De cijfers van de Thuiswinkel Markt Monitor (pdf) liegen er niet om:

e-commerce feiten 2021

Je kunt dus niet meer om de adoptie van e-commerce heen. De basis is natuurlijk dat de juiste specialisten een goed functionerend platform beheren met oog voor Conversie Ratio Optimalisatie (CRO) met ook de mooiste klantreis. Onderschat verder de waarde van een slimme SEO en SEA- en social media strategie niet. Daarvoor bestaan ook steeds mooiere tools. Ben jij al de koning in:

De trends geven verder een goed beeld waar we heen gaan in online marketing land...

e-commerce trends Online marketing trends

De groei aan dtat leidt tot grotere personalisatie en relevantie. Zo wordt e-commerce steeds meer API-gestuurd en in B2B schieten de niche online marktplaatsen als paddenstoelen uit de grond. Een van de laatste trends is ook de opkomst van Progressive Web Apps (PWAs) waarmee je performance-winst boeken door de grootte van requests kunt verkleinen gedurende het gebruik. Sneller kunnen surfen  zorgt daardoor voor de zo belangrijke gebruikerservaring met conversie als doel. Tot slot is er gelukkig ook online steeds meer focus op eco-bewustzijn en liggen er nog volop kansen voor de inzet van storytelling, gezichtsherkenning en voice technologie met virtuele assistenten en gebruik van Augmented- en Virtual Reality (AR en VR).

online marketing cursussen E-commerce trainingen voor iedereen

Er bestaat een woud aan trainingen voor online marketing waarbij de effectiviteit en prijs-kwaliteitverhouding lastig is te duiden. Het is in ieder geval belangrijk dat je, ook op basis van advies, je leerdoelen kunt koppelen aan de beschikbare cursussen. Liefst zonder te veel waste en met een duidelijke samenhang tussen de verschillende leergangen. Een link met de praktijk kan bovendien zorgen dat je direct met je nieuwe kennis aan de slag kunt. Dan is het ook fijn als je kunt sparren met 'lotgenoten'.

e-commerce trainingen award Goed voorbeeld doet volgen

e-commerce training awardEen goed voorbeeld van e-commerce trainingen die ook het contact met vakgenoten stimuleren is het project 'Succes met e-commerce'. Dit unieke platform is niet voor niets genomineerd voor een Computable Award en is in juli 2021 startup van de maand.

De e-commerce trainingen zijn geschikt voor zowel beginnende als ervaren spelers op de e-commercemarkt. Zo stap je op elk niveau in passend bij je eigen e-commerce doelen en/of projecten. Het platform biedt een gratis lidmaatschap en er zit geen betaalde cursus of training achter. Bekijk hier de gratis e-commerce trainingen voor iedereen.

e-commerce Meer succes met e-commerce

succes met e-commerceHet initiatief begon al eind 2014 als boek en kreeg begin 2018 meer vorm met het Succes met e-commerce platform. Inmiddels heeft deze online community ruim 800 leden waarmee je kennis kunt uitwisselen. In de lijn der verwachting zal het platform eind dit jaar al zijn doorgegroeid naar 5.000 leden. Daarnaast ook volg je met gemak het snel groeiende aantal leerzame video trainingen. Daarmee is 'Succes met e-commerce' nu al de snelst groeiende e-commerce marketing community van Nederland en het doel is om dit jaar naar 5.000 leden te groeien. Naast de trainingen kan je als extra service wel diensten uitbesteden aan initiatiefnemer DGOC E-commerce Marketing.

Lees ook door in een van deze managementboeken over online marketing of op ZoKiesJe over Ondernemen >>


Schrijf je in voor de nieuwsbrief

 

21-07-2021

Tags: e-commerce trainingen ondernemen

Deel
Deze website is gemaakt met Websitemachine.nl