2010-dane-deaner-284390-unsplash Zo Kies Je
Zo kies je de juiste VPN!

Zo kies je de juiste VPN!

Steeds meer mensen maken gebruik van een VPN om meer mogelijkheden op het web te hebben. Er zijn ook steeds meer mensen die ervan gehoord hebben, maar nog niet precies weten wat er allemaal mee bereikt kan worden. En hoe kies je eigenlijk de juiste VPN? Onderstaande informatie helpt jou hiermee op weg.

juiste vpn kiezen Wat is een VPN?

VPN staat voor Virtual Private Network. Het is een efficiënte manier om jouw online veiligheid en privacy te verbeteren. Ook kun je er meer vrijheid mee krijgen. Voortdurend zal jouw telefoon de gegevens uitwisselen met andere partijen op het web. Door een versleutelde verbinding te creëren op het apparaat dat online is, zal alles eerst naar een externe server worden gestuurd. Van hieruit zal het dataverkeer weer naar de juiste bestemming komen. Hierdoor zal jouw identiteit ook niet makkelijk te achterhalen zijn. Het kan jou daarom helpen om meer websites te openen en bijvoorbeeld een buitenlandse Netflix te streamen.

VPN providers Waar moet je op letten bij het kiezen van een VPN?

Er bestaan veel verschillende VPN providers. Het is daarom niet altijd makkelijk om een goede keuze te maken. De beste VPN is degene met een goede balans tussen:

Maar ook de encryptieprotocollen en kosten moeten hierbij meegenomen worden. De meeste van deze servers zullen voornamelijk uitblinken in bepaalde functionaliteiten. Hierdoor kunnen ze zich toch onderscheiden van de andere VPN’s op de markt. Je zult daarom ook op een aantal factoren moeten letten voordat je een keuze maakt.

De juiste VPN in gebruik

Zo moet je als eerste gaan kijken waar je het voor gaat gebruiken. Als jij hem voornamelijk voor streamingdiensten gebruikt, zodat je bijvoorbeeld jouw favoriete serie op de Amerikaanse Netflix kunt bekijken, moet je kijken of dit mogelijk is met de streamingdienst. Je zult hiervoor dus ook naar de serverlocaties en het aantal servers moeten kijken. Hoe meer er beschikbaar zijn, des te meer landen je hebt om gebruik van te maken voor jouw privacy en vrijheid op het web. Zo kun je waar je je ook bevindt aan de slag met de streamingsdiensten.

Prijs versus snelheid en logbeleid

Naast bovenstaande factoren kunnen ook de prijs voor het abonnement, de snelheid van het verbinden en het log beleid meegenomen worden. Je wilt immers niet dat jouw gegevens op een dusdanige manier geregistreerd worden, dat andere partijen hier toegang toe hebben. Daarnaast wil je niet dat jouw telefoon vol komt te staan met malware en spyware. Kijk dus goed of er anti-functies hiervoor aanwezig zijn.

Snel online

Als laatste is ook de gebruiksvriendelijkheid een belangrijke factor. Je moet immers in een aantal klikken online kunnen zijn.

VPN vergelijken NordVPN of VPN Nederland?

NordVPN en VPN Nederland zijn twee van de mogelijkheden die je hebt als je gaat kijken naar een nieuwe VPN-server. Alleen kun je je dan afvragen welke beter is. Bij NordVPN worden jouw gegevens niet opgeslagen. Er is namelijk een no log-beleid aanwezig. Hierdoor hoef je je geen zorgen meer te maken over jouw privacy. Daarnaast zal jouw identiteit te allen tijde beschermd zijn.

VPN Nederland blijkt echter vele malen sneller te zijn dan eerdergenoemde. Hierdoor heb je een goede prijs-kwaliteitverhouding en kun je gebruik maken van verschillende apparaten. Binnen een handomdraai heb je toegang tot de streamingdiensten van over heel de wereld. In het buitenland is het aanbod wel iets beperkter, maar over het algemeen is dit de juiste VPN en dus een betere keuze dan NordVPN. Je krijgt hier namelijk echt waar voor jouw geld.

Maar er bestaan nog nog veel meer VPN-servers natuurlijk, bijvoorbeeld ExpressVPN, CyberGhost, IPVanish, HMA, Surfshark, Private Internet Access, PrivateVPN, VyprVPN, PureVPN en ZenMate.

Kies jij nu de juiste VPN?

We hopen dat je met deze informatie bent geholpen. Laat je weten in een reactie hoe jij de juiste VPN gaat kiezen of hebt gekozen? Zo wordt onze informatie nog beter!

Lees ook over door voor meer over PC & Mobiel >>


Schrijf je in voor de nieuwsbrief

 

15-07-2021

Tags: VPN

Deel
Deze website is gemaakt met Websitemachine.nl