2010-dane-deaner-284390-unsplash Zo Kies Je
Zo kies je altijd de juiste winterjas

Zo kies je altijd de juiste winterjas

Een winterjas aanschaffen is minder eenvoudig dan je denkt. De bedoeling van een winterjas is immers dat hij meerdere jaren meegaat en lang trendy blijft. Uiteraard moet de jas ook voldoen aan de laatste trends, maar is het toch belangrijk dat deze bescherming biedt op de koudere dagen. In Nederland kan het al snel erg regenachtig worden tijdens de winter en dus is een jas die waterafstotend is een goede optie. Maar op de koude dagen moet de jas ook warmte bieden. Het is dus nog best lastig om de juiste jas te kiezen. Hoe kies je de juiste winterjas zonder dat je na één seizoen spijt hebt van je aankoop?

Tips om de juiste winterjas te kopen

De juiste winterjas moet aan een aantal eisen voldoen: hij moet meegaan met de laatste trends, maar hij moet ook bij je figuur passen. Anders kom je er straks uit te zien als een Michelin-mannetje! Bovendien is het belangrijk dat je een kleur kiest die bij je past. Je persoonlijkheid is bij de keuze voor een winterjas heel belangrijk. Want een winterjas is toch een persoonlijk kledingstuk en onderdeel van de basis heren- of dames mode dat voor iedereen weer anders is. Een jas met tegenzin dragen is nooit leuk.

de juiste winterjas kopen Kies een praktische winterjas

Hoe mooi de winterjas ook is, hij moet ook praktisch zijn. Een goede winterjas biedt voldoende ruimte om vrijelijk te bewegen. Bovendien moet hij het lichaam warm houden. Vroeger was het vooral een kwestie van kiezen; kies ik voor een lekker warme jas en zie ik er niet stijlvol uit, of kies ik voor een mooie jas die geen bescherming biedt? Gelukkig zijn de technieken bij het opbouwen van een winterjas zo verbeterd, dat kiezen tussen mode en praktische kanten niet meer nodig is.

De meeste winterjassen zijn tegenwoordig wind- en waterdicht. Let daar dus op bij de aankoop van een jas. Een winter is niet meer zo koud dat je een dikke jas aan hoeft. Daardoor is de kans op zweten groter. Kies dus voor een jas die ademt.

jas bij je figuur Kies een jas die past bij het figuur

Als een vrouw een vrij recht figuur zonder al te veel rondingen is, is het slim om een jas te kiezen die wat meer nadruk legt op de vrouwelijke lijnen. Een strakkere winterjas kan daarbij helpen. Maar wie meer rondingen heeft, kan beter een overslag winterjas kiezen. Op die manier valt de stof wat eenvoudiger langs het lichaam, zodat er niet te veel nadruk op komt te liggen.

Een goede winterjas past bij de lengte. De jas moet dus tot aan de broek of de rok komen bij het zitten. Anders krijg je het al snel koud bij de benen. En als je wat kleiner bent is een enkellange jas geen goede keuze. Kies dus voor een jas die net boven de knie valt. Op die manier is het mogelijk om langer te lijken.

kleur winterjas Welke kleur kies ik?

De juiste kleur kiezen kan nog best lastig zijn. Dat hangt ook deels af van hoe lang de winterjas mee moet gaan. Sommige mensen kopen gerust ieder jaar een nieuwe winterjas. Anderen vinden dat een winterjas echt jaren mee moet kunnen. Bij een tijdelijke winterjas doen felle kleuren het goed. Denk aan geel en groen. Maar als de jas langer mee moet, zijn neutrale kleuren de betere keuze. Denk dan bijvoorbeeld aan grijs, pastelkleuren of andere minder ‘schreeuwende’ kleuren. Eventueel kan de jas wel gecombineerd worden met andere kleurrijke accessoires.

jas passen Kies een jas die bij je past

Ons advies is altijd: kies een jas die bij je past. Je moet jezelf er immers prettig in voelen. Een jas kiezen waarvan je er tegenop ziet om hem te dragen is geen goede keuze. Kies voor een zacht ogende jas als je geen stoere persoonlijkheid hebt. De bedoeling is dat je je jas mooi vindt en er graag in gezien wil worden. Het maakt niet uit als je uiteindelijk voor een eenvoudige jas kiest. Als ouder is het handig om een jas te kiezen die vies mag worden. Dan is de kans groot dat je beter twee winterjassen kunt kopen.

Meer slim kopen naast de juiste winterjas

Wil je verder lezen over slim aankopen? Bekijk de berichten in ons menu voor je beste keuzes.

Blijf scherp met de gratis nieuwsbrief

 

Bron en beeld: Jas.nl

02-10-2021

Tags: winterjas fashion

Deel
Deze website is gemaakt met Websitemachine.nl