2010-dane-deaner-284390-unsplash Zo Kies Je
Zo kies je uit alle agrarische events

Zo kies je uit alle agrarische events

Met de versoepeling van de corona maatregelen per 30 juni voor eendaagse en meerdaagse evenementen is ook de weg weer vrij voor agrarische events. Inmiddels zijn we gewend om veel online te doen en goede initiatieven zullen zeker stand houden. Maar je staat vast te popelen om met een toegangsbewijs ook weer live landbouwbeurzen te bezoeken, ook al is het onder voorwaarden.

ZoKiesje.nl geeft daarom graag een overzicht van de belangrijkste, komende agrarische events in Nederland. Noteer ze in je agenda om de nieuwste innovaties te zien, te netwerken en de beste deals te maken.

De populaire agrarische events op een rij

Met dit overzicht willen we je als agrariër helpen om de beste landbouw events te kiezen! Zoals je ziet verschillen de accenten per event in aanbod, grootte en invulling.

landbouwbeurs De Landbouwbeurs Leeuwarden

de landbouwbeurs logoDit is hét landbouw evenement voor iedereen uit de agrarische sector. Op De Landbouwbeurs Leeuwarden op WTC Expo van 8 t/m 10 december 2021 deel je je landbouwkennis en bekijk je veel innovaties. Niet in de laatste plaats dankzij allerlei interessante lezingen en workshops.

De beursorganisatie stelt dat de landbouwbeurs je echt helpt bij het maken van keuzes. Nou, daar houden wij ook van! Een aanrader dus want de keuze is er reuze dankzij de bijzondere primeurs en snufjes van maar liefst honderden exposanten. Van de nieuwste CLAAS oogstmachines tot eigentijdse diervoeders, stalinrichting en optimale gewasbescherming.

landbouw vakbeurs groningen LandbouwVakbeurs Groningen

landbouw vakbeurs groningen

Met een presentatie in de regio wil men het belang van de landbouw voor noord Nederland benadrukken en zo de economie in de eigen regio stimuleren. De vakbeurs biedt een podium voor mechanisatie, akkerbouw, veeteelt en sterke innovaties.

De LandbouwVakbeurs Groningen vindt van woensdag 8 t/m vrijdag 10 september 2021 op een nieuw en bijzonder evenemententerrein: Stadspark Drafbaan Groningen! Daarmee is het waarschijnlijk het eerste grote outdoor agrarische evenement in Nederland waar iedereen weer veilig naar toe kan.

agrarische events Bouw en Agri Bouw en Agri Vakdagen

Bouw en Agri vakdagenDeze vakdagen bezoek je van 27 t/m 29 oktober 2021 in Ede. De vakbeurs op het bedrijventerrein BTA12 richt zich in het bijzonder op agrarisch en industrieel bouwen.

Ook dit jaar hebben de Bouw en Agri Vakdagen dagelijks een kwalitatief hoogstaand karakter met veel standhouders, informatie en demonstraties.

agrarisch online event Wegens succes behouden: ATH Digitaal

Agrarische event athAgroTechniek Holland is de grootste agrarische showroom van Nederland. Inmiddels is dit 24/7 een succesvol online platform voor alle aanbieders en gebruikers van agrotechniek. Zo kan je continu en op elk moment machines en merken zoeken en vergelijken. Maar je treedt ook net zo makkelijk in contact met exposanten, andere bezoekers. Je kunt zelfs stemmen op noviteiten of een testrit van je favoriete machine bekijken.

En wat dacht je van de online sessies om je agrarische kennis op peil te houden? Om de voordelen van een ‘live’ beurs snel te vergeten kan je ook netwerken op het Farmforum. 

landbouwvakdagen west nederland Landbouwvakdagen Oost & West-Nederland

landbouwvakdagen west nederlandOp speciaal verzoek uit de branche is er ook in West-Nederland weer een vakbeurs voor de gehele agrarische sector. De Landbouwvakdagen West-Nederland van CNO-EXPO bezoek je al op 25 t/m 27 augustus 2021 bij Maatschap Helder in Middenbeemster.

Agrarisch vakdagen

Voor Oost-Nederland zijn de landbouwvakdagen van 1 t/m 3 september 2021 bij Maatschap Kosters te Enter.

Ben je actief binnen de veehouderij, mechanisatie, melktechniek of akkerbouw? Dan zijn dit 'the places to be' voor zowel ondernemende melkveehouders als akkerbouwers en agrariërs met bosbouw en een gemengd bedrijf.

mechanisatie vakdagen Rundvee & Mechanisatie Vakdagen Hardenberg & Gorinchem

Agrarische events rundveeVan 26 t/m 28 oktober 2021 kan je in de Evenementenhal te Hardenberg weer dit hopelijk weer jaarlijkse vakevent voor de agrarische sector bezoeken en flink netwerken. Deze vakdagen zijn open van 13.00 – 22.00 uur en richten zich op Noord-, Oost- en Midden-Nederland en de Duitse grensgebieden.

In Gorinchem kan je deze vakdagen ook meemaken maar dan van 23 t/m 25 november 2021. Deze beurs is handig voor agrarische sector in Oost-, Midden- en Zuid-Nederland en de Belgische grensgebieden.

Je krijgt er een kijkje in de toekomst en kunt je laten inspireren en motiveren tijdens de originele kennissessies, ook over nieuwe trends en ontwikkelingen.

agritechniek event AgriTechniek Assen

agritechniek Dit is de indoor landbouwmechanisatie vakbeurs gericht op de noordelijke helft van Nederland. De tweede editie van de tweejaarlijkse AgriTechniek Assen is van 16 t/m 18 november 2021 in de Expo Assen. Het voordeel van deze beurs aan het eind van het jaar is dat primeurs als eerste getoond kunnen worden. Branchevereniging Fedecom organiseert het event zonder winstoogmerk als een service voor haar leden maar ook niet-leden.

Tip: Actuele data en meer agrarische events vind je op Landbouwagenda.nl


agrarische beurzen Landbouwbeurs Vlagtwedde

VLB logoDe Vlagtwedder Landbouwbeurs stelt de grootste buitenbeurs van het noorden te zijn. Hier presenteren bedrijven zich onder meer op het gebied van land- en tuinbouw, veehouderij, grondverzet en landbouwmechanisatie. De beurs heeft niet alleen een zakelijke karakter. De brede agrarische doelgroep gaat zeker ook voor de gemoedelijke en gezellige sfeer.

Vanwege Covid-19 is dit een van de agrarische events die is uitgesteld. Zo is deze klassieker pas weer van 17 t/m 19 juni 2022 te bezoeken in Vlagtwedde.

 

biokennisweek Biokennisweek 2022

biobeursKetenorganisatie Bionext organiseert de Biokennisweek van 10 t/m 14 januari 2022 met zowel een online als een live deel. Dat gebeurt samen met haar partners zoals de BioAcademy. Op maandag 10 en dinsdag 11 januari vinden zeker 90 webinars plaats. En van online schakelt de actieweek op 12 en 13 januari over naar 'live'. De Bio-beurs vindt dan plaats op een prachtige nieuwe locatie: de Brabanthallen in Den Bosch. De beurs bevat zowel de vertrouwde stands als een inspirerend workshopprogramma in grote zalen. Op vrijdag 14 januari kan iedereen deelnemen aan bedrijfsbezoeken in het hele land via de ‘experience day’.

truck1.eu Alternatief voor agrarische events

Toch geen tijd voor beursbezoek? Kijk dan ook eens naar het platform Truck1.eu voor alles over zware (landbouw)machines. Daar kan je ook online bedrijfsvoertuigen kopen zoals vrachtwagens, aanhangwagens, landbouwmachines, bussen, bestelwagens. Maar ook ander agrarisch materieel van toonaangevende Europese verkopers en fabrikanten.

Ondernemende beurstip?

Hopelijk kies je nu het event dat bij je past. Fysieke beurzen blijven nu eenmaal een belangrijke rol spelen in het contact tussen agrarisch ondernemers en hun toeleveranciers. Mis je een goede beurs in Nederland of heb je een andere tip? Stuur dan hier je berichtje. We wensen je veel beursplezier met echte contacten! Wil je meer lezen over ondernemen? Maak dan op onze overzichtspagina Ondernemen nog meer beste keuzes voor je agrarische bedrijfsvoering.

[Beeldgebruik hoofdvisual:] campagnebeeld De Landbouwbeurs Leeuwarden

Blijf op de hoogte, kies voor de gratis nieuwsbrief

 

21-06-2021 Deel
Deze website is gemaakt met Websitemachine.nl