2010-dane-deaner-284390-unsplash Zo Kies Je
Zo kies je uit alle agrarische events in NL

Zo kies je uit alle agrarische events in NL

[Update 2024] Er bestaan volop eendaagse en meerdaagse agrarische evenementen of hipper gezegd agrarische events. Inmiddels zijn we gewend om veel online te doen en goede initiatieven zullen zeker stand houden. Maar je staat vast te popelen om met een toegangsbewijs ook weer live landbouwbeurzen te bezoeken in 2024 en 2025.

ZoKiesJe.nl geeft daarom graag weer een update van het overzicht van de belangrijkste, komende agrarische events in Nederland. Noteer ze in je agenda om de nieuwste innovaties te zien, te netwerken en de beste deals te maken.

De populaire agrarische events op een rij

Met dit chronologische overzicht willen we je als agrariër helpen om de beste landbouw events te kiezen! Zoals je ziet verschillen de accenten per event in aanbod, grootte en invulling.

Biohuisdag 2024 Biohuisdag 2024

Op woensdag 28 februari zijn van 10.00 uur tot 16.30 uur alle biologische boeren en tuinders welkom op de eerste Biohuis-Ledendag. Focus ligt op hoe we een krachtjaar maken voor bio. Na de  Algemene Ledenvergadering voor enkel Biohuis leden zijn alle biologische boeren en tuinders welkom op de allereerst Biohuisdag vanaf 11.00 uur (de inloop is al om 10.45 uur).

landbouwvakdagen west nederland Landbouwvakdagen West- & Oost-Nederland

landbouwvakdagen west nederlandOp speciaal verzoek uit de branche is er ook in West-Nederland weer een vakbeurs voor de gehele agrarische sector. De Landbouwvakdagen West-Nederland van CNO-EXPO bezoek je op 4, 5 en 6 juni 2024 aan de Hobrederweg 41 in Middenbeemster.

Agrarisch vakdagen

Voor Oost-Nederland (Twente, Achterhoek, Salland en de Veluwe) zijn de landbouwvakdagen al geweest van 6 t/m 8 september 2023 bij Maatschap Kosters te Enter. een nieuwe datum volgt vast nog.

Ben je actief binnen de veehouderij, mechanisatie, melktechniek of akkerbouw? Dan zijn dit 'the places to be' voor zowel ondernemende melkveehouders als akkerbouwers en agrariërs met bosbouw en een gemengd bedrijf.

AgroTechniek Holland AgroTechniek Holland

ath 2022AgroTechniek Holland is de grootste agrarische showroom van Nederland voor alle aanbieders en gebruikers van agrotechniek. Ook de volgende editie kan je van 1 t/m 14 september 2024 weer continu en op elk moment machines en merken zoeken en vergelijken. Je kunt de beurs elk van deze beursdagen tussen 10.00 en 17.00 uur. bezoeken in op het Walibi evenemententerrein te Biddinghuizen. Tegelijkertijd is daar ook de beurs GroenTechniek Holland te bezoeken.

Maar je treedt ook net zo makkelijk in contact met exposanten, andere bezoekers. Je kunt zelfs stemmen op noviteiten of een testrit maken op je favoriete machine. De ATH-beurs is een tweejaarlijkse vakevenement.

mechanisatie vakdagen Rundvee & Mechanisatie Vakdagen Hardenberg & Gorinchem

Agrarische events rundveeOp 22, 23 en 24 oktober 2024 kan je in de Evenementenhal te Hardenberg weer dit jaarlijkse vakevent voor de agrarische sector bezoeken en flink netwerken. Deze vakdagen zijn open van 13.00 tot 22.00 uur en richten zich op Noord-, Oost- en Midden-Nederland en de Duitse grensgebieden.

In Gorinchem kan je deze vakdagen ook meemaken maar dan van 26 t/m 28 november 2024. Deze beurs is handig voor agrarische sector in Oost-, Midden- en Zuid-Nederland en de Belgische grensgebieden.

Je krijgt er een kijkje in de toekomst en kunt je laten inspireren en motiveren tijdens de originele kennissessies, ook over nieuwe trends en ontwikkelingen.

agritechniek event AgroTechniek Assen

agritechniek Dit is de indoor landbouwmechanisatie vakbeurs gericht op de noordelijke helft van Nederland. De datum van de nieuwe editie van de tweejaarlijkse AgroTechniek Assen is nog steeds niet bekend maar zal naar verwachting medio november 2024 plaats vinden in de Expo Assen. Hou daarvoor hun site in de gaten. Het voordeel van deze beurs aan het eind van het jaar is dat primeurs als eerste getoond kunnen worden. Branchevereniging Fedecom organiseert het event zonder winstoogmerk als een service voor haar leden maar ook niet-leden.

landbouwbeurs De Landbouwbeurs Leeuwarden

de landbouwbeurs 2022Dit is hét landbouw evenement voor iedereen uit de agrarische sector. Op De Landbouwbeurs Leeuwarden op WTC Expo van 11 t/m 13 december 2024 deel je je landbouwkennis en bekijk je veel innovaties. Niet in de laatste plaats dankzij allerlei interessante lezingen en workshops.

De beursorganisatie stelt dat de landbouwbeurs je echt helpt bij het maken van keuzes. Nou, daar houden wij ook van! Een aanrader dus want de keuze is er reuze dankzij de bijzondere primeurs en snufjes van maar liefst honderden exposanten. Van de nieuwste CLAAS oogstmachines tot eigentijdse diervoeders, stalinrichting en optimale gewasbescherming.

landbouw vakbeurs groningen Landbouw Vakbeurs Groningen

landbouw vakbeurs groningen

Met een presentatie in de regio wil men het belang van de landbouw voor Noord Nederland benadrukken en zo de economie in de eigen regio stimuleren. De vakbeurs biedt een podium voor mechanisatie, akkerbouw, veeteelt en sterke innovaties.

De Landbouw Vakbeurs Groningen vindt van woensdag 6 tot en met vrijdag 8 november 2024 dagelijks tussen 13.00 tot 22.00 uur plaats op het beroemde TT circuit aan De Haar 9 in Assen. Deze nieuwe editie van de Landbouw Vakbeurs is niet voor niets hét trefpunt voor alle boeren.

 

agrarische events Bouw en Agri Bouw en Agri Vakdagen

Bouw en Agri vakdagenDeze vakdagen bezoek je in maart 2025 te Ede, hou voor de data de site in de gaten. De vakbeurs op het bedrijventerrein BTA12 richt zich in het bijzonder op agrarisch en industrieel bouwen.

Elke editie hebben de Bouw en Agri Vakdagen dagelijks een kwalitatief hoogstaand karakter met veel standhouders, informatie en demonstraties. Lekker en nuttig is het nieuwe 'grote mannenplein' waar vast ook vrouwen welkom zijn voor onder andere BBQ, grillen, vuurkorven en terrasheaters.

Tip: Actuele data en meer agrarische events vind je op Landbouwagenda.nl

agrarische beurzen Landbouwbeurs Vlagtwedde

VLB logoDe Vlagtwedder Landbouwbeurs stelt de grootste buitenbeurs van het noorden te zijn. Hier presenteren bedrijven zich onder meer op het gebied van land- en tuinbouw, veehouderij, grondverzet en landbouwmechanisatie. De beurs heeft niet alleen een zakelijke karakter. De brede agrarische doelgroep gaat zeker ook voor de gemoedelijke en gezellige sfeer.

Deze klassieker is weer op 14, 15 en 16 juni 2024 te bezoeken in Vlagtwedde.

 

biokennisweek Biobeurs 2024

biobeursKetenorganisatie Bionext organiseert de Biobeurs tijdens de BIO Kennisweek op 15 en 16 januari 2025! Dat gebeurt samen met haar partners zoals de BioAcademy. Je kunt elkaar op deze Biobeurs weer live ontmoeten in de Brabanthallen te Den Bosch. De beurs bevat zowel de vertrouwde stands als een inspirerend workshopprogramma in grote zalen.

truck1.eu Alternatief voor agrarische events

Toch geen tijd voor beursbezoek? Kijk dan ook eens naar het platform Truck1.eu voor alles over zware (landbouw)machines. Daar kan je ook online bedrijfsvoertuigen kopen zoals vrachtwagens, aanhangwagens, landbouwmachines, bussen, bestelwagens. Maar ook ander agrarisch materieel van toonaangevende Europese verkopers en fabrikanten.

Ondernemende beurstip?

Hopelijk kies je nu het event dat bij je past. Fysieke beurzen blijven nu eenmaal een belangrijke rol spelen in het contact tussen agrarisch ondernemers en hun toeleveranciers. Mis je een goede beurs in Nederland, is er in middels een nieuwe datum van een beurs bekend of heb je een andere tip? Stuur dan hier je berichtje.

Tip: Zo ontvingen we een leuke tip voor de standhouders zelf over een Photobooth huren voor extra amusement. Je geeft er de stand- of beursbezoekers een tastbaar aandenken mee over het bezoek aan de agragrische dienst of -product.

We wensen je veel beursplezier met echte contacten!

Wil je meer lezen over ondernemen? Maak dan op onze overzichtspagina Ondernemen nog meer beste keuzes voor je agrarische bedrijfsvoering.

[Beeldgebruik hoofdvisual:] campagnebeeld De Landbouwbeurs Leeuwarden | Logo's zijn van weergegeven beurssites.

Blijf op de hoogte, kies voor de groene nieuwsbrief

 

17-02-2024

Tags: agrarische events beurzen events evenementen

Deel
Deze website is gemaakt met Websitemachine.nl