2010-dane-deaner-284390-unsplash Zo Kies Je
Zo kan je simpel je slechthorendheid tonen

Zo kan je simpel je slechthorendheid tonen

Wist je dat maar liefst 1,6 miljoen mensen in Nederland niet goed horen? Het is dus niet iets om te blijven ontkennen. Ook is het goed om dit bespreekbaar te maken om hindernissen in communicatie weg te nemen. Maar ook de veiligheid in het verkeer is een issue. ZoKiesje.nl vraagt daarom graag aandacht, respect en begrip voor slechthorendheid. Om te beginnen met het nobele initiatief van Jos Tomassen: wil je slechthorendheid tonen, vooral in het verkeer? Plak de slechthorende sticker!

Minder horen

Met het stijgen der jaren gaan veel mensen langzaamaan minder goed horen. De naasten in hun omgeving moeten er dan veelal op wijzen dat het gehoor toch echt (wat) te wensen overlaat. Om in te spelen op de bekende ontkenningsfase is er een speciale 'S|H-sticker' ontwikkeld die de omgeving kan attenderen op deze slechthorendheid. 

Inmiddels steunen al vele instanties dit initiatief o.a. de Nationale Politie, Veilig Verkeer Nederland, GGMD, ANWB, Zorgsaam Apeldoorn en van rijwielhandel tot KBO-afdeling. Het maakt zelfs al deel uit van het lesmateriaal van de Hogeschool Utrecht.

Slechthorendheid tonen

Stel je voor: je bent heerlijk aan het fietsen maar hoort een achterligger niet aankomen door je slechthorendheid. Dat is niet vreemd want de fietspaden worden nu eenmaal steeds voller en drukker. Zo'n verkeerssituatie is natuurlijk voor beide verkeersdeelnemers vervelend...

slechthorendheid tonen verkeer Veilig verkeer

Door een speciale de slechthorende sticker op je fiets aan te brengen maakt je je slechthorendheid duidelijk kenbaar. Je geeft zo subtiel aan dat je, een fietsbel mogelijk niet (goed) kunt horen. Het effect is dat je meer begrip kweekt en een bijdrage levert aan een veiliger verkeer. Daarbij staat je gezondheid natuurlijk voorop doordat je ongelukken voorkomt. De ervaring leert dat je met de sticker op het achterspatbord direct anders en prettiger gaat fietsen. Het achteropkomende verkeer gaat zich 'als vanzelf' beleefder gedragen.

sticker doofheid Hier plak je de slechthorende sticker

Doordat de sticker een afgepast formaat heeft van 5 × 5 cm kan je deze op veel plekken gebruiken. Denk aan de volgende middelen voor je vervoer:

slechthorende sticker fiets

Maar ook op een mondkapje, mobieltje, (boodschappen)tas of bij de voordeur(bel) kan je zo heel goed je slechthorendheid tonen. 

slechthorendheid tonen Slechthorendheid tonen? Bestel de sticker die altijd past

De S|H-sticker knip je eenvoudig op maat en plakt op alle stof en vetvrije ondergronden. Momenteel zijn er enkele verkooppunten in het land. De kosten voor twee slechthorende stickers voor bijvoorbeeld de fiets en/of scootmobiel bedragen € 7,50. Bestellen kan in ieder geval makkelijk online via het formulier op de website van Slechthorendesticker.

Laat van je horen, steun en deel!

Door dit bericht over slechthorendheid tonen te delen, krijgen we meer aandacht voor de doven en slechthorenden in Nederland. Help je mee? 

[Bron en beeldmateriaal:] Jos Tomassen (JT), Slechthorende sticker | Hoorwijzer


Schrijf je in voor de aardige nieuwsbrief

 

12-05-2021

Tags: slechthorendheid tonen mobiliteit

Deel
Deze website is gemaakt met Websitemachine.nl