2010-dane-deaner-284390-unsplash Zo Kies Je
Wat doen op Koningsdag 2024? Hier je programma

Wat doen op Koningsdag 2024? Hier je programma

Wat kan je doen op Koningsdag 2024? Voor jouw gemak hebben we hieronder je oranje agenda met je programma voor zaterdag 27 april gemaakt. Zo beleef je op een leuke en verrassende wijze alweer de 11e Koningsdag. Maak zelf maar je keuze want er van alles met een een oranjetintje mogelijk: vrijmarkten, een tocht op een volle boot door de grachten en feesttenten. Bouw daarom samen je feestje met deze agenda met tips voor de hele oranje dag. We wensen koning Willem-Alexander een fijne verjaardag, ook met dit oranjeprogramma! PS Een aantal onderdelen zijn nog van vorig jaar maar worden bijgewerkt zodra er meer bekend is.

De oranje 'Wat doen op Koningsdag 2024'-agenda

Niets hoeft en alles mag van de koning. Dat is het ultieme oranjegevoel dus hou je niet strikt aan deze oranje agenda. De tips zijn bedoeld om ideetjes op te doen. Je kunt natuurlijk ook gewoon een perfecte vrije dag vieren voor jezelf: lekker uitslapen, badderen, een beetje tuinieren, een oranje fietsroute rijden, een langere wandeling maken of films en series kijken. Of luister de bijzondere podcast nog eens terug ter gelegenheid van 10 jaar Koningschap ' Door de ogen van de koning'. Het is allemaal fijn, doe vooral wat je wil!

koningsspelen

En goed om te weten: de bekende Koningsspelen vinden ditmaal weer op een dag plaats en wel op vrijdag 26 april!

Koningsdag 2021 Agenda activiteiten oranje ochtend

oranje verkleden7.30 uur: Aankleden in feestelijke oranje outfit. Rood, wit en blauw mag ook hoor of gewoon deze strik.

8.00 uur: Vlag in top, liefst met oranje wimpel (maar vanaf zonsopkomst mag ook hoor).

8.05 uur: Huis versieren.

8.30 uur: Je eigen Oranjeontbijt met een Koningsdag playlist of neem gezellig deel aan het Koningsontbijt.

9.30 uur: Luister en kijk hieronder naar het vrolijke 'ZiggZagg'-lied van Kinderen voor Kinderen voor de Koningsspelen van vorig jaar.

Kijk daarna eerst eens wat de lokale oranje vereniging bij jou in de buurt organiseert. Op deze pagina van de KBOV (Koninklijke Bond van Oranjeverenigingen) vind je verwijzingen naar websites van plaatsen waar Koningsdag wordt gevierd. Staat je woonplaats er niet bij? Check dan de site van je gemeente of de lokale media.

10.00 uur: Oranje ommetje door de buurt en/of doe mee met het lokale kinderprogramma. Geniet van je eigen buurt tijdens je ommetje (dat is nu iets positiefs dat we overhouden van Corona!) en bewonder de lokale vlaggenparade en de kleedjes op de oranjemarkt, ook voor de huizen.

11.00 uur: Trots, Ruimte en Energie in Emmen

Koningsdag Emmen

Zijne Majesteit de Koning, leden van het Koninklijk gezin en leden van de Koninklijke Familie wonen de viering bij van Koningsdag in Emmen in de provincie Drenthe. Deze mooie Drentse stad kleurt natuurlijk geheel oranje. Het thema voor de viering in Emmen is 'Trots, Ruimte en Energie'. lees meer op Koningsdaginemmen.nl

Actie 'Teken je eigen doedel!'

Een doedel is een simpel tekeningetje dat je al met met een paar pennenstrepen neerzet. Emmen wil Koningsdag van ons samen maken dus stuur ook jouw doedel in om Koningsdag aan te kleden. Bekijk voor inspiratie de doedel video:

Teken nu hier je eigen doedel en verstuur hem direct!

Reis uiteraard tijdig naar Emmen of volg de live- uitzending bij NOS of BVN vanaf 10.50 uur. Op NPO Radio 1 is de Koningsdag te beluisteren. Bekijk het programma voor de Koninklijke wandeling door Emmen welke start op het Noorderplein en eindigt bij het hoofdpodium op het Raadhuisplein. 

12.00 uur en later: In heel Nederland kan je natuurlijk lekker feesten en festivals bezoeken. Trek je oranje outfit dus aan en ga naar Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Breda, Arnhem of één van de andere Koningsdag-partyspots. Vervelen is niet mogelijk vandaag: kies hier uit alle festivals

Wat doen op Koningsdag 2021 tips Agenda activiteiten Koningsdag middag

13.10 uur: Oranjelunch met deze lekkere Koningsdag recepten

13.50 uur: Omroep MAX zendt op NPO 1 weer de speciale live-uitzending 'MAX Koningsdag Live vanaf Paleis Soestdijk’ uit vanaf Paleis Soestdijk. Tijdens deze feestelijke uitzending ontvangt Jan Slagter diverse gasten.

14.00 uur: Speel de echte oranje spelletjes ook thuis zoals koekhappen of spijkerpoepen. Of speel afhankelijk van het weer een van deze gezelschapsspellen met elkaar binnen, buiten in de tuin of het balkon.

16:30 uur: Mogelijk is er weer een Nationale toast, op de verjaardag van Zijne Majesteit en op de gezondheid van iedereen. Laat de Prosecco of Jip & Janneke champagne maar knallen!

agenda Koningsdag 2021 Agenda avondactiviteiten Koningsdag

19.00 uur: Livestream of uitzending gemist? Ga voor de herkansing en bekijk de samenvatting van de feestelijke dag op NPO 1.

20.00 uur: Organiseer je eigen offline party of als het eerder is bevallen toch nog een online oranjeparty. Dit regel je het beste van tevoren met je vriendengroep of familie met gebruik van Skype of Facetime. Quizen, dansen, kletsen, darten etc. kan op een plek of online overal, bedenk het maar. Bekijk ook deze digitale spelletjes op afstand. En wat dacht je van een silent disco op Koningsdag! Je huurt daarvoor dan wel van tevoren silent disco-koptelefoons.

20:55 uur: Vergeet je vlag niet binnen te halen voor zonsondergang.Wat doen op Koningsdag 2021 bloemenWat doe jij deze Koningsdag 2024?

Met bovenstaande tips geniet je hopelijk nog meer deze Koningsdag. Heb je ook een agendatip voor dit oranjeprogramma, laat het dan hier snel weten. Haal van te voren ook nog een oranje voorjaarsboeket in huis. Veel oranje plezier!

Meer tips voor er op uit vind je hier >>

 

 

 


Schrijf je ook in voor de feestelijke nieuwsbrief

 

[ Beeldgebruik in Wat doen op Koningsdag 2023 :] ©RVD - Robin Utrecht | Koningsspelen | Nationale Toast | Bol.com

27-04-2024

Tags: Koningsdag Feestdagen Maatschappij

Deel
Deze website is gemaakt met Websitemachine.nl