2010-dane-deaner-284390-unsplash Zo Kies Je
Wat doen op Koningsdag 2021? Hier je programma

Wat doen op Koningsdag 2021? Hier je programma

Wat kan je doen op Koningsdag 2021? Voor jouw gemak hebben we hieronder je oranje agenda met je programma voor 27 april gemaakt. Zo beleef je op een leuke en verrassende wijze de tweede Koningsdag in coronatijd. Nog even geen vrijmarkten, tocht op een volle boot door de grachten en feesttenten. Bouw daarom zelf je feestje met deze agenda met tips voor de hele oranje dag. We wensen koning Willem-Alexander een fijne verjaardag, ook met dit programma!

De oranje 'Wat doen op Koningsdag 2021'-agenda

Niets hoeft en alles mag van de koning. Dat is het ultieme oranjegevoel dus hou je niet strikt aan deze oranje agenda. De tips zijn bedoeld om ideetjes op te doen. Je kunt natuurlijk ook gewoon een perfecte vrije dag vieren voor jezelf: lekker uitslapen, badderen, een beetje tuinieren of een langere wandeling maken of films en series kijken. Het is allemaal fijn, doe vooral wat je wil!

Koningsdag 2021 Agenda activiteiten oranje ochtend

Wat doen op Koningsdag 20217.30 uur: Aankleden in feestelijke oranje outfit. Rood, wit en blauw mag ook hoor

8.00 uur: Vlag in top, liefst met oranje wimpel (maar vanaf zonsopkomst mag ook hoor)

8.05 uur: Huis versieren

8.30 uur: Oranjeontbijt met een Koningsdag playlist

9.30 uur: Zet je raam open voor beiaards die bekende (vaderlandse) liederen spelenrond het thema ‘saamhorigheid’ en het lied ‘Zij aan zij’ van Kinderen voor Kinderen (het lied van Koningsspelen dit jaar).

9.55 uur: Beluister buiten het klokkengeluid gedurende 5 minuten als teken van verbinding.

10.00 uur: Oranje ommetje door de buurt en/of het kinderprogramma. Geniet van je eigen buurt tijdens je ommetje en bewonderen de lokale vlaggenparade en wie weet toch wat kleedjes op 1,5 meter voor de huizen.

Voor kinderen zijn beheerde speeltuinen open, de scouting organiseert activiteiten en Oranjeverenigingen bieden kinderprogramma’s aan die je zelf als huishouden kunt doen. Check ook je socials op #oranjebuiten

10.50-13.06 uur: Volg de NOS-livestream vanuit Eindhoven. Koning Willem-Alexander viert de dag uit de studio van de High Tech Campus met Koningin Máxima en de drie prinsessen. Zie NPO 1 (met gebarentolk op themakanaal NPO Nieuws). De uitzending wordt trouwens in de avond herhaald. Hou je meer van muziek? Schakel dan om naar Qmusic:

11.00 uur: Stem af op Qmusic die uitzendt vanaf Paleis Noordeinde. Daar treden die dag ook The Streamers op voor de Koninklijke familie. Dj's Menno Barreveld, Wim van Helden, Kai Merckx en Domien Verschuuren ontvangen de dag door leden van The Streamers voor interviews en liveoptredens.

Wat doen op Koningsdag 2021 tips Agenda activiteiten Koningsdag middag

13.10 uur: Oranjelunch met deze lekkere Koningsdag recepten

14.00 uur: Speel de echte oranje spelletjes thuis zoals koekhappen of spijkerpoepen. Of speel een van deze gezelschapsspellen met elkaar binnen, buiten in de tuin of het balkon. Extra leuk met de online muzikale uitzending erbij.

16:30 uur: Nationale toast op op de verjaardag van Zijne Majesteit en op de gezondheid van iedereen. Laat de Prosecco of Jip & Janneke champagne maar knallen!

agenda Koningsdag 2021 Agenda avondactiviteiten Koningsdag

19.00-19.55 uur: Livestream vanmorgen gemist? Ga voor de herkansing op NPO 1

20.00 uur: Organiseer je online oranjeparty. Dit regel je het beste van tevoren met je vriendengroep of familie met gebruik van Skype of Facetime. Quizen, dansen, kletsen, darten etc. bedenk het maar. Bekijk ook deze digitale spelletjes op afstand. En wat dacht je van een silent disco op Koningsdag! Je huurt daarvoor dan wel van tevoren silent disco-koptelefoons.

20:55 uur: Vergeet je vlag niet binnen te halen voor zonsondergang.

Wat doen op Koningsdag 2021 bloemenWat doe jij deze Koningsdag?

Met bovenstaande tips geniet je hopelijk nog meer deze Koningsdag. Heb je ook een agendatip voor dit oranjeprogramma, laat het dan hier snel weten. Haal van te voren ook nog een oranje voorjaarsboeket in huis. Veel oranje plezier!

Meer tips voor er op uit vind je hier >>


Schrijf je ook in voor de feestelijke nieuwsbrief

 

 

[Beeld:] © RVD | AH

25-04-2021 Deel
Deze website is gemaakt met de Websitemachine.nl