2010-dane-deaner-284390-unsplash Zo Kies Je
Zo kies je het ideale hoofdkussen met comfort

Zo kies je het ideale hoofdkussen met comfort

[Gastbijdrage] Verzeker jezelf van een goede nachtrust, door te kiezen voor een hoofdkussen dat bij jou past. Hoofdkussens zijn er in tal van verschillende soorten en modellen. Wat maakt het ene hoofdkussen een betere keuze dan het andere? Waarom kiest je partner voor een ander kussen dan jij doet? In dit artikel lees je alles over het ideale hoofdkussen. Bovenal staat vast dat je kussen, net als bijvoorbeeld je matras, van cruciaal belang is voor een energiek gevoel de volgende dag. 

Hoofdkussens materialen Hoofdkussens worden van verschillende materialen gemaakt 

Een belangrijk verschil tussen de diverse hoofdkussens zit in het materiaal waarvan deze gemaakt zijn. Uit onderzoek van webshop Huijer.nl is gebleken dat materialen als dons en veren, traagschuim en syntetische vezels het populairst zijn. Dons en veren maken een kussen zacht, het geeft je een heel natuurlijk gevoel. Bij traagschuim past het kussen zich aan naar de vorm van je hoofd. Voordeel hiervan is onder meer dat je hoofd optimaal wordt ondersteund tijdens de nacht.

voordelige optie Op zoek naar een voordelige optie?

Kijk dan eens naar de synthetische hoofdkussens. Ze zijn niet alleen financieel aantrekkelijk, maar ook makkelijk te onderhouden en geschikt voor mensen met een allergie. Een hoofdkussen op Huijer uitkiezen is eenvoudig door verschillende redenen. Hier kun je namelijk niet alleen een groot assortiment vinden. Ook kun je eenvoudig met een filtersysteem een hoofdkussen vinden dat aan al je wensen voldoet. Zo kies je direct voor de beste optie.

het ideale hoofdkussen

Tip: overweeg ook een hypoallergeen kussen, wanneer je regelmatig last hebt van een allergie voor bijvoorbeeld huisstofmijt. 

favoriete slaaphouding  Houd bij je keuze rekening met je favoriete slaaphouding 

Dat je partner mogelijk voor een ander hoofdkussen kiest dan jij doet, hangt samen met het verschil in slaaphouding. Een rugslaper heeft baat bij een kussen dat de kromming van je nek volgt. Denk aan het kussen van traagschuim. Iemand die voornamelijk op zijn of haar zij slaapt, heeft veel aan een wat dikker kussen.
Het kussen vult op deze manier de ruimte die ontstaat tussen je hoofd en het matras. Een dik kussen is minder geschikt voor buikslapers. Zij kiezen vaak voor een dun en zacht kussen. Het helpt een onnodige belasting op de nek te voorkomen. Als buikslaper kun je overwegen om helemaal zonder kussen te slapen. 

ademend hoofdkussen Kijk naar het ademend vermogen van een hoofdkussen 

Een derde aspect om rekening mee te houden is het ademend vermogen van het kussen. In de nacht kan het al snel erg warm worden in de slaapkamer, mede door het isolerende karakter van je dekbed. Dit betekent dat je, zelfs zonder dat je het door hebt, begint te zweten. Een kussen moet het vocht snel af kunnen voeren, om te voorkomen dat het je slaap beïnvloedt. 

Meer woonkeuzes >>

Artikel Het ideale hoofdkussen kiezen incl. foto's door Huijer.nl.


Kies voor het ideale hoofdkussen en lees de comfortabele nieuwsbrief

 

 

02-04-2024

Tags: Kussens Huis Slaapkamer

Deel
Deze website is gemaakt met Websitemachine.nl