2010-dane-deaner-284390-unsplash Zo Kies Je
Zo kies je de beste verf voor je tuinhuis

Zo kies je de beste verf voor je tuinhuis

[Gastbijdrage] Heb je plannen om je tuinhuis te voorzien van een nieuw kleurtje of een nieuwe lak? Dan kun je het best eerst nadenken over de beste verf voor je tuinhuis. Het maakt namelijk uit of je kiest voor verf of beits voor het tuinhuis. Bij verven horen er namelijk andere voorbereidende stappen dan als je kiest voor beitsen. Er zijn verschillende producten op de markt, dus heb je een brede keuze.

Een keuze voor de toekomst

Als je een tuinhuis gaat verven, moet je van tevoren de juiste keuze maken. Zo kun je genieten van een goed resultaat voor je droomtuin, zonder dat je regelmatig onderhoud hoeft te plegen. Er zijn verschillende soorten verf op de markt. De beste verf trekt in het hout en zal niet snel afbladderen. Daardoor hoef je het tuinhuis niet regelmatig opnieuw te verven.

Bovendien moet je in sommige gevallen het hout van het tuinhuis eerst impregneren. Ook dit is afhankelijk van de verf die je kiest. Zo kun je ook kiezen voor verf die je direct op het hout aanbrengt. Impregneren van het hout is niet nodig, net als het aanbrengen van een grondlaag. Het is dus belangrijk wat je kiest. Ten eerste sta je voor de keuze tussen verf en beits.

verf kiezen Kiezen voor verf

Verven is een goede optie als je een oud tuinhuis snel als nieuw eruit wilt laten zien. Met een likje verf ziet alles er beter uit en dat geldt zeker voor een tuinhuis. Verf is in veel verschillende kleuren beschikbaar. Je hebt dus veel keuze tussen allerlei verschillende kleurtinten. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om je tuinhuis te verven in een kleur die je ook in de tuin, in je tuinstoelen of woning ziet terugkomen.

Zo beschermt de Sigma S2U Allure Gloss naast je tuinhuis ook je mooie buitenspullen tegen de komende winter én elk ander seizoen! Op Verf.nl vind je deze extreem duurzame hoogglans lakverf voor je kozijnen, deuren en alles wat buiten staat. Met kleur- en glansbehoud van zeer hoog niveau, zodat ook de vakschilders hier graag gebruik van maken.

Afgedekt en ademend

Als je graag de nerf van het hout wilt terugzien, is verf niet de beste keuze. De nerf is meestal niet meer te zien na het verven, want deze wordt volledig afgedekt. Het maakt bovendien ook uit welke soort verf je kiest. Kies voor een verf die de ondergrond laat ademen, want anders zal de verf snel weer afbladderen en moet je dit over een paar jaar weer bijwerken.

beits kiezen Kiezen voor beits

Je kunt ook kiezen voor beits. Bij beits behoud je het originele uiterlijk van het hout, maar bescherm je het hout wel tegen weersinvloeden en andere oorzaken die ertoe leiden dat de kwaliteit van het hout achteruit gaat. Door te beitsen ziet het hout er wat nostalgischer uit. Beits is ook in verschillende soorten beschikbaar. Zo kun je kiezen tussen dekkende en transparante beits.

verf voor je tuinhuis beitsDekkend of transparant

Bij een dekkende beits is het uiterlijk van het tuinhuis optimaal beschermd. Bij beits is de nerf in het hout altijd zichtbaar, al is dit bij dekkende beits iets minder het geval. Bij een transparante kleur bescherm je het hout van je tuinhuis tegen weersomstandigheden, maar blijft de houtnerf goed zichtbaar. Beitsen heeft als voordeel dat je daardoor het tuinhuis minder vaak hoeft bij te houden.

Beitskleur

Let wel op de kleur beits die je kiest. Als je kiest voor een donkere kleur beits, vallen beschadigingen na verloop van tijd sneller op en heb je dus meer onderhoud nodig. Wil je een tuinhuis dat zo veel mogelijk onderhoudsvrij is, dan kun je het best kiezen voor een transparante of lichte kleur beits. Kies voor een kleur die dichtbij de originele kleur van het hout ligt zoals bij toepassing op mooie Douglas planken.

voor je tuinhuis gekozen?

Opgeknapt dan zeker! Heb je een extra tip over het afwerken van je tuinhuis? Laat dan graag je reactie achter via onze contactpagina.

Lees meer over producten en diensten voor een fijne tuin >>


Krijg jij de groene nieuwsbrief al?

 

14-04-2021

Tags: verf voor je tuinhuis verf tuin beits tuinhuis

Deel
Deze website is gemaakt met Websitemachine.nl