2010-dane-deaner-284390-unsplash Zo Kies Je
Zo kies je absoluut de beste tv voor jou!

Zo kies je absoluut de beste tv voor jou!

[Gastbijdrage] Als je een echte liefhebber bent van films, tv-series, reality of een goede voetbalwedstrijd op z’n tijd, wil je natuurlijk wat je tv betreft alleen het beste van het beste, bijvoorbeeld de beste 4K tv. De kwaliteit van je tv is immers van grote invloed op de kwaliteit van jouw tv-ervaring. Hoe navigeer je door de oneindige keuze in de wereld van de televisies? We helpen je in dit artikel op weg met de keuze voor de beste tv voor jou.

formaat beste tv Formaat

Tv’s zijn in de afgelopen jaren wel veel dunner geworden, maar de beeldschermen zijn in sommige gevallen echt monsterlijk groot. Hoewel het heerlijk is om zo'n grote tv te hebben dat je haast een echte thuisbioscoop hebt, is groter niet per se altijd beter. Hoe groter je tv, hoe verder je van het scherm af moet zitten om het volledige beeld mee te kunnen krijgen. Als je een niet al te grote woonkamer hebt, kun je dus beter gaan voor een tv van 40 inch, dan één van 60 inch.

kwaliteit van de beste tv Kwaliteit

Als je een tv van zo hoog mogelijke kwaliteit wilt, kun je het beste eerst kijken naar de resolutie van het beeld. Ofwel: het aantal pixels van je tv. Het beste wat je tegenwoordig kunt krijgen is een resolutie van 8K, maar dat is niet per se nodig wanneer je een niet al te groot beeldscherm hebt. Kijk ook naar het aantal Hertz van je tv. Hoe hoger het aantal Hertz, hoe beter jouw tv in staat is om beweging realistisch weer te geven. Tot slot wil je natuurlijk ook dat jouw tv prachtig geluid levert. Dit kun je onder andere afleiden aan het Wattage van jouw tv, Hoe hoger de wattage, hoe meer vermogen je tv heeft en hoe beter het geluid. Ook het aantal boxen dat in je beeldscherm geïnstalleerd zit zegt iets over de kwaliteit van het geluid. De beste geluidskwaliteit wordt geleverd door tv’s met een soundbar. Dit is een soort rechthoekige geluidsbox die aan de onderkant van het tv-scherm geïnstalleerd zit. Deze zijn ook los te bestellen.

Extra tv-functies Extra functies

Nu we niet meer zoveel reguliere tv kijken en vooral streamen via online diensten is een tv met smartfunctie natuurlijk wel zo handig. Daarnaast is het fijn als jouw tv genoeg aansluitingen heeft. Vooral als je ook een fanatiek gamer bent is het fijn als je mogelijkheden hebt om meerdere HDMI- en/of USB-kabels aan te sluiten. Kortom: de grootte van de tv zegt niet per se iets over de kwaliteit. Je kunt beter kijken naar de resolutie in pixels, het aantal Hertz en de verwachte geluidskwaliteit om een keuze te maken voor de beste tv.

Meer goede keuzes in PC & Mobiel >>

Artikel De beste tv door de Consumentbond | Foto door Designecologist via Pexels.


Kies voor de haarscherpe nieuwsbrief

 

 

26-03-2024

Tags: Tv Smart home Apps & games

Deel
Deze website is gemaakt met Websitemachine.nl