2010-dane-deaner-284390-unsplash Zo Kies Je
Zo kies je het juiste sim only abonnement

Zo kies je het juiste sim only abonnement

[Gastbijdrage] Op zoek naar een nieuw abonnement voor mobiele telefonie? Dan sta je voor ongelooflijk veel verschillende mogelijkheden. Er is tegenwoordig nou eenmaal veel keus. Het aanbod is zelfs zo groot, dat je gemakkelijk overweldigd raakt. Een van de populairste keuzes van dit moment is het afsluiten van een sim only abonnement. Sim Only is bedoeld voor mensen die zelf hun toestel regelen. Dit kan een oud toestel zijn, een tweedehands of refurbished exemplaar of er gewoon voor kiezen om er zelf eentje nieuw aan te schaffen. Bij het afsluiten van dit abonnement ontvang je enkel een simkaart met daarop de bijbehorende bundel. Je betaalt dus geen extraatjes, maar enkel voor hetgeen dat je verbruikt. Hierdoor bespaar je maandelijks veel geld, geniet je van meer flexibiliteit en kun je het abonnement ook nog eens geheel naar jouw behoeften en telefoongebruik aanpassen. Maar hoe pak je dit precies aan? Hoe stel je het juiste sim only abonnement samen? Waar let je op? Hieronder volgen drie tips om je op weg te helpen. 

1. Breng je verbruik in kaart 

Voor het samenstellen van een geschikt sim only abonnement is het allereerst belangrijk om meer inzicht te krijgen in je verbruik. Dit kun je eenvoudig ontdekken door de gegevens van je voorgaande telefoonfacturen erbij te pakken. Hier vind je de specificaties met betrekking tot het aantal gebruikte belminuten, sms'jes en hoeveel data je maandelijks verbruikt. Onderzoek het verbruik van circa zes maanden en pak vervolgens het gemiddelde hiervan. Zo krijg je een duidelijk beeld van wat je ongeveer nodig hebt, zodat het abonnement aansluit op je verbruik. Zo voorkom je dat je straks te veel betaalt voor diensten die je toch niet gebruikt en ook dat je dikwijls over je bundel heen gaat. 

2. Providers vergelijken 

Sim Only abonnementen zijn tegenwoordig ontzettend populair. Het is dan ook niet vreemd dat er steeds meer providers zijn die deze optie aanbieden. Dit heeft zowel voordelen als nadelen. Het is fijn om een groot aanbod te hebben, maar tegelijkertijd maakt dit het wel lastiger om een beslissing te nemen. Want hoe weet je welke provider de beste keuze is? 

In de praktijk blijkt dit vooral erg persoonlijk te zijn. De meeste Nederlandse providers zijn gewoon van zeer goede kwaliteit en ook nog eens ontzettend betrouwbaar. Je ziet vooral minimale verschillen in de gebruikte tarieven en de service die wordt geboden. Zet daarom voor jezelf op een rijtje waar jij de meeste waarde aan hecht. Vervolgens kun je de providers hierop vergelijken. Het is tevens verstandig om reviews van derden te lezen. Zo weet je ongeveer wat je kunt verwachten van hun service. 

3. Contractduur 

Over het algemeen beschik je over meer flexibiliteit wanneer je voor een sim only abonnement kiest. Je zit immers niet vast aan een abonnement dat eerst afgelost moet worden. Dat betekent echter niet dat je geen langere contractduur kunt afsluiten. Meestal geldt: hoe langer de contractduur, hoe lager de kosten. Wil je dus besparen op jouw abonnement? Kies dan bij voorkeur voor een contract met een langere looptijd. 

Meer beste keuzes voor PC & Mobiel >>

Artikel Het juiste sim only abonnement samenstellen door Simpel | Foto door Karolina Grabowska op Pexels.


Kies voor de flexibele nieuwsbrief

 

 

25-03-2024

Tags: Sim Only PC & Mobiel

Deel
Deze website is gemaakt met Websitemachine.nl