2010-dane-deaner-284390-unsplash Zo Kies Je
VPN en mogelijke problemen met schermopname

VPN en mogelijke problemen met schermopname

Ontdek hier hoe je opnameprogramma's kunt gebruiken om je scherm op te nemen zonder problemen te krijgen met je VPN-verbinding.

Schermopname VPN gebruik Schermopname voor VPN-gebruikers

Schermopname is een onmisbaar hulpmiddel voor iedereen die informatieve tutorials wil maken, presentaties wil opnemen of gewoon momenten wil vastleggen. Als het echter gaat om het opnemen van het scherm tijdens een actieve VPN-verbinding, kan je voor enkele uitdagingen komen te staan.

In dit artikel laten we je daarom zien hoe je een probleemloze schermopname kunt maken met een geactiveerde VPN en welke programma's je daarbij helpen. Bekijk ook enkele tips en trucs voor schermopname en hoe je de juiste opname voor jouw doeleinden kunt maken.

schermafbeelding maken Wat zit er achter de schermopname?

Je bent misschien meer bekend met schermopnames als schermafbeeldingen. En een screenshot is een standaardfunctie, vooral op een smartphone. Maar hoe zit het met laptops en beeldschermen? Hoe kun je een momentopname van je scherm maken of zelfs een schermvideo opnemen?

Screen capture is een krachtig hulpmiddel waarmee je het hele scherm of een geselecteerd gebied kunt vastleggen. Het dient als visueel communicatiemiddel en wordt in verschillende situaties gebruikt.

VPN schermopname

nut van opnames beeldscherm Wanneer zijn schermopnames nuttig?

Of het nu in je privé- of professionele leven is, schermopnames kunnen altijd nuttig zijn. Of het nu een interessante website is waarvan je de inhoud of delen ervan wilt vastleggen of video's die je wilt opnemen. Schermopnames zijn veelzijdig en je kunt ze in tal van situaties gebruiken:

Schermopnames zijn daarom heel praktisch. Maar wat je ook online doet, veiligheid staat voorop. Veel mensen gebruiken daarom een VPN-verbinding van een betrouwbare VPN-provider zoals NordVPN. Hiermee wordt je internetverbinding beveiligd en kun je je IP-adres versleutelen. Als je echter een Virtual Private Network (VPN) gebruikt, kun je problemen ondervinden met schermopnames.

Het versleutelen en routeren van verkeer via een externe server kan vertragingen veroorzaken, die op hun beurt de kwaliteit van je schermopname kunnen beïnvloeden. Om deze problemen te omzeilen, moet je schermopnameprogramma's gebruiken die goed met VPN's werken. Er zijn talloze programma's beschikbaar, waarvan sommige gratis zijn. Welk programma geschikt voor je is, hangt af van het doel van je opnames.

De volgende programma's kunnen een goede keuze zijn, vooral in het begin:

AceThinker Screen Grabber Pro

Een beproefde oplossing is AceThinker Screen Grabber Pro. Dit programma biedt extra functies zoals een videobewerkingsprogramma en conversiemogelijkheden. Zorg ervoor dat je internetsnelheid voldoende is om de kwaliteit van je opname te garanderen.

Volg deze stappen voor een succesvolle schermopname:

 1. Start het programma: Open de AceThinker Screen Grabber Pro.
 2. Selecteer het opnamegebied: Definieer het gebied dat u wilt opnemen.
 3. Audio-instellingen configureren: Pas de audio-instellingen naar wens aan.
 4. Klik op "Start opname": Start de opname en monitor je internetsnelheid.
 5. Als je klaar bent met je opname, kun je deze opslaan of direct uploaden naar bijvoorbeeld je website of sociale netwerken.

Movavi Screen Recorder

Als je een vlotte schermopname wilt uitvoeren met een actieve VPN, is Movavi Screen Recorder een uitstekende optie. Movavi wordt gekenmerkt door zijn gebruiksvriendelijke interface en minimaliseert potentiële problemen bij het gebruik van VPN's. Zorg ervoor dat uw VPN-verbinding stabiel is om onderbrekingen tijdens het opnemen te vermijden. Of je het hele scherm wilt opnemen of slechts een specifiek deel, is aan jou.

En hoe werkt het allemaal? Hier zijn enkele eenvoudige stappen om je op weg te helpen:

 1. Start het programma: Open de Movavi Screen Recorder.
 2. Selecteer uw gebied: Bepaal het gebied op het scherm dat u wilt opnemen.
 3. Geluidsopname activeren: Schakel geluidsopname in als u audio wilt opnemen.
 4. Klik op "Opname starten": Start de opname en houd uw VPN-verbinding stabiel.
 5. Je kunt je opname dan opslaan in je bestanden en steeds opnieuw bekijken.

tips schermopnamen Verdere tips en trucs voor succesvolle schermopnamen

Je kent de programma's en je weet hoe je ze moet gebruiken. We hebben echter een paar handige tips om je te helpen je schermopname de eerste keer goed te doen. Zo voorkom je talloze opnamepogingen en krijg je het resultaat dat je verwacht:

 1. Planning is belangrijk: bedenk van tevoren wat je wilt opnemen. Vooral als het een vergadering of live-evenement is en je maar één kans hebt.
 2. Bepaal het opnamegebied: Wil je alleen een bepaald deel van het scherm opnemen? Beslis van tevoren en definieer het gebied precies.
 3. Testopnames: Voer indien mogelijk een testopname uit met het programma. Zo kun je controleren of alles werkt.
 4. Pas de instellingen aan: Pas de instellingen voor je opname aan zodat het programma dienovereenkomstig opneemt.
 5. Zelf opnemen: Als u uzelf wilt opnemen, moet u duidelijk en helder spreken om de kwaliteit van uw opname te garanderen.
 6. Korte en bondige opnames: Vermijd te lange opnames om de interesse te behouden.

De keuze tussen gratis en betaalde software hangt af van je specifieke eisen. Betaalde programma's bieden vaak geavanceerde functies die professionelere resultaten kunnen opleveren. Soms is een gratis programma echter alles wat je nodig hebt, vooral om het in het begin uit te proberen.

Over het algemeen is schermopname een veelzijdig hulpmiddel dat gemakkelijk te gebruiken is met de juiste programma's en instellingen. Met onze tips en programma's kun je het beste uit je schermopnames halen zonder dat je Doze hoeft te activeren voor je VPN-app, zoals het geval is met Android-apps op smartphones.

Hoofdillustratie Schermopname voor VPN-gebruikers door studiogstock op Freepik | Screen capture by Freepik

15-03-2024

Tags: VPN Apps & Games PC & Mobiel

Deel
Deze website is gemaakt met Websitemachine.nl