2010-dane-deaner-284390-unsplash Zo Kies Je
Ventilatorkachels: tips voor maximaal comfort

Ventilatorkachels: tips voor maximaal comfort

[Gastbijdrage] Dat meer en meer mensen de keuze maken om een ventilatorkachel in huis te plaatsen, is niet zo gek. Ventilatorkachels zijn een populaire en efficiënte manier om een kamer bij jou in huis snel op te warmen. Je bent op deze manier dus zeker van een comfortabele omgeving. Dit komt helemaal goed van pas tijdens de koudere maanden van het jaar. Kom je graag wat meer te weten over deze slimme investering voor je eigen woning? We geven je in dit blog een paar handige tips om het optimale comfort te hebben van de ventilatorkachel.

ventilatorkachels plaatsen Let er altijd goed op waar je ventilatorkachel in huis precies plaatst

Heb je de kachel eenmaal in huis gehaald? Dan is het slim om meteen kritisch te kijken naar de plek waar je het neer gaat zetten. Plaats de ventilatorkachel op een vlakke, stabiele ondergrond. Dit betekent ook dat je de kachel weg moet houden van brandbare materialen zoals gordijnen, meubels of tapijten. Zorg er daarnaast ook voor dat er voldoende ruimte rondom de kachel is. Want alleen op deze manier kun je zeker zijn van  een goede luchtstroom. Probeer daarnaast ook het blokkeren van de luchtinlaten en -uitlaten te vermijden. Stel de richting van de luchtstroom van de ventilatorkachel zo in dat de warme lucht van de kachel net even wat gelijkmatiger door de kamer wordt verspreid. 

goede warmtebron Een erg fijne optie als een aanvullende warmtebron bij jou in huis

Goed om te weten, is dat een ventilatorkachel kan dienen als aanvullende warmtebron in kamers die moeilijk te verwarmen zijn met de centrale verwarming. Je kunt daarbij denken aan ruimtes zoals: 

Ideaal dus als je een van deze ruimtes gebruikt om thuis te werken. Je geniet met een kachel, bijvoorbeeld een ventilatorkachel Mediamarkt, daardoor van maximaal wooncomfort en je hebt niet langer meer te maken met koude handen of koude voeten. En dat is natuurlijk helemaal mooi meegenomen.

Kachels uitzetten Zorg ervoor dat je warmtekachels uitzet als je niet meer in de kamer bent

Je doet er maar al te graag alles aan om de veiligheid in huis te kunnen waarborgen. Schakel de kachel daarom altijd uit wanneer je de kamer verlaat. Dit heeft zo zijn redenen. Je kunt op deze manier net even wat makkelijker energie besparen. Maar het belangrijkste van alles? Dat is toch wel dat je het risico op brandgevaar vermindert.

Meer keuzes in Huis >>

Artikel ventilatorkachels met inspiratie, incl. screenshot vergelijking, van MediaMarkt.


Kies voor de hartverwarmende nieuwsbrief

 

 

11-03-2024

Tags: Huis Verwarming Kachels

Deel
Deze website is gemaakt met Websitemachine.nl