2010-dane-deaner-284390-unsplash Zo Kies Je
Zo kies je de geschikte energie voor je huis

Zo kies je de geschikte energie voor je huis

[Gastbijdrage] Iedere sector is aan innovaties en ontwikkelingen onderhevig, zo ook de markt van energieleveranciers. En we kunnen wel stellen dat er een behoorlijke wervelwind door deze markt is gegaan. Dit komt niet alleen door de prijsontwikkelingen de afgelopen jaren, maar ook door de verduurzaming van energie die een behoorlijke vlucht heeft genomen. Meer dan ooit zijn we bezig met de verduurzaming van onze energiebronnen en de bewuste keuzes daarin. De vraag kan dan ook ontstaan; past mijn huidige energieleverancier nog wel bij mijn huidige wensen en de meest geschikte energie? Op die vraag vind je hier het antwoord. 

energie soorten Soort energie 

Allereerst het soort energie wat jij vandaag de dag gebruikt. Wanneer je bijvoorbeeld bent overgestapt van gewone energie naar zonne-energie, dan spelen hele andere facetten een rol. Energie vergelijken met zonnepanelen vraagt dan ook om hele andere zaken dan bij gewone energie. Kijk online of jouw huidige leverancier wel de beste is voor jouw situatie, het kan bijvoorbeeld zijn dat de voorwaarden omtrent teruglevering bij jou veel minder gunstig zijn dan bij andere contracten.

dynamisch energiecontract Nieuwe dynamiek 

Daarnaast is er ook een nieuw soort contract ontstaan wat interessant is om te verkennen, en dat zijn de dynamische contracten. We kenden natuurlijke het vaste en het variabele tarief, maar het dynamische contract is een nieuwe variant. De uitleg van een dynamisch energiecontract is vrij overzichtelijk. Het is namelijk een contract waar je het tarief niet in één keer vastzet, maar waar je meegaat met de dagkoers zoals bij aandelen het ook is. Je betaalt dus altijd wat het dagtarief is van de markt van dat moment. Hoe die prijs tot stand komt? Daar worden allerlei berekeningen en analyses op losgelaten maar gaat uiteraard wel volgens officiële vastgestelde richtlijnen. Je kan er flink mee besparen, maar het is goed om te realiseren dat het ook tegen kan vallen.  

Geschikte energie kiezen Geschikte energie kiezen is maatwerk

Kortom, kiezen voor de beste energieleverancier van dat moment is vooral maatwerk. Ook heeft het met je inkomen te maken. Kun jij een tegenvaller een keer per maand wel aan? Dan is het best te overwegen eens voor een dynamisch contract te gaan. Speel jij liever of safe? Dan kun je beter het contract vastzetten. Wat wel altijd goed is om op te letten is de leverancier. Past deze nog bij bijvoorbeeld de situatie dat jij zonnepanelen hebt? Dit vraagt namelijk weer om andere aandachtspunten dan bij gewone energie. Gelukkig zijn er allemaal zeer behulpzame sites die jou op weg kunnen helpen met deze keuze! 

Meer keuzes voor een duurzaam huis >>

Artikel door Geschikte energie met foto door Overstappen.nl.


Kies voor de energieke nieuwsbrief

 

 

27-02-2024

Tags: Huis Energie

Deel
Deze website is gemaakt met Websitemachine.nl