2010-dane-deaner-284390-unsplash Zo Kies Je
Zo kies je mooi een nieuwe binnendeur

Zo kies je mooi een nieuwe binnendeur

[Gastbijdrage] Heb je een nieuwe woning of is het gewoon tijd voor een verbouwing? We vergeten vaak dat mooie binnendeuren onze kamers een stuk aantrekkelijker maken. Standaarddeuren in onze woningen zijn vaak saai en wit en zeggen niets over onze persoonlijke woonstijl. Door te kiezen voor een deur die past bij jouw smaak, maak je je hele interieur een stuk aantrekkelijker. Maar hoe kies je de juiste binnendeur? Hieronder ontdek je een aantal tips.

functie nieuwe binnendeur De functie van de deur

Het klinkt gek, maar niet elke binnendeur is hetzelfde. Een deur voor de badkamer is anders dan een slaapkamerdeur en een deur voor je woonkamer heeft ook weer een andere functie. Waar een glazen deur in je woonkamer bijvoorbeeld prima kan werken, heb je in de slaapkamers en badkamer juist behoefte aan privacy. Badkamerdeuren hebben bovendien ook ventilatie nodig, zodat de damp en stoom een uitweg vindt en de badkamer geen sauna wordt.

ruimte voor deur Hoeveel ruimte heb je voor je deur?

Deuren zitten in de deurpost en zijn vlak als je ze dichthoudt. Maar bij de keuze voor een nieuwe deur, is het ook belangrijk om te letten op de ruimte die je hebt voor het openen van de deur. Het zou vervelend zijn als de deur groot is en een ruim gedeelte van de kamer blokkeert zodra deze open gaat.

Een schuifdeur kan dat probleem voorkomen. Schuifdeuren openen namelijk niet in de diepte en alleen in de lengte van de muur, waardoor de deur nooit zomaar zal botsen met bijvoorbeeld een tafel, kast of bank in de ruimte.

Je kunt een schuifdeur op maat bestellen en deze precies passend maken voor de deuropening die je nu al hebt. Zo bespaar je veel ruimte in huis, maar hoef je ook de opening van je deur niet aan te passen aan het model dat je koopt. Dat scheelt een hoop gedoe en werk tijdens een verbouwing.

ideale deurmateriaal Het ideale materiaal voor je deur

Deuren kunnen van allerlei materialen gemaakt worden, van hout tot glas en metaal. Voor gezinnen met kinderen is een houten deur vaak de beste keuze, want het is duurzaam en op materialen als metaal en met name glas kunnen vette en vieze vingers snel zichtbaar worden op je deur.

Kies je voor een schuifdeur? Dan zijn de keuzes in materialen net zo groot als voor een gewone scharnierdeur. Je kunt daarbij ook heel stoer materialen combineren. Denk bijvoorbeeld aan een houten schuifdeur die is opgehangen in een metalen en opvallende schuifdeur rails. Deze deur past perfect bij een landelijk interieur.

Meer mooie keuzes voor je Interieur >>

Artikel Een nieuwe binnendeur inclusief foto's door Barnwoodweb


Kies voor de stoere nieuwsbrief

 

 

23-02-2024

Tags: Deuren Huis Interieur

Deel
Deze website is gemaakt met Websitemachine.nl