2010-dane-deaner-284390-unsplash Zo Kies Je
Redenen om oogzicht problemen op te lossen

Redenen om oogzicht problemen op te lossen

[Gastbijdrage] Als je last hebt van slecht zicht, dan is de  meestal op te lossen door een ooglaserbehandeling te ondergaan. Wat is ogen laseren? Ogen laten laseren zorgt ervoor dat je weer scherp kan zien. Hieronder wordt uitgelegd hoe het in zijn werk gaat.

Het proces van ooglaseren bestaat uit verschillende stappen en vereist een zorgvuldige beoordeling en planning door een oogarts. Hier is een algemeen overzicht van hoe ooglaseren in zijn werk gaat:

vooronderzoek oogzicht problemen Wat gebeurt er bij het vooronderzoek

Voordat de procedure plaatsvindt, zal de patiënt een uitgebreid vooronderzoek ondergaan. Tijdens dit onderzoek zal de oogarts de gezondheid van de ogen beoordelen, de refractieve fout meten (bijziendheid, verziendheid, astigmatisme), de dikte en vorm van het hoornvlies evalueren, en andere relevante factoren beoordelen om te bepalen of de patiënt een geschikte kandidaat is voor ooglaseren.

voorbereiding oogbehandeling Hoe is de voorbereiding

Als de patiënt geschikt wordt bevonden voor ooglaseren, zal de oogarts de procedure uitleggen en eventuele vragen beantwoorden. De patiënt wordt geadviseerd om voorafgaand aan de procedure geen contactlenzen te dragen gedurende een bepaalde periode, om de vorm van het hoornvlies te stabiliseren.

oogkliniek procedure Hoe werkt de procedure

Op de dag van de procedure zal de patiënt naar een oogkliniek of oogchirurgisch centrum gaan. De oogarts zal verdovende oogdruppels toedienen om het oog te verdoven en ongemak te minimaliseren. Bij LASIK wordt een microkeratoom of een femtosecond-laser gebruikt om een dunne flap van het hoornvlies te creëren, die wordt opgetild om toegang te krijgen tot het onderliggende weefsel. Vervolgens wordt een excimerlaser gebruikt om kleine hoeveelheden weefsel te verwijderen en de vorm van het hoornvlies aan te passen. Bij PRK wordt de buitenste laag van het hoornvlies verwijderd voordat de laserbehandeling plaatsvindt.

Herstel oogzichtprobleem Herstel

Na de procedure kan de patiënt enig ongemak ervaren, zoals droge ogen, wazig zicht of lichtgevoeligheid. Het is belangrijk om de instructies van de oogarts nauwgezet op te volgen met betrekking tot het gebruik van voorgeschreven medicatie, het vermijden van wrijven in de ogen en het dragen van beschermende oogkappen tijdens het slapen. Het duurt meestal enkele dagen tot weken voordat het zicht stabiliseert en volledig herstelt.

nazorg oogarts Nazorg

Na de procedure zal de patiënt regelmatig terugkeren naar de oogarts voor follow-upafspraken om het herstelproces te volgen en ervoor te zorgen dat het oog goed geneest. De oogarts zal het zicht beoordelen en eventuele complicaties of bijwerkingen monitoren.

Het is belangrijk op te merken dat het succes van de procedure afhankelijk is van verschillende factoren, waaronder de gezondheid van de ogen, de nauwkeurigheid van de voorbereidende metingen en de ervaring van de oogchirurg.

Meer keuzes voor goede zorg >>

Artikel Oogzicht problemen door Nationaal Oogcentrum | Foto van Lil Artsy via Pexels.


Kies voor de scherpe nieuwsbrief

 

 

20-02-2024

Tags: Ogen Oogzorg Zorg Gezondheid

Deel
Deze website is gemaakt met Websitemachine.nl