2010-dane-deaner-284390-unsplash Zo Kies Je
Kiezen voor ogen laseren? Een uitleg

Kiezen voor ogen laseren? Een uitleg

[Gastbijdrage] Op de vraag ‘wat is ogen laseren?’, kunnen we je het volgende vertellen: Oog laseren, ook wel bekend als oogcorrectiechirurgie of refractieve chirurgie, is een procedure waarbij een laser wordt gebruikt om de vorm van het hoornvlies te veranderen, waardoor de brekingsfout van het oog wordt gecorrigeerd. Dit wordt vaak gebruikt om bijziendheid (myopie), verziendheid (hypermetropie) en astigmatisme te behandelen. Kiezen voor ogen laseren? Hier moet je dus goed over na denken!

Vormen behandleing oog Vormen

Bij de meest voorkomende vorm van ooglaseren, genaamd LASIK (Laser-Assisted in Situ Keratomileusis), wordt eerst een dunne flap van het hoornvlies gecreëerd. Vervolgens wordt de laser gebruikt om kleine hoeveelheden weefsel onder de flap te verwijderen, waardoor de vorm van het hoornvlies wordt veranderd. Na de correctie wordt de flap teruggeplaatst.

Een andere procedure genaamd PRK (Photorefractive Keratectomy) verwijdert de buitenste laag van het hoornvlies volledig voordat de laserbehandeling plaatsvindt. Deze laag groeit dan vanzelf terug.

Resultaten ooglaseren Resultaten

Ooglaseren kan resulteren in aanzienlijke verbeteringen van het zicht en kan een alternatief zijn voor brillen of contactlenzen. Het is echter belangrijk om te onthouden dat niet iedereen een geschikte kandidaat is voor deze procedure en dat er risico's en bijwerkingen aan verbonden zijn. Een grondig onderzoek door een oogarts is essentieel om te bepalen of ooglaseren geschikt is voor een individu.

procedure oog laseren Succes van de procedure

Het is belangrijk op te merken dat het succes van de procedure afhankelijk is van verschillende factoren, waaronder de gezondheid van de ogen, de nauwkeurigheid van de voorbereidende metingen en de ervaring van de oogchirurg.

Nazorg ogen laseren Nazorg

Na de procedure zal de patiënt regelmatig terugkeren naar de oogarts voor follow-upafspraken om het herstelproces te volgen en ervoor te zorgen dat het oog goed geneest. De oogarts zal het zicht beoordelen en eventuele complicaties of bijwerkingen monitoren.

Meer keuzes rond Gezondheid >>

Artikel ogen laseren van Visus Oogkliniek | Foto van Michael Morse via Pexels.


Kies voor de visuele nieuwsbrief

 

 

20-02-2024

Tags: Ogen Gezondheid Oogzorg Zorg

Deel
Deze website is gemaakt met Websitemachine.nl