2010-dane-deaner-284390-unsplash Zo Kies Je
Veiligheid in magazijnen: Essentie van PBM's

Veiligheid in magazijnen: Essentie van PBM's

In magazijnen, waar dagelijks talloze activiteiten plaatsvinden, is het handhaven van strikte veiligheidsregels van het grootste belang. Een integraal onderdeel van deze regels voor veiligheid in magazijnen is het gebruik van persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM's), waarbij handschoenen een centrale rol spelen. ZoKiesJe.nl verkent daarom hier de verschillende aspecten van PBM's, met specifieke aandacht voor handschoenen en andere belangrijke producten.

Het belang van handschoenen

Handschoenen zijn een onmisbaar PBM in diverse sectoren, met name in magazijnen waar medewerkers dagelijks worden blootgesteld aan verschillende risico's. Het gebruik van handschoenen biedt bescherming tegen snijwonden, schaafwonden en andere verwondingen die kunnen optreden tijdens het hanteren van goederen of het uitvoeren van diverse taken. Verstandige tip: Kies voor snijbestendige handschoenen!

Een goed voorbeeld

Een gerenommeerd bedrijf dat gespecialiseerd is in persoonlijke beschermingsproducten, waaronder handschoenen, is Ansell. Deze fabrikant staat bekend om zijn hoogwaardige producten die voldoen aan strenge veiligheidsnormen. Het gebruik van Ansell-handschoenen is een garantie voor kwaliteit en bescherming in magazijnomgevingen.

Handschoenen en body suits

Binnen magazijnen wordt vaak gewerkt met diverse materialen en producten die schadelijk kunnen zijn voor de huid. Handschoenen en body suits bieden een algehele bescherming tegen chemicaliën, vloeistoffen en andere potentieel schadelijke stoffen.

Maskers voor extra bescherming

In sommige magazijnsituaties kan de lucht gevuld zijn met stof, deeltjes of schadelijke dampen. Het dragen van een masker is essentieel om de luchtwegen te beschermen.

Overhandschoenen en overschoenen

Voor extra bescherming en hygiëne zijn overhandschoenen en overschoenen van cruciaal belang. In magazijnen waar er sprake is van een hoge mate van beweging en variëteit in taken, bieden deze extra lagen bescherming tegen mogelijke besmettingen en schade aan de kleding.

Bouffant Caps voor hoofdbescherming

Een ander belangrijk aspect van PBM's in magazijnen is hoofdbescherming. Bouffant caps, ook bekend als haarnetjes, bieden bescherming tegen vervuiling en helpen voorkomen dat haar en huidschilfers in contact komen met goederen.

Industriële toepassingen van PBM's

Of magazijnen nu zijn ingericht voor branches zoals bouw & constructie, de automotive aftermarket of bijvoorbeeld voeding & catering, het is van cruciaal belang om PBM's te kiezen die geschikt zijn voor industriële toepassingen. Ansell begrijpt deze diversiteit en biedt op maat gemaakte oplossingen die voldoen aan de specifieke eisen van elke sector.

Veiligheid in magazijnen gedeelde verantwoordelijkheid

Concluderend is het handhaven van veiligheidsregels in magazijnen een gedeelde verantwoordelijkheid. Net zoals de keuze van de beste heftruck is het gebruik van hoogwaardige PBM's, met een specifieke focus op handschoenen, body suits, maskers, overhandschoenen, overschoenen en bouffant caps, van vitaal belang om de veiligheid van medewerkers te waarborgen. Ansell, als toonaangevende fabrikant in persoonlijke beschermingsproducten, biedt een uitgebreid assortiment dat voldoet aan de hoogste normen in de industrie.

Meer werkmaterialen >>

Artikel met inspiratie van Ansell met dank voor fotogebruik van snijbestendige HyFlex®-handschoen.


Kies voor de veilige nieuwsbrief

 

 

 

07-02-2024

Tags: Ondernemen Logistiek PBM

Deel
Deze website is gemaakt met Websitemachine.nl