2010-dane-deaner-284390-unsplash Zo Kies Je
Zo kies je het beste collageen poeder

Zo kies je het beste collageen poeder

[Gastbijdrage] Verzorg jij je huid graag goed? Dan ben je vast het product “Collageen” al eens tegengekomen. Collageen poeder is een supplement dat vaak gebruikt wordt, voor verschillende doeleinden. Daarbij is het te verkrijgen in allerlei vormen en afkomstig van verschillende bronnen. Wil jij weten wat collageen precies doet en hoe je een geschikte vorm van collageen uitkiest? Dan ben je hier aan het juiste adres.

Wat is collageen Wat is collageen en wat doet het?

Collageen is een bepaald soort eiwit, dat opgebouwd is uit achttien aminozuren. Het komt van nature voor in het lichaam, maar de aanmaak ervan neemt op den duur steeds verder af. Dit kan nadelige gevolgen hebben, want collageen zorgt voor de structuur, stevigheid en elasticiteit in veel bindweefsels in het lichaam. Zo is het terug te vinden in de huid, maar ook in de botten, pezen, spieren, gewrichten, bloedvaten, kraakbeen, haren en nagels. In de huid is een gebrek aan collageen goed terug te zien. De collageenvezels in de tweede laag van de huid zorgen voor stevigheid. Bij een gebrek zul je dus sneller last krijgen van een hangende huid en dus ook rimpels, wat vooral terug te zien is op latere leeftijd. Vanaf je dertigste zal het collageen elk jaar met ongeveer een procent afnemen. Dit proces versnelt wanneer je veel in de zon zit of rookt. Ook het eten van veel (snelle) suikers draagt bij aan het verliezen van collageen. Naast het verouderen van de huid, zul je de verminderde hoeveelheid collageen ook merken aan dat je last krijgt van stijvere spieren en gewrichten.

collageen ingrediënten Deze ingrediënten dragen bij aan collageenproductie

Er zijn verschillende ingrediënten die helpen met het stimuleren van de collageenproductie. De eerste is vitamine C. Naast dat deze antioxidant helpt tegen vrije radicalen, zorgt het ook voor meer stevigheid van de huid. Door vitamine C toe te voegen aan zowel je dieet als aan je huidverzorgingsroutine, kun je het verlies van collageen tegengaan. Daarnaast helpt het natuurlijk om collageen zelf te slikken. Collageen in supplement vorm wordt vaak verkregen van vis of rund, maar er is tegenwoordig ook een vegan variant van. Het bevat geen collageen, omdat dit een dierlijk product is. Wel bevat het de belangrijkste bouwstenen voor eiwitten, waardoor de aanmaak van collageen gestimuleerd wordt. Verder is het belangrijk om je huid goed te beschermen tegen de zon door middel van een goede zonnebrandcrème.

het beste collageen poeder kiezen Zo kies je collageen dat bij je past

Bij de keuze van collageen begin je bij het kiezen voor collageen op basis van rund, vis, of vegetarisch. Daarna kun je bepalen welke vorm het best bij jou past. Je kunt gewoon capsules aanschaffen, wat je makkelijk kunt slikken. Je kunt ook kiezen voor poeder. Het voordeel hieraan is dat je het kunt toevoegen aan smoothies, maar ook aan bakrecepten. Daarnaast is het belangrijk om goed te letten op het soort collageen dat je aanschaft. Type I is namelijk vooral gericht op je huid en nagels, waar type II vooral om de gezondheid van je kraakbeen en gewrichten gaat. Door hier je keuzes op te baseren kun je de meest geschikte soort collageen kiezen.

Meer over Mode & Schoonheid >>

Artikel Het beste collageen poeder door Puur Mieke | Foto door Sora Shimazaki via Pexels.

23-01-2024

Tags: Gezondheid Supplementen

Deel
Deze website is gemaakt met Websitemachine.nl